Scudo Sports

Bilindik bir internet sitesinde Ghosts biskikletlerdeki inanılmaz ucuzluk!

@Yücel Demirkılıç

Okuduğunuzu anlamamışsınız. Ben Ghost kötüdür falan mı demişim? Kendiniz komik duruma düşmeden önce şöyle bir okuduğunuzu anlamaya çalışın.

Dünya üzerindeki belli başlı bisiklet markaları belli; şurdan görebilirsiniz: (link)

Burada Ghost markasını görüyor musunuz? Göremiyorsunuz. Niye göremediğinizi ben söyleyim. Çünkü Ghost Hollanda (Almanya değil) merkezli Accell Grubunun bir markası. Bir çok yerde bisiklet yapan Accell grubunun Manisa'da da bir fabrikası bulunuyor (Bu fabrikada Bianchi üretiliyor) Yani Ghost tek başına bir bisiklet üreticisi değil. Sadece Accell'in bir markası.

Kötü demedim Ghost'a. RedDot almış bir markaya kötü denemez zaten. Ancak olduğundan yukarda da görülmesin, yok büyük Alman markası, yok kalite zart zurt. Bayılıyoruz elimizdekileri şişirmeye.

@kkazim

Aynı fikirdeyim. Bilinmemesi kötü olduğu anlamına gelmiyor. Yazıda da yazdım, onların saydığı bazı markaları da ben bilmiyordum. Bu da onları kötü marka yapmıyor. Sadece olduğundan çok tepelere çıkartmayalım bazı şeyleri, ben onu anladım.

Scudo
@Mert E.

Ben başlı başına üretici demedim. Asıl siz okuduklarınızı anlamamışsınız. Ben Ghostla ilgili sadece somut bilgiler verdim ve bunu araştırabilirsiniz. Kadrolarının kalitesini zaten herkes biliyor. Yani ben somut bilgileri anlattım size yok ghost söyle iyi yok böyle iyi demedim.

@Yücel Demirkılıç

Konu başlı başına üretici olmaması değil. Belli başlı marka (brand) veya üreticilerden (manufacturer) biri olmaması. Bianchi ile aynı bisiklet grubunun bir markası olması.

"Bazı kişilerin bu marka iyi değil demesi gerçekten komik" dedikten sonra "ben zaten iyi demedim ki" demeniz komik olmuyor mu peki?

Daha hala da kadroların kalitesini herkes biliyor gibi subjektifin önde gideni bir yorum yapmışsınız. Neye göre kadroların kalitesini herkes biliyor? Nedir buradaki kriteriniz? Yarışlar diyorsanız saygı duymakla beraber öznel bir yaklaşım olacağını hatırlatırım.

Bana aynı şeyi söylüyoruz ama anlaşamıyoruz gibi geliyor.

Daha önce benzer bir durumla karşılaşmıştım HB'de. Stokta gözükmesine rağmen aldığım termal içliği göndermediler, ya para iadesi ya başka ürün dediler. Ben de para iadesini aldım geçtim. Ama dediğin gibi bunu uğraştırmadan gönderirlerse evde bi şampanya açarız artık arkadaşlarla, HB ye de bi dilim pasta göndeririz artık :p

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
@Mert E.
Bakın '' ben zaten iyi demedim ki'' demedim sadece gereksiz bilmediğim yerlerini savunmadım dedim arasındak fark var. Ben gördüğüm yerlerini anlatıyorum. Siz bunu anlamıyorsunuz hani demizsiniz ya büyütüyorlar falan bende onu dıyorum Ghost kaliteli bir marka bunu iddia ediyorum örnek olarak çok iyi mtbciler bile bu markayı kullanıyor ve görünürde sıkıntı yok. Ben size kendi başına üretici bir firma demedim siz bunu nerden cıkardınız onu da anlamadım. Ama doğru söylüyorsunuz anlaşamıyoruz. Bu benim görüsüm ve görüşümü birkaç nesnel örnekle belirttim. Ben bilip bilmeden iyi ya da kötü demedim.

epey mesaj oluyor gelişmeleri takip etmek için bakıyorum farklı konulara giren arkadaşlara hiç cevap vermezsek iyi olcak dallanıp budaklanıp gidiyor hoş olmayan tartışmaya kayıyor
raporlama butonu kaldırılmış bu konudan sonra arattım gereksiz raporlamalar yapıldığı için kaldırılmış bazende lazım oluyor arıyorsun butonu

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Çekemeyenler laf söylüyor, kötülüyor, konuyu kapattırmaya çalışıyorlar vb tarzı yazıları dehşetle okuyorum.

Denk gelmediğim için almayanlardan biriydim. Almış olsaydım hatadan dolayı iptal edileceğini söylediklerinde kanunen haklı da olsam itiraz etmezdim. Muhtemelen vicdanım da elvermezdi. Zira etik-ahlâki boyutunu da düşünmem gereklidir.

Benzer iş olmasa da sisteme meblağları ve döviz türlerini girdiğim bir sektördeyim. Bu tip hatalar yeri geldiğinde firmaları batırmaktadır. Ha D-Market batar mı? Hayır. Fakat bu durumun personel bazındaki özellikle de psikolojik yıkımının ne şekilde olacağını zerre kadar bilmeyenlerin olduğunu görüyorum. Ya da umursamayanlar mevcut. Umarım hayatları boyunca benzer bir durumla karşılaşmazlar. Zira insanın uykuları kaçıyor. Yediği yemek zehir oluyor. Yolda giderken, otururken, tv izlerken aklında hep yaptığı hata oluyor. Çevresindekilere, hatta en yakınındaki insana bile istemsizce tepkiler verebiliyor.

Satın alana hayırlı olsun. Umarım teslim alırlar da.
''Ben alır geçerim, hata yapmasalardı, kanun benden yana'' tarzı yazanların da kişisel düşüncesidir. Hakaret içermediği sürece saygı duymak gerekir. Fakat;
Evet kanun sizi koruyor. Umarım vicdanınız da sizi korur. Gönül rahatlığıyla pedallarsınız.

@Mehmet H.

Sürekli kontrol etme hissi falan tamam ama kar ettiklerini kesinlikle düşünmüyorum imkansız bir olay.. :)

@Muhammed Ali

@cenkduran

@Semih Aydınlıoğlu

Abi yukarıdaki arkadaşlar bir şey diyordu da.. :D

@Berke Kazankaya

Aslında kar etme olayı şöyle olabilir: insanlar siteye girer ve kategorilere bakmaya başlar ucuzluk varmı diye o anda dikkatini çeken başka bir ürünü almaya karar verebilir.Buda siteye para kazandırır.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
bu olaydan sonra ne kadar hit almıştır daha başka nasıl kar etsin

@Yücel Demirkılıç
Ghost iyi markadır ama çokta abartılcak bir marka değildir. Sonuçta sizin kıyasladığınıza bakarsak Renault firmasının F1 de birçok şampiyonluğu var ama 10 tane araba markası sırala deseniz Renault giremez bence. :)

Bir ara dealextreme yada benzer bir siteden 40-50 dolara bisiklet satın alanlar olmuştu, böyle bir konu da vardı. Onun sonu ne oldu, bilen var mı ?
Takip edemedim, bu konuyu görünce bir an aklıma geldi.

1 - O gün gece durumu ilk fark eden değilsem bile kesinlikle ilk fark edenlerden biriyim. Durumu fırsata çevirip sipariş vermek yerine siteyi uyarmayı seçtim. Hepsiburada'ya bisiklet fiyatlarında hata olduğunu belirten ilk mesajımı saat 01:36 da gönderdim. Ve o gece hb'ye 6-7 mesaj daha gönderdim. Sabah 8:30-9:00 gibi de hb'nin 0850 ile başlayan çağrı merkezini arayarak durumu bildirdim. Böyle hareket etmek benim seçimimdi, aksine hareket edenleri de suçlamıyorum.

2- Türk Borçlar Kanununda "aşırı yararlanma", "yanılma halleri", "sebepsiz zenginleşme" gibi konulara bakarsanız, sitenin yanılması nedeniyle siparişi iptal etmesi üzerine hukuken pek bir hak iddia edemeyeceğinizi göreceksiniz. "Benim siparişim tüketici hakem heyetinin sınırlarında kalıyor, ben de siparişi iptal ederlerse buraya başvururum." gibisinden bir şeyler aklınızdan geçebilir. Eğer öyle bir durumda hb'nin yerinde ben olsam tüketici hakem heyetine karşı savunma bile yapmam, aleyhime karar çıktıktan sonra da tüketici hakem heyetinin kararına karşı dava açarım. Biliyorsunuzdur tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı dava açılırken hasım olarak (davalı) ilgili kişi gösteriliyor. Bu şu demek; eğer davayı kaybederseniz hem bisikletin parasını hem de hb'nin avukatının parasını vermek zorunda kalırsınız.

@Ali Sırıklıgil

Durumu bende arayarak ve mesaj atarak ilettim ama sorun yok dendi ki sanırım sizede aynısı iletilmiştir.

Yahu benim anlamadığım, bisiklet alırken(veya başka bişey) pazarlık yapa yapa bisikletçinin canını çıkarırsınız, ikinci el ilanlarında alıcılar çok absürd fiyatlar teklif eder ama nedense bu durum milletin acayip gözüne battı. Ben şu ana kadar toplamda 2500 lira değerinde çok az kullandığım, tertemiz, çiziği bile olmayan ikinci el ürün satmışımdır, çoğunda bu akıl almaz pazarlıklar yüzünden değerinin çok çok altına sattım. Ben hakkımı helal ettim bu insanlara dönüp de birdaha bakmadım bile. Herkes kapitalizmin avukatı kesildi başımıza yahu.

Ha bu arada kendim de hiç pazarlık yapamam, ne alsam mutlaka kazık yiyerek alırım, onlar da açıkçası hiç umrumda değil. Ticaret bu, kime yedirebilirsen.

Geri