Scudo Sports

Bilgisayarım donmaya başladı

Scudo
Ekran kartın atı olduğu için o ekran kartları ısınır. 1 Haftadır oluyorsa artık vakti gelmiştir.

Herkese teşekkürler önerilerinizi uyguladım ama bir sonuç alamadım heralde artık mefta oldu diyebilirim :)
Bu sorunu yaşayıp internetten aratıp bu konuyu ulaşanlara şunları anlatayım.
Kasam temiz , gürültü az çıkıyor , soğutucular çalışıyor , bağlantı kabloları sağlam , vs. ama bilgisayar 40 dakika sonra hatta daha erken sürede donmaya başliyor. bu donmalar başladığı vakit kasaya kulağımı dayadığımda " Tın Tın ----- Tın Tın " tonunda ses geliyor bu ses Harddisk'den (HDD) geliyor. Peki neler yapdım bu sorunu gidermek için. Format atmadım çünkü daha öncede format atmadan bu sorunla karşılaşıyordum onunla alakası olmadını düşündüm ve format atmadım :) Onun yerine bir takım programlar yükleyerek bu sorunu çözmeye çalıştım, konudaki tavsiye edilen ve arkadaşlarımın önerdiği programlardı ama ne yazıkkı hiçbiri ile bu sorunu çözemedim :(

Sonuç Olarak bu tip sorunlar : Harddisk'ten (HDD) genel olarak kaynaklanıyor eyer bilgisayarınız benimki gibi ise direk ondan şüphelenin bence heleki 7 yaşındaysa :)

@alierkanimrek @Ramazan Cokgoren @Çağrı Soylu @evrim bilgen @BF Okuru @chnkrmz @Serkan Mıstınoğlu @sedat_slave @newhidalgo Hepinize Teşekkürler.

HDD Regenerator programını önerebilirim HDD hataları için. Eğer harddiskte fiziksel bir hata yoksa bad sector olarak görünen veya görünmese bile gecikmeye sebep olan tüm sektörleri düzeltiyor. Program için normalde veri kaybına yol açmadığı söyleniyor ama buna güvenmeden yedek almakta fayda var. Mesela HDD işlem yaparken elektrik kesilirse, o anda kafanın üzerinde olduğu sektör hatalı olarak kaydedilebiliyor. Bu gibi sıkıntıları giderebilirsiniz bu programla.

Edit: Demo sürümünde sadece ilk bulduğu 2 sektörü onarıyormuş.

sistem geri yükleme deneyebilirsin.
olmazsa format atmalısın
eğer HDD çok doluysa ondan yapabilir.
ısınma probleminden de olabilir. kasanın yan kapağını aç fön makinesi veya elektrikli süpürgeyle temizle.
format atacaksan eğer gerekli dosyalarını yedeklemelisin ama yedeklediğin dosyalara antivirüsle tarama yapmanı (nod32 tercihen) tavsiyemdir..

Bi çok şeyden kaynaklanıyo olabilir, öncelikle kasma olayı başladığında bilgisayarını "monitor" et. Cpu %'si, ram %si, bunların sıcaklıkları vs.vs., hangisinde anormal bi durum varsa muhtemelen ondandır. Bunların hiçbiri değilse başka bi harddisk takıp bilgisayarı açmayı dene. Cpu, ram yüksek çıkıyorsa arka planda çalışan herhangi bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir, yani anlıycağın bir sürü parametre var :)

Geri