Scudo Sports

Bilgisayara Windows XP yükleyemiyorum?

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.228
Bilgisayara Windows XP yüklemeye çalıştığımda kendini kapatıyor. Ama Linux Ubuntu yüklediğimde sistem sorunsuz çalışıyor. Acaba sorun nedir?

Kullan tak aygıtlarında mı bir sorun var ?

Scudo
Klasik bir cevap olacak ama; XP yükleme CD'sinde yazılımsal bir sorun olmasın?

@Serden UsAynı CD ile daha önce defalarca XP yükledim. Elektronik bir sorun olabilir mi ? onu düşünüyorum

@ilkay çağda
Hocam Ubuntu CD'si ile Linux Ubuntu yüklüyorum .Paşalar gibi çalışıyor ama Windows Xp yüklerken boot oluyor . Ben hayatımda böyle birşey görmedim .

Tavsiyem önce cdden başlayın işe böyle şeylerde genelde sorun cd de çıkar. . .Sonra bilgisayarınıza bağlı hafiza kartı okuyucusu gibi ekstra donanımlar varsa yükleme yapana kadar devre dışı bırakın yani sökün geçici olarak.Kurulumu yaptığınız bölümün ki standarta c: olur biçimlendirdiğinizden emin olun ve hızlı biçimlendirmeyi seçmemeye çalışın sıkıntı yaratabiliyorlar bazen.Sistemde herhangi bir overlock varsa iptal edin . . .Şimdilik aklıma gelen bunlar.

bence hd de problem. linux ile xp aynı şekilde kullanmıyor hd yi.
ms-dos un fdisk diye bir konutu vardı.
bence hd yi fdisk /mbr kullanarak yeniden düzenle sonra dene xp yi kurmayı.

xp den snra başka windows yüklediysen yüklediin windows cd ile format atıp windows xp kuracaksın o zaman olur

Hard diskleri biçimlendirme sayfasına kadar geliyor mu? Yoksa daha önceden mi kapanıyor?

selamlar
bu sorunun çesitli sebepleri vardır
sırayla gidersin
1:cd
2:dvd vere cd surucun
3:dvd veya cd surucunun anakarta baglandıgı data kabloları
4:ram
5:işlemci ısısı ( xp kurarken linux pardusa göre daha çok ısınıyor )
6:hdd ( f disk yap ,bunu bilmiyorsan hdd yi çıkar başka pc ye tak orada biçimlendir partition lar zarar görmuş olabilir)
7:anakartın bios pilini çıkar çalıştır kapat ve geritak pili

bu tur sorunlar benimde başıma gelmekte
üniversitede yaklaşık olarak 4 bin pc ile ilgileniyoruz
genellikle sorun ramden kaynaklanıyor
sen linux ubuntu kurarken sorunsuz diyorsun bunun sebebi linux ve ubuntu sistem kurmadan önce donanımları yuzeysel olarak tarar aslında bu iyi bişeydir seni amele gibi ugraştırmaz

tabi şunuda belirtmemişsin bilgisayara format atarken en son hangi aşamaya geliyorsun

Geri