Scudo Sports

Bileklerimde oluşan ağrı?

Salim Kaya

Üye
Tepki
7
Bisiklet
Merida
Merhabalar,
Henüz yeni bir mtb kullanıcısı olarak popo ve bilek ağrısını yaşıyorum. popodaki zamanla alışır yada pedli tayt alabilirim.
Ancak bileklerimdeki ağrı ve uyuşma için bir çözüm bulmam lazım.
Bisikletin gidonuna yarış bisikletlerindeki gibi boynuz yada bileğin açısını değiştirebilecek bir aparat takmamız mümkünmü?

Scudo
Konuyu inceledim teşekkürler, sanırım şu boynuz dedikleri elciklerden almak gerek. Duruşu ve tutuşu etkiliyor.

Bisikletin bedeni ve sizin bedeninize uygunluğu da çok önemli. Sürüş pozisyonunu da iyi ayarlamak lazım. Yine de ağrılar olacaktır. Sonuçta hamama giren terler kardeşim...:)

merhabalar konuyu görünce ilgimi çektı daha bisikletımı almadım kısmetse bu hafta alacam sizlere bi sorum olacak benm sol dizimde menüsküs yırtılması var normalde pek sorun yapmıyor ama dize aşırı yük bindırdıgımde şişiyor dinlenınce gerı düzeliyor koşu felan yaparken bandaj kullanıyorum tabi bisiklet sürerkende bandaj kullanacam benm gibi diz sorunu olan arkdslar varmı bisiklet sürmede herhangi bi sorun yaratıyor mu

@muharrem G.

Tek bir şey yazacağım: Bu halinizle bisiklet sürmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Eklemlerinizde geri dönülmez hasarlara sebep olabilirsiniz.

Bende geçen hafta yaklaşık 60 km kadar bisiklet sürdüm. Belki daha fazlası bilmiyorum. Km sayacım yok henüz. Dönüş yolunda bilekler de sağlam bi ağrı başladı. Öyle böyle değil. Kron xc 250 sürüyorum. Bana biraz küçük geliyor galiba bu bisiklet. Birde uzun süre sürmemiştim. Yani bir ay kadar olmuştu. Belki ondan. Frenler çok gevşek, yokuş inerken sürekli sonuna kadar sıkıcı tutmak zorunda kalıyorum, en önemli sebebide o galiba. Frenleri sıkılaştıracağım ama akort ayarlarını bi yaptırmam gerek. Bisikletten soğudum şimdilik :) önce bi skor ayarlarını yaptırıyım sonra süreceğim inş. Akor ayarlarını da kadıköyde iyi bir bisikletçi bulmuştuk zamanında. Yeşil bisikletin kurucusu abi kendine mütevazı bi yer açmış.bisikleyin bir yerini söylüyorsun üç yerini kendisi söyleyip düzeltiyor. Ve aldığı ücrette çok cüzi.böyle bir bisikletçi ilk defa gördüm. Abi işini severek yapıyor. Ondan başka bisikletçiyede bisikletimi pek teslim edesim yok açıkçası. Orasıda uzak kalıyor biraz. Birde mesajı yazmışken şunu sorayım. Evde bisikletime bakım yapmak istiyorum ama bi yandanda ayarlarını bozarım diye çekiniyorum. Mesela bisiklet yıkanır mı ? Sonuçta bisürü yağlı aksamı var açıkta. Bana doğru bişey gibi gelmedi ama anladığım kadarıyla yıkanırmış.

Bisiklet elbette yıkanır ve yıkanması ve bazı parçaların düzenli olarak temiz tutulması gerekir. Örnek vermek gerekirse zincir temizliğinin ve yağlamasının düzenli yapılmaması size daha büyük masraflara yol açacaktır. Diğer konu da ise bende sizin gibi aman bozarım diye bisikletçilere çok ufak işler için bile para bayılmaktan sıkılınca oturup boza yapa boza yapa öğrendim. İnternette birçok video ve kaynak var. Bir yerden başlarsanız zamanla hem bu işten keyif alıp hemde bisikletinizi daha çok sever hale geleceksiniz. Sonuçta çok kere abi ben bu bisikleti yapmaya çalışırken bozdum galiba diye bisikletçiye gittim ve sonunda artık kendim yapar hale geldim :)

Avuç içini dolduran ve destekli elciklerden alırsanız iyi olur benim de aynı sıkıntım vardı. Bir de destekli eldiven de şart. Daha önceleri vites değiştirirken bilek kısmından şimşek çakar mi sancılar oluyordu. Çok şükür geçti.

Bu arada menisküs yırtığı olan arkadaşa tek tavsiyem "tedavi ol"...Ön çapraz bağ ve "Açık" menisküs ameliyatı olan biri olarak

(link) resimdeki elcik biraz fiyatı yüksek gelebilir ama inanılmaz rahatlattı diyebilirim (link)

aynı elcikten bende kullanıyorum. Antalyada 35 tl ye aldım. İnternette daha pahalı nedense. Çok rahat ve yumuşaktır.Bende tavsiye ederim

Elciklerden kaynaklı olduğunu sanmıyorum , çok uzun yol gittim, frenler tutmadığı için yokuşlarda başından sonuna kadar fren sıktım, güngörenden Emirgana gidip geldim, bisikletin kadrosu da bana pek uygun değil galiba, kısa mesafelerde sorun yok yani bir iki saatlik sürüşlerde sorun yok. Biraz ayak ağrısı falanda başladı. Arkadaş bel fıtığı başlangıcı olabilir diyor. Bi keresinde unkapanı rampasında bi yüksek viteste çıkmıştım. Dönüş yoluydu, zorlamıştım dizleri orda bi ağrı başladı, ondan beride ufak ufak yokluyor. İnş dinlenince geçer. Bisikleti eldivenle sürüyorum aslında. Eldiven olayı çok iyiymiş ama bilek ağrısı hiç olmazdı bu sefer çok fazla oldu. Bisikletin resmini gönderirim birazdan olmazsa. Elcikleri alıp bisiklete takayım ama benim bisikletle gidonun yanında barendler var. Onları sökmeden takabileceğim bi elcikler daha iyi olmaz mı. Yoksa bu haliylemi alıp takayım bisiklete.

Birde bisikleti dört kat yukarı çıkarıyorum eve gelince. Oda yorgun olunca bi zorlama yapmış olabilir dizlere falan. Bundan sonra mümkün mertebe kısa mesafe. En azından idmanlı oluncaya kadar. Nerdeyse tövbe ettim.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Bakımı kendim yapmaya çalışacağım. Büyük ihtimal ayarları bozacağım ama olsun varsın. Akort ayarı için Gürsel Akay abiye gittiğimizde bozulan bi ayar olursa Gürsel abi onlarıda halleder. Bisiklet işinde feza bir abi Gürsel abi.

IMG-20150413-WA0025.jpeg

IMG-20150413-WA0027.jpeg

Geri