Scudo Sports

Bilek ve dirseklerde oluşan ağrı için çözüm

@Anonim teşekkürler.. ilk alırken sıradan bir bisiklet mağazasından almadım.. ayarlar yapılırken dahi ben fatura için kasadaydım.1 ay sonra tekrar gelin ayarları kontrol edelim dediler önümüzdeki hafta gidip şikayetlerimi ve oturuş tüm pozisyonlara göre ayarlamalarını isteyeyim. Bende doğru pozisyon ney çok anlamıyorum
O dediğinizi hemen her mağaza diyor aslında, 1 ay sonra veya 100km sonra gelin diyorlar. Uzaktan bir bakıp tamam git diyorlar. Şuana kadar gördüğüm bunlardı en azından :) Siz gidince sele ileri geri ayarı ve sele yüksekliğini birde gidon açısını ayarlatın. İlgili bir yerse yapar diye düşünüyorum. YouTube üzerinden ilgili videolara ulaşabilirsiniz.

Scudo
Merhabalar, katlanır bisiklet kullanıyordum şimdi dağ bisikletine geçtim. Bisikleti alalı henüz iki gün kadar oldu ve çok az surebildim ancak bu kısa sürüşlerde ve sonrasında bileklerimde ciddi ağrı olmaya başladı. Sele boyunu uygun şekilde ayarladım. Selenin burnu çok hafif şekilde öne eğik durumda. Gidon üzerindeyse açı çizgileri var ve bu şekilde duruyor. Nerede hata yapıyorum? Yardımcı olabilir misiniz?

Dosyalar

• IMG_20221020_182650.jpg
    IMG_20221020_182650.jpg
    62,2 KB · Okunma: 41
  • IMG_20221020_182700.jpg
    IMG_20221020_182700.jpg
    39,3 KB · Okunma: 37
  • IMG_20221020_182733.jpg
    IMG_20221020_182733.jpg
    45,4 KB · Okunma: 46
Merhabalar, katlanır bisiklet kullanıyordum şimdi dağ bisikletine geçtim. Bisikleti alalı henüz iki gün kadar oldu ve çok az surebildim ancak bu kısa sürüşlerde ve sonrasında bileklerimde ciddi ağrı olmaya başladı. Sele boyunu uygun şekilde ayarladım. Selenin burnu çok hafif şekilde öne eğik durumda. Gidon üzerindeyse açı çizgileri var ve bu şekilde duruyor. Nerede hata yapıyorum? Yardımcı olabilir misiniz?
kadro boyu,gidon boğazı yüksekliği,gidon boğazı açısı,gidon boğazı uzunluğu,sele yüksekliği,ileri-geri ayarı vb.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Kadro boyunu boyuma göre aldım hocam, 48cm 19 kadro. Benim boyum 183, bacak boyum 87cm. Seleyide sele üzerinde topukla basınca dümdüz, ayağın ayasıyla basınca da diz hafif kırık olacak şekilde ayarladım. Sele ileri geri ayarı hakkında fikrim yok tam ortada duruyor bağlantı yeri. Gidonun açısı ile ilgili olabilir mi?

El bileğiniz kolunuzun yönünde olsun yani bileğinizin düz olması gerekli.

• Beğen
Bilekten önce selenin öne olan eğimini düzeltin. Sele öne eğik olursa sürekli bilekler yük bineceği için ağrıması normal, tecrübeden dolayı yazıyorum. Bisikleti dik olacak şekilde duvara dayayın, üzerine ansiklopedi veya ciltli bir kitap ya da doğrama tahtası gibi düz bir şey koyun ve yere paralel olacak şekilde sele ayarınızı yapın. Sonraki sürüşlerde çözüm olmazsa seleyi yine yere paralel ayarlayarak rayları üzerinde 1 cm ileriye kaydırın. Kaydırmayı daha küçük aralıklarla deneyerek, yavaş yavaş arttırarak da yapabilirsiniz. Bunlar da çözmezse ayarlı gidon boğazı veya gidon yükseltici diğer aparatlardan birini alarak gidonu yükseltin.

Teşekkürler, peki gidonun açısı nasıl olmalı? Gidonu çevirdikçe elcikler yukarı aşağı ve ileri geri şeklinde hareket ediyor az da olsa. Çizgiler tam ortada mı olmalı?

Teşekkürler, peki gidonun açısı nasıl olmalı? Gidonu çevirdikçe elcikler yukarı aşağı ve ileri geri şeklinde hareket ediyor az da olsa. Çizgiler tam ortada mı olmalı?
Gidonu, elciklerin yerden en yüksek olacağı konuma çevirin. Daha sonra vites ve fren kollarınızı sürüş sırasında rahat edeceğiniz bir konuma ayarlayın, rahat edeceğiniz konum derken; bileğinizi bükmeden eliniz, kolunuzun uzantısı doğrultusunda düz olacak şekilde rahatça freni sıkabiliyor olmanız lazım.

düzenleme: şimdi gönderdiğiniz fotoğraflardan baktım, gidonunuz büyük oranda düzgün ayarlanmış gibi duruyor, hatalı değil gibi ama bir kaç farklı açıdan fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi olur.

düzenleme 2: yukarıda elciklerin en yüksek olacağı konum diye yazmışım ama aslında hatalı, doğrusu bisiklet üzerinde oturduğunuzu düşünüp gidonları omuz ekleminiz doğrultusuna yani elinizle en az uzanarak erişebileceğiniz konuma ayarlamanız lazım. Yukarıdaki hata için kusura bakmayın.

• Beğen
Sağolun arkadaşlar, tekrar kontrol edeceğim.
Düzeltme:
Çekmeye çalıştım, ortamda aydınlatma sorunu olduğu için net çekemedim fotoğrafları.

Dosyalar

• IMG_20221020_211417.jpg
    IMG_20221020_211417.jpg
    69,4 KB · Okunma: 40
  • IMG_20221020_211352.jpg
    IMG_20221020_211352.jpg
    41,6 KB · Okunma: 37
  • IMG_20221020_211236.jpg
    IMG_20221020_211236.jpg
    70 KB · Okunma: 34
  • IMG_20221020_183507.jpg
    IMG_20221020_183507.jpg
    39,4 KB · Okunma: 33
Son düzenleme:
Kadro boyunu boyuma göre aldım hocam, 48cm 19 kadro. Benim boyum 183, bacak boyum 87cm. Seleyide sele üzerinde topukla basınca dümdüz, ayağın ayasıyla basınca da diz hafif kırık olacak şekilde ayarladım. Sele ileri geri ayarı hakkında fikrim yok tam ortada duruyor bağlantı yeri. Gidonun açısı ile ilgili olabilir mi?

bu tip elciklerden alırsanız rahat edersiniz hocam. ama fiyatı biraz tuzlu
42410060_detail_1.png

Fotoğraf eklemeye çalıştım.
Düzeltme: Müsait olunca gidon ayarlarını kurcalayarak sonucu güncelleyeceğim. Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Benim bildiğim tam tersi. Seleyi ileri kaydırmak ellere binen yükü arttıracaktır.

@The Working Dead
Bence seleyi geriye almayı deneyebilirsin.
Seleyi ileriye kaydırırsa daha dik oturması gerekeceği için vücut ağırlık merkezi kollardan uzaklaşacak ve vücut merkezine yaklaşacak dolayısıyla ağırlığın daha fazlası kollara ve gidona değil seleye kayacaktır. Dediğiniz gibi geriye çekerse uzanma (reach) mesafesi artacağı için bilek ağrısı artacaktır. Neyse fazla uzatmaya gerek yok keza kendisi deneyip nasılsa rahat edeceğini bulabilir ve alacağı sonucu buraya yazar herhalde.

Güncelleme;
Seleyi bir cm kadar gidona doğru ileri aldım, gidonu da açısıyla oynarak kendime doğru çevirdim ve gidon bana daha yakın oldu. Sürerken farkettim ki kollarım rahatlamıştı, önceden kollarım çok gergin ve düzdü. Bu şekilde 23km sürüş yaptım bugün, ne bilek ağrısı ne de kol ağrısı yaşadım. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
(link)

• Beğen
Geri