Scudo Sports

BikeAndOutdoor

@r.ezk bir sorayım hangi mağaza daha çok yardımcı oluyor şimdi esnaf var esnaf var

Scudo
hiç bir yerden pazarlıksız alınmaz zaten kar marjları çok düşük değil...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@massaget hocam indirimsiz fiyatı 2500 e falan geliyor sanırım sedonaların hepsinde indirim var şu an %25 onun üstüne havaleye %5 koyunca işte 1880 civarına geliyor birde 100 lira bana indirim yaparlarmı orasını bilmiyorum

Son bir yıldır Bike&Outdoor Kadıköy Şubesi'nden alışveriş yapmaktayım. Daha önce Dahon bisikletlerimizi başka yerden almamıza rağmen bizimle son derece yakından ilgilendiler. Aldığımız bütün aksesuarlarda ciddi indirim yaptılar. Veli ve Ozan Bey bisiklet konusuna çok iyi hakimler ve bisiklet ile ilgili her türlü sorularınıza ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Ayrıca servis konusunda Veli Beyin çok yetenekli ve bilgili olduğunu söylemek isterim. Bundan sonra bisikletleri bakıma verme ve yeni bisiklet alımı durumunda gideceğim yer Bike&Outdoor Kadıköy Şubesi olacaktır.

Valla bikeandoutdoor için şu ana kadar hep iyi şeyler söyledim ancak halen devam etmekte olan alışveriş sürecim nedeniyle firmaya karşı bir takım şüphelerim başladı bu aralar.

Kısaca anlatmaya çalışayım:
Pazartesi(3 ağustos) günü akşam internetten brooks c15 sele satın aldım. Bugün(6 ağustos) halen kargo hazırlanmakta olarak gözüküyor sipariş.
Bu arada dün gittiğim bir diğer bisiklet firması çalışanı "abi büyük ihtimal ellerinde yok, distribütörden sipariş verecekler, senin iş 1 ay'ı bulabilir" falan deyince doğal olarak kıllandım. Çünkü sitede satın alma fonksiyonları halen aktif olan bir ürün bu. Neyse bugün aradım adamları, bana siparişiniz geldi hemen kontrol edelim dedi (şaşırdım biraz). Yaklaşık bir 45 saniye fışır fışır paket açma sesleri geldi. Bu arada ben kafamdan bi terslik var sanırım yanlış renk denilecek ve firma kendilerine biraz daha zaman kazandıracak tedarik sürecinde diye düşünürken, beklediğim cevabı aynen aldım. "Upps yanlış renk gelmiş!!" Peki ne zaman gelir doğrusu dedim yarın dediler. Sonunda ürün pazartesi elime ulaşacak şekilde kargolansın lütfen diyerek kapattım telefonu (15 dkka önce).

Şimdi merakla bekliyorum acaba gerçekten pazartesi ürün gelecek mi yoksa haftaya ürün henüz ulaşmadı cevaplarıyla muhatap olup telefonda çıldıracak mıyım. Cevabı bilmediğimden tahmin yürütmek istemiyorum. Umarım önyargılı davranıyorumdur.

Demeyeyim diyorum ama bike and outdoor gördüğüm en kötü esnaflık diyeceğim ama o artık kimsede kalmadı kurumsallık bile yok. Kurumsalsan elinde mal olur elinde olmayan Malın sunumunu yapmazsın. Bir iç lastik özel kullanım yani ihtiyacın olmaz sadece alır kullanırsın. Internette var görünüyor gittim BEŞİKTAŞ'A tabiki yok Kadıköy mazadında mevcut dediler. Baktım işim var Kadıköy'de 3-5 gün sonra uğradım. Bir bisiklette 2 lastik ve iç lastik olduğundan internetten alsam 2 adet spariş vereceğim lastikten 1 tane var.
Nasıl olur arkadaş ya Malın arkasını getirirsin yada tek sarmazsın 1 isteyene yok dersin mutlaka 2 isteyen çıkar 1 isteyen tamamen Fuzuli alıyordur. Hadi onu geçtim internetten 2 adet alsam bir mi göndereceksin ki internetten 2 adet Seçtim alıcaktım sonra Kadıköy'de işim olacağını keşfettim ve gider alırım dedim.
Auylar önce kask alacağım Beşiktaş şubesine girdim sordum ki sorduğum kaslar 250-400 tl arasında hiç biri kalmamış birinin m bedeni var L bedeni tabiki Kadıköy'de adama bir çıkar bakayım guzel birşeyse Kadıköy e gider alırım dedim. Oflaya puflaya zorla çıkardı kutu yarı açık olduğu için kutudan Çıkarma isteğimi geri çevirdi. Tabi sinirle çıktım Kadıköy'ü aradım L bedenin hiç ellerinde olmadığını pahalı kaskları m benden getirdiklerini söyledi yani neresinden baksan tutarsızlık.
Zengin bir amca iyi niyetle bisiklet dükkanı Açıyor hayatında 200 tl lik banknotu sanede bir görebilen adamlar işi batırıyor. Hakkımı vermiyor bende az çalışıyorum diyorsan çalışma git başka yerde çalış. Ayrıca risk almamak adına sadece m beden getirmek nedir yaaa ya getirt yada getirtme.

Kadikoy bikeandoutdoor Veli abi diyorum baska bir sey demiyorum ama besiktas subesinin onunden bile gecmemek lazim bence.

75tllik urun icin 70tl veriyim abi yanimda o kadar var dedim niye bisikleti benden mi aldin dedi. Devrelerim yandi ehmm hmmm eeeee neyse kolay gelsin dedim kosarak kactim :)

Ama Kadikoy subesi tam tersi! Iki sube nasil bu derece farkli bilmiyorum.

ben 3 bisiklet aldım için bjk şubesinden demek bana karşı iyiler.

20-25€'luk şeye , al lan bu 50tl yeter diyip verip çıktım 3-5defa oldu..
birçok şeyede para istemediler (fren havası alma,başka bisikletimi komple sökme,lastik değiştirme -ki lastiği ordan almadım)

hatta erenide severim.
muratıda severdimde,ayrıldı o.

İnternet sitesinde olan bir ürünün stokta olup olmadığını sormak için aramıştım nisan ayında. Aradığımda şunu fark ettim adamların hangi ürünleri sattığından haberi yok! Üstelik müşteri ilişkilerini de pek beğenmedim. Bir daha alışveriş yapılmayacak yerler listeme eklemiş bulunmaktyım

• Beğen
Tepkiler: Tahsin Y.
dün ben de telefonla michelin pro 4 lastik hakkında bilgi almak için görüştüm. telefonla görüştüğüm beyefendinin ürün hakkında bilgisi yoktu. internet sitesinden benim yaptığım gibi bir inceleme yaptı ve üründen memnun olacağımı iyi bir ürün olduğunu söyledi. merak ettiğim endurance mı yoksa service course mu olduğu idi. ama arkadaş ısrarla üründen memnun olacağımı söyledi. modelini tekrar sorduğum da biz sizi tekrar arayıp modelini söyleriz dediler. ama maalesef arayan soran yok.

Öyle bir tavırları var bisilet almayacaksınız hiç bir şey alma ilgilenmem tavırları.

dükkana girince çalışanlarda "of ya, niye geldin ki şimdi" türünde bakışlar falan, ilginç bir yerdir, adams ailesine benzetirim çalışanlarını.
bi arkadaş vardı sadece ilgili, o da ayrılmış sanırım.
tok satıcı modeli yapmaya çalışıyorlar da olmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
Ne edepsizce bir tavır.
Markete gidiyorsun ekmek istiyorsun
Market sahibi "kıyma almayana ekmek yok"
Bu ticari ahlak değil.

Gerçi bu tavırlar bana pek yabancı gelmiyor ( 1980- 2008 Dericiydim.Milyon dolarlar masalarda uçuşurken burnundan kıl aldırmayanların çoğu bugün akbile muhtaç. Esnaflığı sindirenler ise her zamanki saygın yerlerindeler Derimod sahibi Ümit Zaim gibi )

@Zekeriya Çab

Esnaflık babadan Oğula geçen hatta geçmesi gereken tek şey. Baba çifti oğul Esnaf olmuyor, baba memur oğul esnaf hiç olmuyor, baba mütahit oğul esnaf olmuyor.
@BF Okuru
Esnaf hiç göremiyorum ben hele hele istanbulda. Esnaflık hiç kalamadı bir kurumsal yapı tutturdular gidiyorlar içeriğini bilseler içim gam yemez ama onuda bilmiyorlar. Görgüsüzlük diz boyu. Reklam mezunuyum 10 seneden fazladır reklam işi yaptım bu yaptığınız yanlış bu kurumsallık değil dediğim hiç bir müşterim krizden çıkamadı hala ayaktalar ama çok düşük bütçeler ve çok kırılgan marka değerleri ile.

• Beğen
Tepkiler: Insansevmem
Şimdi üzdünüz beni sadun bey abi(performans bisiklet) benimle çok ilgilenmişti mail çekmemden 5 dk sonra arayıp bilgilendirirdi ama ben ne yaptım b&o dan daha ucuza olduğu için aldım bisikleti oysaki sadun abi ile pazarlık bile yapmamıştım... Kutunun üstünde bjk yazdığına göre beşiktaş şubesi oluyor galiba İstanbul dan Kırşehir e 2 günde geldi bisikletim ben çok memnun kaldım teşekkür konusu bile açacaktım iyi ki denk geldim bu konuya.

Sadun abi affet beni...

@kivilcimb

kardesim yakin zamanda gideceksen bana haber versene beraber gidip bakalim. eger olursa 2000TL lik alisveris yapacagim. bir bisiklet, suan uygun model, renk besiktasta var. kask, isiklandirma, tasima cantasi ve belki onerebilecekleri baska ekipmanlar fakat burada kistasim fiyattan ziyade piyasadaki kalitenin uzerindeki urunleri uygun indirim oraniyla almak yoksa ederinden daha ucuza satacaklarini sanmiyorum. bisiklet icin liste fiyatindan %5 indirim yapabileceklerini belirttiler bana kredi karti tek cekim ve nakit icin. yardimci olursan sevinirim. yoksa delta bisikletten baska bir model alacagim cunku hem disk frenli hem de daha ucuz. ilgi konusuna gelinirse fark yok iki satici icin de.

Arkadaslar oncelikle bike and outdoor ile hic bir bagim yok. Onu soliyim bastan.

Turkiyede is yapmak ne kadar zor biliyorsunzdur. Simdi kendi isimi acmakla ugrasiyorum. Uzunca bisikletci acmayi hayalini kurdum simdi ne kadar zor daha iyi anliyorum.

Adam calistirmak cok zor. Is veren olarak maas Begendiremiyorsunuz. E dunyalari da kazanmiyorsunuz. Adam severek calismiyor. Severek calismayinca ise kendini vermiyor. Basinda durmadikca isin cok zor.

Bisikletciyi gectim, 4 4luk magaza isletmesi ornek versek cok azdir.

Migrosta kasada kuyruk var 2. Kasada biri oturup para sayiyor. Rica ettim acsaniz bir kasa ile pazar gununu cikartamazsiniz dedim. Bana cevap acamayiz oldu.

Bike and outdoor nispeten iyi davranir aslinda ilgilidir falan.

Ozetle demek istedigim zor is Turkiyede is yapmak, empati yapalim..

@Kerem Özbayrak

Daha önce bikeandoutdoor ile yaptığım alışveriş sürecindeki olumsuz gelişmelerden bahsetmiştim. Firmayı en azından kendi açımdan zan altında bırakmamak adına sürecin sonunu yazmam gerekiyor. Brooks c15 model selem, firmada görüştüğüm kişinin söz verdiği üzere pazartesi günü elime geçti. Firma ile ilgili siparişimin gecikmesi sonucu oluşan önyargım boşa çıkmış oldu bu şekilde. Buradan ürünü geç de olsa söz verilen gün gönderen çalışanlara teşekkür ediyorum.

Bugün Beşiktaş b&o'dan kask aldım, ilgilendiler, nakite indirim yaptılar. Sıkıntı olmadı. Ama öğlen 12 idi ve mağaza da bomboştu tabii... Yine de Ben memnun kaldım...

Merhaba arkadaşlar eldiven alma arifesindeyim .Shımanonun explorer modelini alıcağım.Türkiye'de buldum ancak bu siteler güvenilir midir ? Daha önce alışveriş eden olmuşsa yardımcı olmasını rica edicem.

(link)

(link)

Geri