Scudo Sports

Bike24

@Punctum
Madem ürünler yasaklı değil neden bu bilgileri istiyorlar. O kadar alışverişim oldu hiç böyle sizinki gibi bir durumla karşılaşmadım.?

Scudo
Bugün kargom elime geçti. Ödemeyi gelen görevliye peşin olarak yaptım...(305 TL)

IMG_4545.JPG

@Kerim BEŞER Kerim bey,

Mesele ürünlerin yasaklı olup olmaması ile ilgili değil. Zaten kargonuz gümrüğe girince açılıp, kontrol ediliyor. Yasaklı ise iş zaten orada bitmiş oluyor :)

Türk Devleti, yurtdışından satın aldığınız ürünlere gerçekten ne kadar ücret ödediğinizin kanıtını istiyor aslında. Yani siz, aldığınız ürünlere çok daha fazla ücret ödemişken, düşük vergi ödemek için bu miktarı gizlediniz mi onu öğrenmek istiyor (sanıyorum...)IMG_4539.JPG

Ben de yurtdışından defalarca ürün satın aldım. Bu yöntemle ilk kez karşılaşıyorum. Genelde gümrükleme işlemleri için ilgili kargo şirketine vekalet vererek işlemleri yürütüyordum (Gümrük sınırı aşan gönderiler için). Artık gümrük sınırı iyice aşağıya çekildiğinden, sanıyorum bu yöntemi epey kullanacağız.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
@Punctum bazen kolilerin içinden fatura çıkmıyor eğer yasaksız ise bu tarz bi durumdan dolayı problem çıkabiliyor eğer yasaklı ürün olsaydı bizzat gümrüğe gitmeniz gerekebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Punctum
@Kerim BEŞER Bende hem fatura vardı, hem de ürünlerle ilgili herhangi yasaklı bir durum yoktu. Yine de yukarıda bahsettiğim belgeleri istediler gümrükten çıkarmak için.

Aslında çok endişe edilecek bir durum değil. Belgeleri tarayıp, verilen e-posta adresine ilettiğiniz an işlemlere başlıyorlar. Süreç gerçekten çok hızlı. Bir önceki mesajımda fotoğrafını verdiğim gümrük bildirisi elime ulaşana kadar, kargo kapıya gelmişti bile...:)

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
arkadaslar 19 gun oldu hala bi tik yok neden acaba bilgi verirseniz sevinirim ne yapmam lazim simdiden tesekkurler

Dosyalar

• Screenshot_20180831-195358.jpg
    Screenshot_20180831-195358.jpg
    64,3 KB · Okunma: 48
@ali celil Henüz endişe edilecek kadar bir süre geçmemiş...:) Bekleyin ve takip no ile sürekli izlemede kalın...

• Beğen
Tepkiler: ali celil
2 Parça ürün siparişim var birisi kadro birisi jant. Bunların gümrük vergisini 1 ürün olarakmı hesaplıyoruz yoksa ayrı ayrı 2 ürün olarakmı ? Hepsi bir kolidemi geliyor yoksa ?

bike24.jpg

1 kolide geliyor toplam fatura üzerinden vergilendiriliyor.

@Ruhullah.Grbz

Bike24 üyesi misiniz?

@Ruhullah.Grbz dahil değil.Sadece alımını yaptığınız ürünün vergisini ödüyorsunuz.Taşımacılığın vergisi yok.

@Ruhullah.Grbz

Hocam o zaman zaten üye olurken verdiğiniz shipping adrese göre ürünlerin Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceği gösterilir.

Ürünleri seçip sipariş sayfasına girdiğinizde, ödeme yönteminize göre size gönderim ücreti dahil fiyat hesaplanır. Bu fiyatta vergi yoktur. Çünkü vergiler nihai teslimat ülkesindeki prosedürlere göre değişkenlik gösterir. Bike24 kaç ürün alırsanız alın Türkiye'ye 19,95 € gönderim ücreti uygular. İster tek ürün alın, ister 10 ürün. Vergi muafiyeti sınırını geçtiğiniz an, ürünlerinizi teslim alırken hesaplanan miktar kadar ek ücreti posta memuruna ödersiniz. Bu ücret zaten size PTT takip sayfasında bildirilir. Lütfen bir önceki sayfadaki mesajları okuyunuz.

Hatta sizin için örnek bir alışveriş yaptım ve bike24 sipariş sayfasının görüntüsünü aşağıya ekledim.

Ekran Alıntısı.PNG

Siz burada Visa ile bike24 sitesine onların hesapladığı ücreti ödeyeceksiniz. Yani 236.73 Euro karşılığı TL. Bu miktar Türkiye'deki vergi muafiyet sınırını geçtiğinden, ürünü teslim alırken gümrük vergisi ve diğer masrafları ayrıca ödeyeceksiniz.

@Punctum prosedürü biliyorum hocam sadece ürün taşımada alınan kargo parasından vergi alırlamı diye kafam takılmıştı teşekkür ederim

@Ruhullah.Grbz

Yok hocam kargo parasıyla verginin hiç ilgisi yok. Toplam fatura bedeli üzerinden vergi hesaplanır.

bike24 ile merlin kıyaslamam gerekir ise merlin bike24e göre satışlarında daha ilgili bike24den aynakol dişlisi aldım kargoya geç teslim ettiler ve mail ile sorduğum sorulara çok geç cevap verdiler

@Punctum hocam bir sorum daha olucak MasterCard la alışveriş yapamıyorum nedeni nedir internet bankacılığına açık

Bu hatayı veriyor
IMG_4366.PNG

Geri