Scudo Sports

Bike24

@Anonim Nihayet Bike24'ün baskısı ve DHL'i de arayıp rica etmemle birlikte (bilmiyorum bunların etkisi var mı ama) CL ile başlayan uluslararası takip kodunu verdiler ve Türkiye'ye gönderimi sağladılar. Artık biraz da burada peşinden koşacağız kargonun :) Hadi gel be kargo, seni taa kaz dağlarına kadar götüreceğim, çok güzel yerleri gezeceğiz birlikte ^^

Scudo
@Pureal Pek iyimser olmayın derim. 8 Ağustos'da Bike Components'tan DHL ile yola çıkan siparişim hala Türkiye'ye giriş yapabilmiş değil. Deutsche Post'un Frankfurt'taki merkezinde bekliyor hala paket.

Bu paketten ümidimi kesmiş ve Bike Components'la konuşup paketin yeniden gönderimini sağlamıştım. 23 Ağustos'ta ikinci paket yola çıktı, o da hala Frankfurt'ta bekliyor.

Bariz bir şekilde DHL-Deutsche Post'un Frankfurt'taki merkezinde bir sorun var. Kargolar yurtdışına çıkacak şekilde uluslararası takip kodu oluşturuluyor ama bir türlü yurtdışı sevkiyatı yapılmıyor. Ben şahsen kendi siparişlerimin bayramdan önce elime ulaşacağına ihtimal vermiyorum.

@Pureal Hocam dhl tracking sayfasinda zaten International Shipment Track number diye yazmasi lazimdi sizde cikmamis simdi baktim da ss`nize. Peki son durum ne gozukuyor?

Bike 24 ten dün 2 adet Michelin 4 pro comp V2 lastik aldım.Bugün DHL' e sabah 08.16'da verildiğini belirtmişler.Ne kadar doğru acaba ?

@mühendis

Doğrudur doğru. Şüpheniz olmasın. 24- ile 48 saat arasında takip numaranızdan kontro ledebilirsiniz dhl sitesinden :)
3saygılarımla.

@Jandero ürün yurtdışına gönderilene dek herhangi bir uluslararası takip kodu verilmemişti, şu andaki durum;
Fri, 02.09.16 13:06IPZ-Ffm, GermanyThe shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: (link))
şeklinde görünüyor. Bakalım halen ümidimi yitirmiş değilim (biraz polyannacılık yapalım).
@Mehmet Altuğ hem Bike24 ile hem de DHL ile görüştüm, kendileri şu anda kargonun uçakta olduğunu bundan sonraki süreçlerin Türkiye gümrükleri ve buradaki taşıma prosedürlerine bağlı olarak ilerleyeceğini ilettiler. Bike24 özel olarak gönderinin acil olduğunu ve en kısa zamanda teslim edilmesi gerektiğini söylediler bana ilettiklerine göre. Umarım yetişir hepimizin kargoları istediğimiz tarihte :)

@Pureal Benim paket de 16 Ağustos'tan beri uçakta :) Siz öyle dediklerine bakmayın, Frankfurt'taki merkezde bir yiğilma vs. var saniyorum, yurtdisina sevkiyat olmuyor. Gonderi gecikince PTT'yle de yazistim, İstanbul'daki yurtdisi gonderi kabul merkezinden sorgulama yaptilar ve paketin merkeze ulasmadigini bildirdiler. Paket hala Almanya'da imiş.

@Mehmet Altuğ
02/09/201613:06:00 The item was forwarded to the destination country (Otb)--Germany (Yurt Disi)
PTT'nin sayfasından sorguladığımda bu şekilde görünüyor, bakalım yarın da kontrol ederim, bir gelişme olursa haber ederim size de.

@Jandero Valla ben DHL'in yalancısıyım :) artık neyse parası söyleyin uçak masraflarını da karşılayayım diyecek duruma geldim :)

Benim paketin durumu:

108/08/201618:10:00Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Otb)--Germany (Yurt Disi)
209/08/201600:12:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)--Germany (Yurt Disi)
316/08/201613:16:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)--Germany (Yurt Disi)
416/08/201620:00:00Gonderi yurtdisina sevk edildiSend item abroad (EDI-received)--Germany (Yurt Disi)
PTT'nin şikayet servisinde şikayet kaydı oluşturdum. Bana verdikleri cevap, "Gönderi kabul merkezimize ulaşmamıştır" oldu. DHL'in bu paketleri uçakla gönderdiğini sanmıyorum. Uçakla geliyor olsaydı yukarıdaki paket 17 Ağustos'ta ülkeye giriş yapmış olurdu. Ya karayoluyla aktarmalı bir şekilde geliyor, ya da daha önce yazdığım gibi Frankfurt depoda büyük bir karışıklık var ve paketler Almanya dışına çıkamıyor.

@Mehmet Altuğ kara yolu ile bile olsa 16 sından bu güne kadar beklememesi lazım. Dediğiniz gibi Almanya tarafında bir sıkıntı var muhtemelen, bu gönderi ekranını sipariş verdiğiniz yere gönderirseniz en azından onlar da baskı yaparak hem durumu tam olarak öğrenmeniz için hem de gerekiyorsa hızlandırılması için çalışabilirler. Çok fazla bu aradaki zaman, akıl alır gibi değil :/

@Pureal Zaten ilk paketi kayıp olarak kabul ettiler ve siparişi ikinci defa ayın 23'ünde tekrar gönderdiler. Lakin 2. gönderinin akibeti de ilki gibi oldu, Frankfurt'ta bir yerlerde ama nerede kimse bilmiyor.

Almanlara güvenmekle hata ettim sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: Pureal
@Mehmet Altuğ schweinsteiger milli takımı bıraktıktan sonra çok bozdular :p Neyse biz pozitif düşünelim de gerisine yapacak bir şey yok. Bir hareket olursa tekrar bilgi veririm, sizden de ricam bu ikinci siparişinizde bir hareket olursa haber verebilir misiniz buradan ya da özel mesaj olarak?

Benim hareketler de su sekilde..

Dosyalar

• gonderi.PNG
    gonderi.PNG
    10,5 KB · Okunma: 33
@Jandero @Mehmet Altuğ Sizin siparişlerinizden anlaşılan şey Almanya'da ekstrem bir durum yaşanıyor olduğu galiba. Çünkü bu kadar zamandır sizin yaşadığınız bu süreçle hiç karşılaşmamıştım. Hatta şu an BC olan bir paketim var ve adamlara bekleyin göndermeyin dedim. Açıkçası sizdeki gelişmelere göre hareket edeceğim.

@Pureal Tabii ki, gönderinin durumunda herhangi bir güncelleme olduğu vakit buradan bilgilendirme yaparım.

İşin açıkçası, ben her iki paketten de ümidimi kestim, araya bayram tatili de girecek ve en iyi ihtimalle ay sonu teslimat yapılacak. Pazartesi günü de gönderilerden herhangi biri Türkiye'ye giriş yapmazsa bankamla konuşup kredi kartından çekilen bedele bloke koydurup iade isteyeceğim. Paketler gelince de teslim almayın geri göndereceğim. Paket bana teslim edilene kadar tüm sorumluluk satıcı firmada olmasına rağmen, adamlara rica minnet iş yaptırıyoruz. Yok DHL'e mesaj attık, yok inceleme yapılacak, 1 ay oldu elde var sıfır. Çin'den gelen ve gönderi ücreti ödemediğim siparişim 3 haftada kapımdaydı; 15 Euro gönderi ücreti aldıkları paket 1 aydır kayıp, nerede olduğu belli değil, ulaşıp ulaşmadığı da satıcının umrunda değil.

Güncelleme:

Bunların paketi getireceği yok diyerek, bu sabah erkenden sanayiye gittim ve tornacıda parçayı yaptırdım. Sol taraftaki orijinali (Made in France), sağ taraftaki yaptırdığım parça (Made in Turkey). Malzeme dahil 15 TL'ye maloldu bana.

https://i.hizliresim.com/9GGRaZ.jpg

@Mehmet Altuğ en güzelini yapmışsınız, dediğiniz gibi daha geleceği yok ürünlerin.
Benim abes bir sorum olacak ama diyelim ki hafta içi geldi gümrüğe ürünler, istanbuldan tüm ödemeleri yapsam ve tüm evrakları göndersem benim adıma birisi alabilir mi kargoyu? (normalde ankara adresi vermiştim teslimat için) Ya da aynı şekilde ben tüm evraklar ve para ile istanbuldan alabilir miyim?

Geri