Scudo Sports

Bike24

Scudo
@mühendis Benim kargo da 22 kasimda kargoya verilip 23 kasimda yurtdisina cikti gozukuyor.Ama hala tik yok merakla beklemedeyim.Darisi artik bana.
Merlincycles'tan aldigim kargo 8 gunde elime ulasmisti ama dhl daha ulkeye giris yapmadi:(

@kobalamin
bike-components da dhl ile yolladı, 28 kasımdan beri ülkeye girmesini bekliyoruz. muhtemelen parti parti yolluyorlar.
evans da 23'ünden beri bekleniyor ya, hadi bakalım. wiggle'ın canını seveyim, bana en hızlı gelen bugüne kadar o oldu.

ek: şimdi baktım da, bike-discount'tan eylülde geçtiğim sipariş de dhl ile gelmişti, 25 eylülde yurtdışına sevk edilmiş, 5 ekimde gümrüğe gelmiş, 7'sinde teslim almışım. muhtemelen benzer bir süreç olur aşağı yukarı.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Tasogare yok hayir.Neden ki?Bi dolandiricilik falan olmasin?

yok sanmıyorum, bi yıl önceydi, bişey olmadı hala, kartın bende olduğundan emin olmak için miş, 3D secure kullansanıza be adam dedim bende ama geçtiler mi bilmiyorum, biraz aheste bi site ama...

@hashus1099
bike-discountdan tek parça mı alınıyo, bulky göndermiyoruz deniyor çünkü ?

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Tasogare Bike24 ve merlin'den alisveris yaptim su ana kadar.Dediginiz gibi bu sitelerin 3d secure kullanmamasi bana cok garip geldi

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Tasogare verdiğim sipariş tek parçaydı, gerekli bilgiye sahip değilim malesef.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Merhabalar 22sinden beri heyecanla bekledigim gonderi sonunda Turkiye'ye girdi:).Birkac gune de Ankara'ya ulastirirlar sanirim.Darisi sizlerin basina

Guncelleme:
P_20161208_174941_p.jpg
Bike24 gonderilerim 93lira vergisiyle beraber geldi.Acikcasi verginin 100liranin uzerinde olmasini bekliyordum.
Yarin musait bir zamanda bilgisayari da incelemek istiyorum.Gonderilerde herhangi bir sorun yok.

bu siteden bisiklet alsak,almanyadan tr ye getırırken karayolu ıle gumruk vergı cart curt oder mıyız? vergı ıadesı fln alabılır mıyız ne yaparız ne ederız bılen bırı cvplasın lutfen.

Gümrük ödersin elbette 30€üstü şart zaten. Başka ne sorduğunuzu tam anlayamadım

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bike24 sitesine giremiyorum. Diğer siteler sorunsuz giriyor.

Dosyalar

• Screenshot_20170324-195317.png
    Screenshot_20170324-195317.png
    9,2 KB · Okunma: 31
@Taxonera bısıkletı almanyada alıp kendı aracımızla ulkeye sokuyoruz.o da mı vergıye tabı mrk ettım.tşk cvp ıcın

He öyle bir bilgim yok açıkçası ordan geliyorsunuz o artık sizin o konuda bilgi gümrük muhafaza müdürlüğüne danışırsınız. Ben kargo ile sandım

@bayırniyazi bisikleti almanyadan satin alirsan alman vergisini odersin, turkiyeye sokarken herhangi bisey odemessin. bisikleti alirken, "yurtdisina cikarcam" dersen export belgeleri hazirlayip bunu size verirler. siz bu belgeleri turkiyeye girisdeki gumruk memuruna kaseleyip imzalatir, bu belgeleri bike24 de geri yollarsan sana vergi iadesi yaparlar. bu yazdiklarim; normalde prosedur boyle isler ama bike24 bunu yapar mi bilmiyorum. bike24 ile konusman en dogru tercih olacaktir, belki farkli bir yol onerirler.

@bayırniyazi firma ile görüşün, VAT document verip veremeyeceğini öğrenin ben şuan polonyadayım Canyon'dan bisiklet aldım online olarak VAT document yolladılar müsait bir zamanda avrupa birliği üyesi olmayan bir ülkeye giriş yapıp belgeyi damgalatacağım ardından Canyon'a gönderip vergi iadesini alacağım.Sizin işlemde de aynı adımların uygulanması gerek

Bisiklet, ekmek bıçağı, kalemtraş, cüzdan, oyuncak ne fark ederdi y.dışından aldınız buraya geliyorsunuz. O ürün artık sizin ülkeye girişte vergi v.s. bir ödemeye gerek yoktur bence. Çünkü turist olarak y.dışa gidip ordan bizlere hediye geliyor. Giriş de bir şey ödenmiyor sanırım. Bisikleti kolili olarak görünürse belki farklı olabi li ir

@bayırniyazi

Kendi aracınla getirceksen bir şey ödemezsin.

@3rsin

"Tax Refund" evrakları Türk gümrüğüne imzalatılmıyor. O ülkenin sınırından çıkarken (Ya da Schengen bölgesinden çıkarkenki en son sınır kapısı) o sınırdaki gümrük memuruna kaşeletip imzalatılıyor. Bu işin Türk gümrükleri veya Türkiye maliyesi ile alakası yok. 50 defa yazdık daha kaç defa yazacaz bilmiyorum. Bilen bilmeyen herkesin sırf yazmış olmak için yazması artık sıkıntı getirdi.

Geri