Scudo Sports

Bike-fit'in artık ücretsiz olması

Ahmet Fidancı

Extrem Yol Grubu - Extrem Dağ Grubu - İZMİR
Tepki
846
İsim
Ahmet Fidancı
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
BİKE-FİT ARTIK ÜCRETSİZ
Bisiklet firmalarının minimum 300 TL gibi ücretlerle sunduğu Bike-fit ölçümü Türkiye'nin ilk bisiklet markası Bisan tarafından ücretsiz olarak sunulmaya başlandı.
Kemalpaşadaki fabrikasında oluşturduğu showroom ile modellerini kullanıcılarının beğenisine sunan marka aynı alanda kurduğu sistemi bugün itibariyle hizmete açtı.
Fabrika müdürü Ali Koca amaçlarının en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu dile getirirken personel ve bayiilerin Shimano desteği ile eğitimden geçirildiklerini, teknolojinin getirdiği yeniliklere geri kalmamaları ve bisiklet kullanıcılarının taleplerinin karşılıksız kalmaması için bu tür çalışmalara önem verdiklerini iletti.
Ali Koca "bizler bisiklet sektöründe Türkiyenin ilk ve en köklü markasıyım. Öncüyüz. Bu statü üzün devam etmesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Bugün belki bir ilki sizlere tanıtıyoruz. Ancak yeterli görmüyoruz. Bu sistemi çoğaltıp uygun bir araca monte ederek portable olarak 500 ü bulan bayilerimizin hizmetine sunacağız. Yani bu hizmeti almak için İzmirdeki fabrikamıza gelemeyenleri mahrum bırakmayacağız".
Bike-fit hizmetinden sorumlu Arda bey hizmetin bisiklet kullanıcıları için gerekliliğini ve sistemin çalışma prensiplerini anlatan sunumu yaptıktan sonra davetlilerin sorularını cevapladı.
Arda "Bisikleti olan bisikletiyle, alacak olanlar ise bisikletsiz gelebilir ve kendi istedikleri marka modele göre bu hizmeti alabilirler. Burada bir şey satma gibi bir düşüncemiz yok. Şu an için lüks gibi görünen bir hizmeti ücretsiz vererek standart olmasına olanak sağlamaktır. Bu hizmeti alacak kullanıcılar 2.5 - 3 saat gibi bir zamanlarını ayırmak durumunda. Dolayısıyla yığılmayı önlemek için randevu sistemiyle sıralama yapılacaktır. Bunun için sosyal medya hesaplarımızın takip edilip orada ilettiğimiz iletişim bilgileri ile kolaylıkla randevu talebinde bulunmak mümkün. Eyer (sele) ve ayakkabı içinde ayar ve tespit mekanizmalarının oluşturduğumuz sistemde kullanıcılar denemek istedikleri kompenantları da deneme şansına sahip olacaklar".

Scudo
"bizler (Bizler) bisiklet sektöründe Türkiyenin (Türkiye'nin) ilk ve en köklü markasıyım (markasıyız). Öncüyüz. Bu statü (statünün) üzün (uzun süre) devam etmesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Bugün belki bir ilki sizlere tanıtıyoruz. Ancak yeterli görmüyoruz. Bu sistemi çoğaltıp uygun bir araca monte ederek portable (seyyar) olarak (sayısı) 500 ü (500'ü) bulan bayilerimizin hizmetine sunacağız. Yani bu hizmeti almak için İzmirdeki (İzmir'deki) fabrikamıza gelemeyenleri (bu hizmetten) mahrum bırakmayacağız"

Ali beyin hiç vakit kaybetmeden özel hoca tutup temel Türkçe derslerine başlaması faydalı olur.

Hizmet diye buna derim . Bizi değerli gördüğün için teşekkürler Bisan

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Verdiği hizmet için Bisan firmasına teşekkürler ancak ürettiği yada ithal ettiği (karbon) kadrolar düşünüldüğünde kadro seçenekleri belli. Farzı misal ben gitmiş olsam bana göre tanımlanan ayarlar doğrultusunda bana kendi markalarından bir bisiklet öneremeyecekler, çünkü yok. Eğer 58-60 kadro gibi seçenekleri olmuş olsa oradan buradan topla şeklinde uğraşmak ve 2 bisiklet yerine tek bisiklet ile all trail kullanmayı isterdim.

Verdiği hizmet için Bisan firmasına teşekkürler ancak ürettiği yada ithal ettiği (karbon) kadrolar düşünüldüğünde kadro seçenekleri belli. Farzı misal ben gitmiş olsam bana göre tanımlanan ayarlar doğrultusunda bana kendi markalarından bir bisiklet öneremeyecekler, çünkü yok. Eğer 58-60 kadro gibi seçenekleri olmuş olsa oradan buradan topla şeklinde uğraşmak ve 2 bisiklet yerine tek bisiklet ile all trail kullanmayı isterdim.
Hocam siz bu toplum ortalamasına bakınca übermensch siniz. Bisan ne yapsın?

Ben şimdi kullandığım Specialized'i aldığım zaman da bike fit'i ücretsiz yapmışlardı. Yeni bi'şey değil.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Boyu kısa demedim, übermensch dedim. Aynı şey değil.

Almanca enteresan bir dil, birine iltifat ederken kullandığınız bir kelimeyi Türkiye'de kullansanız küfür zannedilip dayak yeme ihtimaliniz mevcut.

Übermensch nedir abi. Böyle birşeyi anca dos pc'ye disket taktığımız zamanlarda Wolfenstein oynarken duymuş olabilirim. Übersoldat da olabilir.

Almanca enteresan bir dil, birine iltifat ederken kullandığınız bir kelimeyi Türkiye'de kullansanız küfür zannedilip dayak yeme ihtimaliniz mevcut.

Übermensch nedir abi. Böyle birşeyi anca dos pc'ye disket taktığımız zamanlarda Wolfenstein oynarken duymuş olabilirim. Übersoldat da olabilir.
İnsan üstü demek. Seçkin insan demek. Her ne kadar öncüyüz deselerde, ortalama ürünler yapan bir üreticiden çok şey beklemek için übermensch olmak lazım. Bisan la işte. Benim adım hıdır elimden gelen budur diyor firma özetle.

48 kadro kullanan biri olarak her markada kadro bulmak biraz zor. Yerli firmalar daha talebin çok olduğu kadro boylarına yöneliyorlar. Çok büyük veya çok küçük kadrolarda en azından kadro satışı konusuna girseler ya da sipariş sonrasında montaj sırasına alsalar çözüm bulunmuş olur diye düşünüyorum.

48 kadro kullanan biri olarak her markada kadro bulmak biraz zor. Yerli firmalar daha talebin çok olduğu kadro boylarına yöneliyorlar. Çok büyük veya çok küçük kadrolarda en azından kadro satışı konusuna girseler ya da sipariş sonrasında montaj sırasına alsalar çözüm bulunmuş olur diye düşünüyorum.
Çok talep edilen kadro boylarini kim talep ediyor?
-Satıcilar
Neden?
- uzun boyluyada kisa boyluyada ortalama kadrolari çakıp geciyor.
Sebep?
- Bisiklet alanlarin % 80 aldigi bisikletin bir kadro boyu olduğunu bile bilmiyor.

Çok talep edilen kadro boylarini kim talep ediyor?
-Satıcilar
Neden?
- uzun boyluyada kisa boyluyada ortalama kadrolari çakıp geciyor.
Sebep?
- Bisiklet alanlarin % 80 aldigi bisikletin bir kadro boyu olduğunu bile bilmiyor.

Bu dediğiniz giriş seviyesi bisikletleri için diyebiliriz fakat üst seviye bisikletlerde bisikletçide zorlasa kimse olmayan kadroyu almaz. Buna rağmen kadro seçeneği yoksa bu sefer son kullanıcının talebi ortaya çıkıyor.

Bu dediğiniz giriş seviyesi bisikletleri için diyebiliriz fakat üst seviye bisikletlerde bisikletçide zorlasa kimse olmayan kadroyu almaz. Buna rağmen kadro seçeneği yoksa bu sefer son kullanıcının talebi ortaya çıkıyor.
Denemesi bedava: Sizi tanimayan bir 3 bisikletciye gidin, size uygun olmayan bir bisikleti almaya çalışın engel olurlarsa gelin o zaman konuşalim.

Denemesi bedava: Sizi tanimayan bir 3 bisikletciye gidin, size uygun olmayan bir bisikleti almaya çalışın engel olurlarsa gelin o zaman konuşalim.

Bisikletçi zorlamaz demiyorum zaten, yukarıda da dediğim gibi üst seviye bisiklet alan kullanıcı zaten yeterince bilinçli oluyor. Bana 52 kadro olur diyen bisikletçiye tamam deyip, olmayan bisikleti alacak halim yok. Global firmalarda bu kadroların olmasının sebebi yüksek talep seviyesinden dolayı imalat aşamasındaki maliyetlerin yüksek çıkmamasıdır. Rakamları tamamen sallayarak, Bisan'ın 20 adet 48 kadro satması ile Canyon'un 1000 adet 48 kadro bisiklet satması olarak bakmak gerekiyor. İmalatçı olarak maliyet açısından Canyon tarafı bunu hiç düşünmeden imal edebiliyorken, Bisan istediği maliyetleri yakalaması daha zor oluyor.

Sonuç olarak bu söylediklerimden dolayı imal etmemeli demiyorum. Maliyet açısından istenilen rakamları yakalayamazsa da kadro seçeneklerinin artması daha çok kitleye hitap ederek müşteri portföyünü artırabilirler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Güzel bir hizmet , tebrik etmek gerekir. Tek sorun , ülke genelinde yaygınlaşamaması ... Genelde hep büyükşehirlerde oluyor bu imkanlar... 4 Eylül'de İzmir ' gidiyorum Turkcell Granfondo için ve gitmişken de bikefit yaptırma planlarım mevcut.

Güzel bir hizmet , tebrik etmek gerekir. Tek sorun , ülke genelinde yaygınlaşamaması ... Genelde hep büyükşehirlerde oluyor bu imkanlar... 4 Eylül'de İzmir ' gidiyorum Turkcell Granfondo için ve gitmişken de bikefit yaptırma planlarım mevcut.
Merhaba bıkefıt yaptırdıysanız tecrübelerınızı paylaşabılır mısınız?

Geri