Scudo Sports

Bike-Components

İki dakika ince dechatlondaydim sadi arkadasimizin dedigi gibi endurace yoktu bi bakindim almadim conti 4k ile arada kaldim bike compt ya da wiglgleden siparisi vericem mecbur gumruk vergi vs yapcak bise yok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin iki secenek arasindan birini seçecegim

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo

Dosyalar

• IMG-20180503-WA0001.jpg
    IMG-20180503-WA0001.jpg
    98,8 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Tepkiler: sinanarmy
Merhaba arkadaşlar (link) bu ürünü almak istiyordum kargo seçeneğinde DHL 20 euro kargo parası çıkarınca pick up şıkkını işaretledim ve devam ettim ödeme yapmadan sipariş alındı diyor bir anlam veremedim nasıl olacak kapıda falan mı ödeyeceğim? Açıkçası bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim

@ratm cevap için teşekkür ederim bir sorun çıkmaz umarım . DHL harici uygun kargo alma imkanı var mı acaba 20 euro kargo yüksek geldi

@dost acı söyler

Evet Bike-components in kargo ücreti maalesef yüksek. Ancak diğer sitelere göre daha ucuza sattığı ürünler oluyor, onlardan alınca dengelenmiş oluyor, kargo ücreti içinde eriyor.

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
bike-components den almak istediğim bir parça var, 300 euro civarı, ücretsiz kargo için herhangi bir sınırları yok bildiğim kadarıyla. Her şekilde 20 euro kargo ücreti alıyorlar. Email ile ücretsiz kargo istemek saçma mı olur, adamlar _iktiri çeker mi acaba? :)) Daha önce deneyen var mıdır?

İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci.

genelde kuralcı oluyor bunlar ama deneyin tabiki şansınızı. ben de bikeinn'e benzer bir şey teklif etmiştim. biz sahtekar değiliz gibi bi mesaj aldım :komik:

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@elric1982

Bu yanıtı N11'de yerli bir satıcıdan da almıştım, hala da anlayabilmiş değilim. Halbuki sahtecilik talep etmemiştim, ücretsiz kargo olan bir ürünün yanında ücretli kargosu olan başka bir üründen alıp ikisini de aynı pakette kargoya verebilir misiniz diye sormuştum. Satıcı "biz sahtekar değiliz, yapamayız" dedi. Ne alaka, ben mi bir detayı kaçırıyorum?

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@Abdülkadir Ergin
saçma olmuş o iş gerçekten. ne alaka yani. böyle firmalardan alışveriş yapmamak gerek

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
merhaba bir sorum olucak onceden bike componentsden alısveris yaparken TR ye gonderım yapılacagı zaman vergi dusuluyordu artık dusmuyorlar mı?

Alman kdv sini düştüklerini yazıyor sitede eğer ondan bahsediyorsanız.
@Candeniz ÖZCAN

Kargo pahalı eğer vergi düşülüyorsa bir cazibesi olur ben de buradan alış veriş yapabilirim.

@ratm
Ben istedim, 10 euroya düşürdüler. Sipariş de 400 euro civarıydı

• Beğen
Tepkiler: ratm
Bir suredir ayakkabi icin bakiniyorum. Components kargo ucreti gercekten yuksek kaliyor.

Merhabalar. Bike And com’den bir çift lastik almak istiyorum. 1. Sorum ödemeyi nasıl yapacağım. Paypal iptal olmuş Türkiye’de. Amazon pay var Türkiye için seçeneği var mı? 2. Sorum. Ürün 39euro. Kargoyla 58 euro oluyor. Kaç tl vergi öderim. Aynı lastik Türkiye’de 500 tl. Ama kafama takılan Türkiye’deki acaba rafta bekledi mi. ? Çünkü pek satılan bir ürün değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim

@ahmetizmir38
hocam 58 euro yu zaten tl ye çevirseniz 377 tl yapar,en iyi ihtimalle yüzde 20 vergi çıkar + 8 euro deriz,türkiye fiyatına çok yakın bir fiyata geliyor.
Ayrıca turkiye ye girdiğinde ukime girecek,forum dh de gümrük konusunda haftalarca ukim de kargosu bekleyenler,hiç cevap alamayanlar,gümrük görevlisinin kafasına göre vergi kesmesi (yüzde 20 den fazla gelirse tr fiyatından daha pahalıya gelebilir) aradaki fiyat farkı bunlara değmez hocam,siz yorulursunuz.İstanbul da değilsiniz ukim e gitme şansınız yok başınız ağrıyabilir

• Beğen
Tepkiler: ahmetizmir38
@Desert Fox
Arkdaşımızın dediği gibi tek lastik 38 euro ise mantıksız olur bu alışveriş.

Ancak şöyle bir durum var. Örnek
Schivalbe One V Guard
Türkiyede çifti 710 TL
Bike componentsden euro para biriminde
55,39 ürün
19,95 kargo
9,90 vergi %18
Toplam 84,24 euro 558 TL
5 tl gümrüğe sunma bedeli ile 563 tl olur

Merlin Cycles a bakalım
44,84 Sterlin ürün
10,00 Sterlin kargo
8,25 vergi
Toplam 63,10 Sterlin 476,33+5 tl ile
481,33 TL oluyor

Geçen ay 2 adet durano aldım biri defolu çıktı para iadesini çok hızlı bir şekilde yaptılar 5 nisan cuma akşamı tekrar sipariş ettim (hafta sonu giriyor araya) bu sefer iki adet one v guard, şuan kayseriye yola çıkmış muhtemelen çarşamba elime ulaşır
Merlin alman firmalarına göre daha ekonomik oluyor ingilizleri sevemesem de durum bu....

@ahmetizmir38

Ödemeyi kredi kartınızla hatta banka hesap kartınızla bile yapabilirsiniz. Tam net hatırlamıyorum ama euro - dolar dönüşümlerinden dolayı ufak bir kayıbınız oluyordu sanırım, ödeme esnasında bunu ekranda belirtiyor (yani aklımda öyle kaldı).
Aldığınızın ürünün ücreti üzerinden(kargo ücreti hariç) %18 vergi ödüyorsunuz.
Fakat ben olsam 39 Euro luk birşey için o kadar kargo parası ödemezdim. Ya ihtiyacım başka birşey varsa onu da alırdım, ya da arkadaşların dediği gibi İngiliz sitelerden alırdım, onların kargo ücretleri daha düşük.
Dediğiniz gibi az satılan sirkülasyonu az olan bir lastik ise Türkiye deki satıcının elinde uzun süre beklemiş olabilir.

Geri