Scudo Sports

Bike-Components

Soru cevaba mı buraya mı açsam bilemedim. Önceden bi %19 vergi düşümü yapıp türkiyeye gönderim yapılıyordu hala yapılıyor mu? Göremedim de? Ödeme sırasında mı düşüyor yoksa kalktı mı?

Scudo
Merhaba o indirimi gore bilmek icin siteye girerken yukarida kendi ulkenizi belirtmelisiniz. Yukaridan Turkiyeye secerken indirimi goreceksiniz

• Beğen
Tepkiler: byhsyn34
Avrupa Birliği'ne girene kadar devam ediyor bu vergi muafiyeti. Bike-components sitesinde üye olduğun zaman, diğer sitelerde üst kısımda ülkeyi seçtiğin zaman %19 kdv düşer.

• Beğen
Tepkiler: byhsyn34
Bike Discount'da üst kısımda, Bike Components'de alt kısımda ülke seçimi yaparak vergisiz fiyatları görüntüleyebilirsiniz. Ancak 10 gün önce Bike Discount'dan verdiğim sipariş kargoya verilmedi henüz. Maillere de cevap vermiyorlar. Aceleniz varsa eğer tavsiye etmem bu aralar.

Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.
3 adet dış lastik alacaktım vergi indirimi olmaksızın 72€ya geliyor + shipping de var onu katmıyorum
vergi indirimi olunca 62€ + 15€ kargoya geliyor
Gümrükte vergi indirimli fiyattan gözükecekse eğer bir de iç lastik almak istiyorum. Ama Vergi indirimsiz fiyattan gözükecek ise iç lastiği eklediğim an bana +%18 vergi gelicek. Bu konuda yardımcı olur musunuz
Gümrükte vergi indirimli fiyat mı işlem görüyor yoksa vergi indirimsiz fiyat mı?

@byhsyn34 faturada aldiginiz fiyat yazar. kargo dahil degil ornek verirsek. 300€ dan 30€ a dustu urun 100€ kargo ucreti var diyelim
46€ luk urun alirsaniz 75€ luk vergi sinirina takilabilirsiniz. Kolay gelsin

@hüseyingürgah

Ne yazdiginizi bir daha okusaniz? Siz anlayabiliyor musunuz?

@byhsyn34 Gumruk icin onemli olan vergisiz fiyat. Ic lastik de ekleyebilirsiniz yani.

@byhsyn34

Siteden ülke kısmına Türkiyeyi seçerseniz eğer siz o ülkenin vatandaşı olmadığınız için vergiden muaf oluyorsunuz (indirim olarak düşünmeyin). Yani ülke kısmında Türkiye seçiliyken sepetinizdeki ürünlerin bedeli kaç euro gözüküyorsa faturanızda da o bedel yazacak.

Ama aldığınız üründe indirim varsa örneğin 100 € luk bir ürün 70 € ya düşmüşse bazı siteler faturaya

100 € ( üstü çizilmis bir şekilde)
indirim %30
Fiyat 70 €

şeklinde yazabiliyorlar bu da 100€ luk fiyatin dikkate alınmasını sebebiyet verip 100 € üzerinde %20 vergi ödemenize sebebiyet verebiliyor.

Chainreaction sitesi faturayı yanlışlıkla 75€ üstünde düzenlediği için 50 TL vergi ödedim, bu durumu chainreaction 'a bildirdim 3-4 gün içinde 50 TL iade yaptılar.

@Anonim Shipping hariç değil mi? Faturadaki fiyat shipping hariç sanırım
Benim sorduğum %19 düşmüş hali ile 62 düşmemiş hali ile 72 gözüküyor. Faturaya da sanırım %19 düşmüş yani 62€ olarak düzenliyorlar. Umarım doğrudur :)
@erdsde teşekkür ederim sanırım bike compenents de böyle bir hata yapmaz faturayı vergi düşmüş halde keserler
Deneyelim bakalım :D

@byhsyn Hayır üzerinde bi fatura yolluyorlar ki o fatura senin ödeme yaptığın ekrandaki rakam oluyor...Ben bugüne kadar bike componentsde shipping hariçli hiç ödemedim vergiyi...Aslında dediğin gibi doğrusu ama ptt de gördükleri en büyük rakam üzerinden alıyorlar vergiyi yani en azından bana 3 - 4 seferdir böyle oluyor :)

@Anonim haydaa. tam paypala girerken söylediniz iyi oldu. Şimdi kargo ücretini de faturaya yansıtıp veriyorlarsa bu cok kötü oldu 79,50€ ücret cıkıyor ve cok da kaarlı bir alışveriş olmuyor
Chain Reaction vs.de de acaba böyle mi?

@byhsyn34 Shipping dahil edilmez vergi hesaplamasına. Bike Components'den 75 euro'ya kadar alışveriş yapabilirsiniz. Yani shipping ile beraber 89 euro.

@byhsyn34 chainreaction ve evansvycles sitelerinde böyle değil.

@Anonim@byhsyn34 bunun bir çözümü olmalı siteye yazıp faturada kargo ücretinin ayrı gösterilmesi talep edilebilir. Ayrıca ben deneme amaçlı siteye girdim ve shipping ayrı olarak gösteriliyor.

Dosyalar

• image.png
    image.png
    21,8 KB · Okunma: 26
Hazır böyle bir konu görmüşken benimde ufak bir sorum olacak.
Bike discount dan 130 dolarlık alışveriş yapacağım ancak bildiğim kadarıyla yurt dışından en fazla 80 dolarlık alışveriş yapabiliyoruz.Böyle dememin sebebi 80 dolar üzeri alışverişlerimiz de vergi devreye girmesi.Ancak ben ürünü almaya kalktığımda 130 dolar + 23 dolar kargo parası gösteriyor, herhangi bir vergi ücreti göremedim burada.Yani tam olarak ödeyeceğim tutar 130+22=152 dolar mıdır?

Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
Soru: Kanuni dayanak nedir?
Cevap: 4458 sayılı Gümrük Kanunun 167 nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 45,62 ve 63 üncü maddeleri, 24/03/2014 tarihli ve 2014/7 sayılı Genelge.

Soru: Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekmektedir.

Arkadaşlar mevzuat bu şekilde, 80 dolar falan gibi bir rakamlar yok ortada, alınacak vergi oranları net (AB üyesi ülkeler için %18, diğer ülkeler için %20), sınır limit net (75 Euro), yurtdışı alışveriş siteleriyle ilgili farklı konu başlıklarında defalarca bu anlatıldı.

Shipping ücreti faturaya dahil edildiğinde sıkıntı yaşanmaması gerektiği halde sıkıntı yaşanıyor bazen. Özellikle Almanca faturalarda gümrük memurları sandığımız kadar entellektüel arkadaşlar olmadığı için gördüğü total rakama bakıyor ve basıyor vergiyi. Yani shipping meselesinin fatura dahil edilmesinden dolayı bazen vergi ödeyebiliyorsunuz, çok sık olmasa da bu durum yaşanabiliyor. Bunun yerine alışveriş yaptığınız siteye kargo faturasını ürünün faturasından ayrı kesmesini rica edebilir ve konuyla ilgili açıklama yapabilirsiniz.

Kargonuz gümrüğe girdikten sonra vergi muafiyeti kapsamında değilse geldiği ülkeye göre vergilendiriliyor ve çoğunlukla bunu kapınıza gelen posta memuruna ödüyorsunuz. (Bazı ürünlerde (sıvı vs.) belirli özel prosedürler devreye giriyor ancak çoğunlukla böyle.)

Geri