Scudo Sports

Bike-Components

@Angel Oo ben yaygarayı koparıyorum ne bddk sı kalıyo ne bimer i ;) Bende paypal i tercih ediyorum genelde..Gerçi bu sefer uzattılar işi Atlasa outdoor a iade etmeme rağmen ceketleri paypal hala inceliyor :) Neyse geç olsun da güç olmasın :)

Scudo
Yurt dışı alışverişlerinde neredeyse bütün bankalar yüzde 3 komisyon alır. Ayrıca kartınız TL endeksli ise dolar harici yabancı paralar önce dolara, sonra TL'ye çevrilir. Eğer bu işlemi banka makasının yüksek olduğu bir zaman (akşam vakitleri, hafta sonları, ekstrem durumlar; seçim, bomba...) yaparsanız ödeyeceğiniz fazladan para katlanır. Kartınızın ödeme tipini dolara çevirerek zararı azaltabilirsiniz bir miktar ama genel olarak, bütün bunlara dikkat etseniz de kafadan yüzde 5 ekleyin siz alışveriş tutarına.

Mağduriyetlerin en aza indirgenmesi adına paypal için forumda ayrı bir başlık açılmalı ve her şey en ince detayına kadar anlatılmalı. Mesela bugün TL hesaplı teb banka kartımı paypala ekledim. Paypal kişisel sayfamdan meşhur "satıcının belirlediği kurdan fiyatlandır" ayarını yaptım ancak bankayla yapmam gereken olay ne onu bir türlü çözemiyorum. Bike discount sitesinden kargo dahil 56 euro tutarında bir alışveriş planım var. Bu kur olayından dolayı bir türlü sipariş veremedim :) şimdi bu haliyle tl hesabımdan sipariş verdiğimde çekilen tutar hanfgi kura göre euroya dönüşecek ? Şu sorunu bir çözüverelim sevgili forum.

@Ali.K @Anonim @Angel

Paypalin kur farkı diye google da yazınca çıkıyor sanırım bende okumadım tam fakat benim bildiğim bankanın kur satışının o günün en yükseği oluyor, gerçi şöyle bir durum var kur farkı en fazla olsun olsun hani piyasada 2.810 iken 2.91 diyelim çünkü genelde bankalar serbest piyasadan bi tık üstte olur bu da ne eder 100 euro da 10 tl gibi bi fark atar diye düşünüyorum, bu konuda aslında aramızda bankacı arkadaşlar varsa açıklarsa daha iyi olur... Yalnız paypal de şunu dikkate almak lazım evet çok güvenilir para bir şekilde geri geliyor ama 1 ayı bulabiliyor...

@Onur YCL

İşte aynısı bana oldu. Sorunu paylaşmıştım burda.

BANKANIN kur oranı PAYPAL'dan daha fazla çıktı. Tecrübem ise şu oldu ; PAYPAL'ın kur oranı BANKA'dan daha az. Yani PayPal daha ucuza geliyormuş ama her banka için oran aynı olmayabilir.İşte burda da Bankaların cambazlığı devreye girdi ve 20 lira daha fazla ödemiş oldum. Ali K'nın yazdığı yorum bana mantıklı geldi. Bu seçim üstü ben Euro düşer diye bekledim,düştü ancak bankaların oyunu yüzünden gene pahalıya getirdim.

@Tolga Çelebi aynen seçim yaradı 1 Kasımdan önce 190 liralık ürün bugünkü kurdan 173 liraydı :) bankaların sistemi tam bir muamma, kaos. Para pul işlerini hiç sevmem bir yerde karşımıza çıkıyor işte. Sizin için talihsizlik olmuş. Hayır anlamadığim şey şu 2012'den bu yana banka kartını Paypala eklemek mümkünmüş sanırım ancak bir tane adam akıllı sipariş sürecini anlatan yok.

@Anonim @Tolga Çelebi Az önce teb banka kartımı tanıttığım paypal hesabımla siteden sigma 16.12 cad aldım 56 euroya. Bugünkü kurdan 175 lira yapıyor. Az önce hesabı kontrol ettim 179 lira çekmişler. Merakımı yenmiş oldum en azından... ne zaman gelir acaba ürün :)

@Onur YCL Benimkiler ortalama 14 günde ulaştı hep muhtemelen iki hafta içinde sizde olur :) Ha bu arada güle güle kullanın :)

Adi lazim degil bir bankanin xx subesinde ay sonunda gelen elektrik va faturalarinin maliyetinin musterilerin hesaplarina hede hodo masrafi vs diye kucuk kucuk yansitildigini bizzat biliyorum.
Bankalar ve onlara hayir diyemeyen siyasetciler bu isi buraya kadar getirdi. Artik diyecek soz bulamiyorum...

kargo takip kodunu nereye yazıyor aradım taradım yok öyle bir sayfa yada sipariş geçmişi felan

Çok kral site. Ben bisikletim olmadığı halde matara ve matara kafesi sipariș etmiștim yanlıșlıkla bisiklet gonderdiler. Şimdi ona biniyorum.

• Beğen
Tepkiler: pilot
Size mail atiyorlar mailde link var dhl sitesine yonlendiriyorlar . Dhl sitesinden takip edebiliyorsunuz ayrıca orada takip no var onu kopyala yapistir ile pttden de takip edebilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
@Mehmet H. bende şuanda bike-components.de'den gelecek olan paketi bekliyorum..

Öncelikle mail atıyorlar. Mail'den göstermiş olduğum linke tıklıyoruz..

47857 dosyayı görüntüle

Paket Almanya'dan çıkana kadar "Detailed progress of your shipment" kısmından takip ediyoruz..

47856 dosyayı görüntüle

Sonrasında "Domestic shipment number" yazan yere PTT ile takip edebileceğimiz bir kod geliyor. O kod ile buradan takibe devam ediyoruz;

(link)

@pohuman teşekkürler az önce sipariş aldıklarının maili geldi kargoyuda bekliyelim bakalımda hala aklım almıyor büyük sitede sipariş takibinin olduğu sayfa yok yada biyere gizlemişler bulamadım ben

@Mehmet H. nedense mail yoluyla iletişimi tercih etmişler. Ne zaman soru sorsam en kısa sürede cevap verdiler. Gerçekten çok kaliteli bir site. Başka yerden alışveriş yapmıyorum..

@pohuman aynen fiyatlarıda diğer sitelerden ucuz yanlız kargo ücreti fazla geldi büyükse 34 euro alıyor

Geri