Scudo Sports

Bike-Components

Bilmiyorum işinize yarar mı şu an deneme için şöyle bir şey yaptım.
Tanesi 29.95ten iki adet Schwalbe marathon racer Evo lastik 59.90 €, elite corsa coca cola 750 ml suluk 5.95 € total 65.85 € eder.
Bunun KDVsi 10.51 € Yani sipariş 55.34 € olur.
Buna karşılık paypal ile 198 TL alıyor benden. altta coversion rate var 1 TL yi 0.332581 € kabul ediyor. 198x0,332581= 65,85 € alıyor yani.
Bu durumda 10.50 € kargo ücreti alıyor demektir.
Yani yaklaşık KDV kadar kargo ücreti alıyor..

EDİT: Bunda bir sorun var. Bence kargo ücreti de almıyor. KDVyi de düşmüyor.

Scudo
Selam,

Sitede sadece ödeme aşamasına gelene kadar olan bir gösterim sorunu var. Onun dışında bir sorun göremedim.

PayPal ile ödeme yaparken de çevirmeyi PayPal'in yapmasına izin vermeyin. Kur hiç bir zaman iyi olmuyor.

Bırakın bankanıza yansıtsın ve banka yapsın çevirmeyi. İş saatlerinde bankların çevirme oranları fena değil.

yo yo..sorun bike components yazılımında bence. Paypal seçerseniz direk toplam sepet rakamını alıyor ama kredi kartı seçerseniz önce KDVyi düşüyor sonra kargo ücretini ekliyor. Kargo ücreti 14,95 olduğu için sanırım 75-80 e kadar alışverişlerde biz avantajlıyız. İşte 65lik işlemde 4 euro karlı oluyoruz (KDV 10.5, kargo 14.95 olunca aradaki fark bize kalıyor ama mesela 100lük işlemde KDV 18 falan olacak zarar edeceğiz. .

Böyle bir sipariş verince ya yollarlar hatayı bulup kendileri düzeltir ve bize yansıtmazlar ya bulamazlar bu düzen böyle devam eder . Ya da farkeder siparişi yollamaz şu kadar daha öde ya da paranızı geri yollayalım derler diye tahmin ediyorum..

Mail atalım mı ? Geçen benim mailime cevap verdiler kibarca..

Bende de durum daha farklı. Hem vergisiz fiyatlar hem de kargo ücreti eklenmiyor paypal ile. Ne yapsam bilemedim.

paypalda son aşamada ödeme bilgilerini onayladıktan sonra işleme devam edince sonraki sayfada kargoyu ekliyor..

Arkadaslar yanlis anlamasaniz biraz yardimci olmak isterim. Sadece denemek icin üyelik adressimi BC'de türkiye olarak degistirdim. Sadece merak ettigim icin. Bu ürünü sepete ekledim ve adres türkiye oldugu icin fiyatan otomatik olarak %19vergiyi düsüyorlar. Resimdeki kare icine aldigim yeri iyi okuyun. exkl. MwSt (Vergisiz fiyat demek eger inkl. MwSt yazsaydi %19 vergi dahil demek oluyordu) ve zzgl. Versandkosten (Fiyatin üzerine Kargo eklenecektir demek. Yani her ne olursa olsun en son ödeme asamasinda kargo eklenecektir.) Bu da %19 vergi dahil olan Fiyati. Ve burada da paypal ile ödeme hakkini kullandim. 1 yazan yerde ürünün vergisi kesilmis fiyati. 2 yazan yerde ise kargo ücreti yaziyor.

O zaman ben de size capsli göstereyim. Ben BC e üye değilim. Paypal hesabım var, almanca bilmiyorum. Bike components in ingilizce sitesini kullanıyorum. İşte bahsettiğim gibi bir çift lastik ve elite coca suluk fiyatları toplam 65,85 bakın altta icl %19 tax yazıyor yani KDV si içinde. BUrada paypal ile devam edine paypal hesabımızdan çekeceği para işte bu. Dikkatinizi çekerim KDV düşmüyor kargo eklemiyor. Adresim de istanbul. Şimdi ben burada continue dediğimde ekstra bir kargo ücreti falan çıkmıyor. Bu bir sanal kart şu an 99 kuruş limit olduğu için işlem gerçekleşmiyor ve sonra bana credit card ile ödeme yap sayfası açıyor. Bu sayfada KDVsiz fiyatlar ve kargo eklenerek 70,29 euro oluyor. Soru şu : Eğer sanal kartımda limit olsaydı. 65.85e benim sipariş tamamlanmış mı olacaktı. Yine de bu son sayfa çıkacak mıydı. Bunca yıldır paypal ile alışveriş yaparım. Paypaldaki rakamı onayladıktan sonra rakamın değiştiğini hiç görmedim.

H.Cenk Köse

Denedim ve bendede aynı sonuç paypal ödemesi için kargo parası çıkarmıyor

Yukarida exkl. shipping coast yaziyor yani posta ucreti sonradan daha eklenecek. Paypal ile ödeme sayfasina gecince orada cikiyor posta ücreti. Bunu yazmisdim ama yorumumda. Inglizce tercümeler tam olarak yapilmiyor yani hep dogru kelimeler kullamnilmiyor. Almanca sayfasini okuyunca detayli bilgiler anlasiliyor.

https://i.hizliresim.com/5DBRgR.jpg

Ödeme noktasına kadar kaldım 0.00 olarak geçen bölümü işaretleyerek resim çektim bu kargonun alıcı ödeme gelme şansı olabilir mi

@Murat Cömez

Ben de şunu söylüyorum : paypal ödeme sayfasında 196.86 yazıyor. Kartta limit olsa mesela 212 mi çekecek benden. Hiç öyle bir şey görmedim ben. Bunu onayladıktan sonra başka sayfaya geçecek yok rakam bu değilmiş 212 imiş mi diyecek böyle olduğunu da hiç görmedim.

Bu lastikleri almak isteyen var mı :) denemek için alayım diyorum

Ben de gümrük hariç €89.66 alışveriş yapmayı düşünüyorum, ne kadar vergisi olur bunun?

Arkadaşlar çok saçma bir durum. 54€luk bir işleme az önce onay verdim. Onay ekranına kadar herhangi bir ilave ücret gösterilmedi ama 54€ luk ödemeyi onayladıktan sonra paypal hesap özetinden baktığımda 69€ çekildiğini gördüm. :agla:

Bende paypal müşteri hizmetlerine 54€luk bir işleme onay verdiğim halde bilgim olmaksızın nasıl 69€ çekim yapılıyor şeklinde uzun bir mail attım. Aynı mali bike-components.de müşteri hizmetlerine de gönderdim. Bakalım ne cevap verecekler.

Bu arada 15€ nakliye bedeli imiş.
Bende bu ücret bilgim dışında çekildiği için alışverişin iptalini isteyeceğim.

Ömer bey, alisverisinizi bir e-maile beraber 14gün icerisin de iptalini isteye bilirsiniz. Almanya BGB kanununa göre ne alirsaniz alin, 14gün icin de sebep göstermeyerek iade etme hakkiniz var. Mesela bu Bike comp'un AGB'sin de yaziyor.

Bu Bike Compun AGB'si
(link)

Buda AGB de yazan, 14 gün icinde geri iade uyarisi...

https://i.hizliresim.com/2JbQrq.png

Gelelim kargo ve Paypal meselesine. Iste ben de önceden Ömer beyin basina geleni anlatmaya calisiyordum ama neyazikki kimse böyle bir sey görmedigi icin inanmak istemedi. Demekki hic görmediginiz seylere, bazen duyunca görmüsgibi inanmak gerekiyormus. Almanya sayfalarindan alis veris yaparken herzaman AGB uyarilarini okumaniz gerekiyor. AGB Allgemeine Geschäftsbedingungen demek, almanyada bu AGB uyarisi kesin her konturatin yada alisveris yaptiginiz yerin bir yerin de yazardir. AGB nin icin de neler yaziyor neler.

Sonuç itibariyle 15 avro müşterinin haberi olmaksızın PayPal hesabından kargo ücreti adı altında çekiliyor. Yani 70 avroluk alışveriş yaptınız,70 avro şeklinde gözüksede PayPal'dan 85 avro çekiliyor,doğru mu?

Hayir dogru degil, kargo ücreti ilandaki kargo uyarisina bagli.
Zuzüglich Versand zzgl. yaziyorsa evet, inkl. Versand yaziyorsa hayir.
Yada Versand yani kargo hakkinda dedigim gibi AGB de neyaziyorsa ona göre.

@Burak_Dingiloglu

Durum şöyle.

Önce alışveriş sepetini ve toplam tutarı kontrol ettim ekstra bir kargo ibaresi görünmemekte idi (yada almanca ingilizce karışımı yüzünden ben göremedim). 54€ total bakiye.
Paypal ödemesini seçtim, kullanıcı adı ve şifremi girdim ve paypal tarafından kartınızda 169 küsür TL çekim yapılacaktır onaylıyormusunuz dedi baktım kuru yüksekten bozuyor bende kartımdan döviz olarak çek dedim ve onayladım. Öncesinde bu konuyu da okuduğum için sayfanın sağını solunu da iyice kontrol ettim gözümden birşey kaçmasın diye. :p

Neyse sağ salim çekimi gerçekleştirdim. Sonrasında hesap özetinden baktım ki 69€ çekim yapılmış.

Tabi güzel bir mail döşedim ve satışın iptalini istedim ve bugün satış iptal edildi.

Muhtemelen mesafeli satış sözleşmesinde bu durum yazıyordur ama dil farklı olunca bakmadım bile. Ama ne olursa olsun onay sonrasında bu işlemin yapılması paypal'a olan güvenimi sarsmıştır.

Bu arada sonrasında siteden baktığımda kargo ücretleri ile ilgili bir sayfa mevcut.

(link)

Country Cash in advance Paypal / Credit card Bulky goods surcharge2
Turkey 14,95 € 14,95 € +20,00 €

paypal ile 14.95€
K.kartı ile 20€ diyor

:rolleyes:

@Ömer Fatin YERLİKAYA

Ömer bey,

Bende şimdi bir deneme yaptim ve paypal uzerinde odeme yapmadan once fotoda goreceginiz kargo ile ilgili uyariyi farkettim.

Bu islemi paypal'in hem mobil hem de masaustu uygulamlarinda test ettim. Her ikisinde de ayni uyari cikiyor.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/10/86f87d1fc233b678cd7adc30065349d4.jpg

Evet buradan anladığım gönderi masrafları alışveriş sonrasında hesaplanacaktır diyor. Ama o ekranda ve sonrasında kartınızdan çekilecek tutar kısmında belirtilenden fazlasının çekilmesi can sıkıcı.

Bu mesajı yazmak yerine kargo bedelini de orada onay öncesinde göstermeliler. İşaret etmek istediğim konu zaten bu.

+20 euro jant, kadro, tamir sehpası gibi ürünler için ekstra kargo ücreti. yani 14,95+20 euro alıyorlar kargo ücretini. paypal da kargo ücretini belirtiyor diye hatırlıyorum, farklı bir sekme içinde geliyor olabilir ama. bir kaç kere alışveriş yaptım siteden. pek bi sorun yaşamadım.

Geri