Sepeti oluşturdum kargo dahil 78€ tuttu. Bildiğim kadarıyla kargo hariç 75€ gümrük sınırı .Gönderimlerinde fiyatları kalem kalem belirtiyorlar ise sıkıntı çıkmaması gerekiyor ama işin içinde DHL olunca insan korkuyor . Marathon pluslarıda nasıl 21€ satıyorlar anlayamadım açıkcası
Karayolu DHL ile İstanbula gelir Dağıtımı PTT devralır gümrük işlemleri Ptt tarafından yapılır. Gümrükte takılırsa işiniz Ptt ile olur DHL' ile işiniz olmaz ayrıca Ptt gümrükte herkoli istisnasız açılıp incelenir. Faturada ürünler ve kargo bedeli ayrıntılı olarak yazılmıştır.
Hocam ptt hiçbir paket açamaz öyle bir yetkisi mevcut değil eğerki inceleme talep edecekse sipariş verdiğiniz adrese en yakın ptt genel dağıtım merkezine gelir paket sahibinide davet eder ve beraber açılır. Posta yoluyla yurt dışında telefonda getirttim parfümde ama bunlar hep kişiler üzerinden yürüyen ve istediğim şekilde kargolama yaptırtğım durumlardı. Ptt memurlarıyla az kavga etmedim :rolleyes: Buradaki Dhl devlet postası olansa ondada sıkıntı yaşamam sanırım
1 pedal seti ve 2 lastik 77.87 tutuyor kargo ile birlikte . Gümrük mevzuatında bahsedilen 75€ sadece ürün için geçerli bir durum ödenecek kargo hizmet olarak geçtiği için normal şartlarda herhangi bir duruma tabi değil ama. Gelde bunu işgüzar memurlara anlat fatura tek olunca kanıtlayamıyorsun . Fatura'da kalem kalem belirtiliyor ise halt yesinler geçiyorum siparişimi
Oğuzhan Bey aradan çok zaman geçti ve Bike-Components' in değerini daha iyi anladım. Bir çift lastik, spd pedal, spd ayakkabı, brooks sele siparişi verdim.
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Surly cross check topladığımdan bu siteden çok alışveriş yaptım bu ay. Öncelikle güzel olan bu site ( bike-components) Türkiye'de PTT yi kullanıyor. 75 Euro'ya takılmayın, çünkü PTT gümrük vergisini ( % 18) teslim esnasında tahsil ediyor. Kargo ücreti kadro veya bisiklet almıyorsanız yaklaşık 15 Euro. Yani her 75 euroluk alışverişte 15 euroluk kargo bedeli ödeyeceğinize tek seferde hemen hemen bütün malzemeleri alırsanız hem zamandan hem fiyattan kazanırsınız. Ben bir defada 300 Euro üzeri alım yaptım, kargo bedeli 15 Euro verdim ve ilaveten gümrük vergisi % 18 ödedim. Siteye üye olunduğunda gönderilecek ülke Avrupa birliği olmadığından fiyatlar ayrıca % 19 düşüyor. Iyi alışverişler
Fiyatların uygunluğuna bir örnek vereyim , Marathon Performance Drahtreifen schwarz-reflex/37-622, lastik sipariş ettim, bu da bizim Marathon geren guard dediğimiz model( 700X 35 C) oluyor. Tanesi 14,24 eurodan!!!
Arkadaşlar merhaba. Bike--Components sitesinden alışveriş yapmak istiyorum. Ürünler genel itibariyle uygun. Fakat Türkiye' ye kargo 14,95€ olması biraz sıkıcı. Ama sepete ürün ekleyip(75€ altı) Paypal ile ödeme yapmak istediğimde kargo ücreti eklenmiyor. Alışveriş yapan arkadaşlara soruyorum -özellikle Paypal ile ödeme yapanlara- Paypal ile ödemenizi yaptıktan sonra kargo ücretsiz mi oluyor? Yoksa ödeme esnasında kesilmeyen taşıma ücreti ürün teslim edildiği anda Ptt yetkilileri tarafından mı tahsil ediliyor?
Hayır demek istediğim o değil. Bike componentsin yönergesini gayet iyi biliyorum. Lokasyonu Türkiye seçince %19 vergi indirimi geliyor evet ama benim sorum başka. Siparişim 70€ kadar olacak zaten vergi sınırına takılmıyor onu da belirteyim. Fakat bu 70€ yu kredi kartı ile ödemeye kalkarsam kargo ücretini dahil ediyorlar ama Paypal ile ödemeyi seçersem kargo ücreti dahil olmuyor toplam fiyata. Umarım beni anlamışsınızdır.