Scudo Sports

Biga'lı Pedalşörler- Çanakkale - Biga Bisiklet Grubu

ilkercom

Forum Demirbaşı
Tepki
493
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Merhabalar ;

Öncelikle Biga hakkında çok kısa yazayım ;

Antik çağlardan bu yana medeniyetin kurulu olduğu bir yer Biga. Çanakkale ilinin en büyük ilçesidir. Merkez nüfusu 50.000 civarı olup 100 ün üzerinde köyü vardır. Kuzeyde marmara denizi batıda Gönen batı da lapseki güneyde ise çan ve yenice komşularımız. Genel olarak tarım arazisi olmakla beraber son dönem başımıza termik santraller bela olup bazı hemşehrilerimize ise iş imkanı sundular.

Biga da mevcut olarak bir bisiklet klubü de mevcut. (link)
Facebook ve diğer sosyal medya üzerinden haberleşen çeşitli Topluluklar da halen aktif olarak çeşitli geziler ve turlar da düzenliyor.

Buraya taşıma sebebim ise bazen denk geldiğim hemşerilerimin aktif bir forum başlığının olmaması.

Scudo
Çanakkale ye tayin istedim.Çok rüzgarlı olduğunu poyrazdan dolayı yürümenin bile zor olduğunu duydum.Bisiklet kullanımı ve ulaşım açısından Çanakkale merkez nasıldır ?

@ilkercom
Merhaba hayırlı olsun:)
Kısmetse 9 Temmuz gecesi Bursa'dan çıkıp Gelibolu maratonu yapacağım ve ilk uzun molamı Biga'da vermeyi düşünüyorum.
Biga'da yol durumu nasıldır?Asıl sormak istediğim yol kıyısında kangal gibi salık çiftlik köpekleri varmı?Lapseki'den Gelibolu'ya geçiş yapacağım Gelibolu'yu ziyaret ettikten sonra dönüş Eceabat'tan Çanakkale merkez Lapseki Biga Bursa şeklinde yapacağım Allah kısmet ederse.

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
@ilkercom canakkalemerkez -lapseki duzergahinda umurbey mevkiine gelince, KEMİKLİALAN KÖYÜne giris yapmani sahilden devam edip SULUCA köyünden lapsekiye varmani tavsiye edicem. dedigim yol hem denizkenari en onemlisi dumduz yol rampa yok.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@lampsakos
Tavsiyen için çok teşekkür ederim.
Haritada Kemiklialan'ı görmüştüm açıkçası yakın zamanda haberim oldu böyle bir yer olduğunu.Çok güzel bir rota olacak kısmetse ama asıl amacım bir gece Gelibolu'da şüheda diyarında kalmak.
Toplam 40 saat civarı olmasını tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
@Togursamsun Merhaba Hayırlı olsun. Çanakkale iyi seçim. Biz Bigadayız arada yaklaşık 90 km ve bayağı iklim farkı var. İstanbul boğazı neyse çanakkale de aynısı. öyle yürüyemedim uçtum diye bişey yok. Kışın sahil eser ama çok sıkıntı olmaz. Bisiklet için uygundur.

Aslen nerelisiniz? Ben istanbul duoğumluyum 36 yaşımda bigaya geldim :p

Yolunuz düşerse beklerim.

@Candan Biberci Çok köpek yok. Olanlar da sokak köpeği tarzı fazla sıkıntı olmuyor. Büyük çoban köpekleri ya bağlı olur ya da sahibiyle beraber sürünün başında. Sürüye çok yaklaşırsanız savunmaya geçer. Ama kaçmayın yavaşlayın ve inin. Bisikleti arada parmaklık gibi kullanıp zaman kazanın. sahibi müdahale eder hemen. Yollar genelde şehiriçi kötü olsa bile size şehirler arası yol önemli. onlarda %90 oranında kaliteli asfalt. Bigaya geldiğiniz zaman haberleşelim. Ben bir yere gitmez bigada olursam bir çay kahve içeriz.

@lampsakos Bilgi için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun.

Memleket Samsun hanım Bulgaristan Kırcali hanım köye biraz yakın olalım dedik. Çanakkale yi ege ve hanım köye yakın diye istedik. Benimde yaş 39 fizyoteraist im gelirsem çanakkale devlet hastanesinde olacağım bende beklerim

• Beğen
@ilkercom
Teşekkür ederim İnşAllah irtibatlaşırız çok uzun zamandır ertelediğim bir maratondu.
Uzun mola dediysen maksimum 20 dk ama tanışmaya çay kahve içmeye kafi gelir :)

Tamam arkadaşlar inşallah görüşürüz.

• Beğen
@ilkercom
ne iyi ettin de burada bir mola yeri açtın bisiklete ve memleketime dair.
@Togursamsun evet Çanakkale her daim rüzgarlı bir şehirdir. Ama bisiklete mana ve engel yok. Zira burada parkur yer ve gok.
@Candan Biberci nefis bir root seçmişsin.. köpekler seçtiğin güzergahta hepsi sahipli ve bağlıdır, endişelenme.
şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim. Biga ya bekleriz :)
selam ve sevgiyle . . .

• Beğen
Yeni gördüm başlığı bigalıyım çanakkale merkezde yaşıyorum.2-3 haftada bir geliyorum. Haftasonu program yapıyorsanız bisikleti atar arabaya getiririm

Bu aralar grup olarak yapmıyoruz. Daha çok bireysel veya bir iki kişi. Geldiğiniz de haber verin yine de.

@Migel Çanakkale/Merkez'de iseniz @Çanakkale Bisiklet Platformu sayfamıza ve gönüllüler grubuna dahil olup Çanakkale'de gerçekleştirdiğimiz tur, etkinliklere ve çalışmalara destek olabilirsiniz. :)

salı günü hava güzel, karlar erimiş olur 12 - 13 derece hava olucak ben içliğimi çekip, merkezden intepeye çıkıcam

Geri