Scudo Sports

Biemmezeta Fixed Gear

Taner Rona

Forum Bağımlısı
Tepki
687
Bisiklet
Bianchi
BİEMMEZETA Columbus SL
FIXED GEAR
Merhaba. Büyük bir risk alarak, Doğukan'ın 2 proje yürüttüğü şu zamanda daha önce single-speed olarak topladığım kadromu fixed-gear olarak toplamaya karar verdim :). Açıkçası benim için zor bir karar oldu çünkü bu projede yer yer modern ekipmanlar da kullanacağım. Kadroyu bir önceki konuyu takip eden arkadaşlar az çok biliyorlar.Kısaca değinmek gerekir ise Columbus SL borulu İtalyan el yapımı bir kadro.Boruların serisi gereği krom kaplama bir bisiklet.Mevcut halini muhafaza edip herhangi bir boya işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Kadroya dair fotoğraflar diğer konuda mevcut olduğu için bu konuya koymaya gerek duymadım.Projeyi 2 hafta içerisinde bitirmeyi amaçlıyorum.İlerleyen zamanlarda parçalara ait fotoğrafları konu altında paylaşacağım. Herkese iyi günler.

Scudo
Keske fotograflari görebilecegimiz bir link verseydiniz. :)

Her proje başlı başına değerlidir ama Doğukan beyin projesiyle alakasını ilişkilendiremedim.

@Murat Cömez
O zaman kadro sizin için sürpriz olsun :)

@Mustafa demirbacak

2 güzel proje varken, bu projenin çok fazla takip edileceğini sanmıyorum.O nedenle söylenmiş bir cümle :).

Her proje güzeldir sonuçta emeğiniz zamanınız vat üzerinde .

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Memlekette bekleyen 98 model bir Castellom var, bi fixed projeside benden gelebilir her an :)
Maaşallah, kazasız belasız.

@Taner Rona
Süprizleri severim ama diger fotograflari olan linki neden vermiyorsunuz? Neyse size basarilar... Fazla merakli bir insan degilim, bitmis haline denk gelir görürsem bakarim.

bu kadro bir ara satıştaydı sanırım sahibinden.com da görmüştüm.
orta göbekteki vida aşınması problemine çözüm buldunuz mu?

@emre önen

Evet,orta göbek problemi çözüldü.Çözülmese idi satışa koymazdım yada böyle bir projeye başlamazdım.

Merhaba. Jant setinin ilk ve en önemli parçası. Dediğim gibi modern ve klasiğin bir karışımı gibi olacak bu proje. Ön ve arka sette 6 vida m-475 göbek kullanacağım. Böylece aynı anda iki farklı dişli kombinasyonunu sadece tekerleri değiştirerek elde edebileceğiz. Dişli olarak Murat Yavuz'un imalatı olan 16t diş kullanıyorum.Göbekleri seçerken high-flange olmasına dikkat ettim çünkü aklımda göbekleri delmek vardı. Fakat göbek üstünde yaptığım çalışmada özellikle fixie bir bisiklette göbek direncini baya düşürecekti.O nedenle bu planımdan vazgeçtim.
(link)
Aynakol için birçok seçenek vardı fakat modern aynakolların estetikten uzak yapısı beni tekrar klasik bir aynakol seçmeye itti. Gipiemme Special serisi bir aynakol. Bana TOMMASINI pantograflı olarak geldi. Aslında Biemmezeta bir kadroda Tommasini pantolu bir yaprak kullanmak doğru değil fakat bu projede zaten birçok şeyden taviz verdim.Yinede elimde 43 dişli güzel bir yaprak daha var duruma göre Tezgah matkabında güzel bir delme işleminden sonra onu da kullanabilirim.Üstün körü bir temizlikten sonra Tommasini pantolarını ve Aynakol Flute'lerini boyadım.Bisiklet siyah ve krom ağırlıklı olacak.Fakat şuan önümü tam göremediğim için duruma göre bu Flute'ler temizlenip eski haline de getirilebilir.
(link)
(link)

Takipteyim. Jant seti baya güzel olacak galiba. Single ve fixed larda yüksek profil jant seti çok hoş görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Taner Rona
@Taner Rona

Resim çok hoş olmuş, ilgiyle takip ediyorum. Ufak bişey de olsa bu projede parmağımın olması gurur verici, ilgin için teşekkür ederim. Görüşmek üzere. :)

• Beğen
Tepkiler: Taner Rona
(link)
(link)
(link)
(link)
Hızlı bir giriş yaptım. Projenin tüm parçaları bitti.Bazı ufak tefek kararsızlıklarım var. Bisiklet siyah ve krom ağırlıklı olacağı için gidon boğazını ve furş setini değiştirebilirim.Boğaz şuan siyah fakat bisiklet üstünde nasıl duracağını bilmiyorum hoşuma gitmez ise boyasını söküp zımpara ve polisaj ile tamamlamayı düşünüyorum. Furş setine gelirsek siyah kullanacağım fakat elimde krom olanı da var duruma göre değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
Evet. Uzun bir aradan sonra bisiklet sonunda bitti. Belirtmeliyim ki artık bu işten eski keyfi almıyorum yada bu bisikleti kullanmayıp satmayı düşündüğüm için gereken sabrı gösteremedim.Herhangi bir temizlik vb. yapmadan direk topladım. Bullhorn çok hoşuma gitmedi.Daha kısa olabilirdi. Belki drop-bar daha güzel durabilir. Bisiklet oldukça hafif oldu. Tam olarak tartmadım ama kadro zaten hafifti üzerine yeni parçalarla topladığım jant seti de gelince oldukça tatmin edici bir ağırlıkta oldu.
(link)
(link)
(link)
(link)

merhaba
gidon için aynı fikirdeyim bullhorn pek hakkını vermemiş
bence 100-120mm bir pist boynu üzerine sprinter gidon güzel durur bu projede

Jant çemberleri hoşuma gitti. Ben de nereden aldığınızı öğrenmek isterim.

sele ile kadro sanki eski klasik otomobillere gönderme yapmış gerçekten çok hoş

Geri