Scudo Sports

Bicycle highway 100 km Almanya

Tasogare

Forum Bağımlısı
Tepki
1.303
İsim
Mugen
almanya belediyesi 100 km lik bisiklet duble autobahnını vatandaşların hizmetine sundu, Merkel bisikletli ulaşımın desteklenmesi gerektiğini belirterek yerli bisiklet üreticilerine fiyatları aşağı çekin uyarısında bulunduktan sonra başkanlık sisteminin önemine dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı. vatandaşalara da yeni yolun keyfini çıkarmak kaldı
(link)

(link)

Scudo
Darısı diye başlayan bir cümle kurmayı ne kadar çok isterdim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

buna benzer uygulamaları biz göremeyizde belki cocuklarımız görür, 30 yıl sonra..

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Tasogare

1- Almanya Belediyesi ne demek?
2- Merkel başkanlık sisteminin önemine neden dikkat çekmiş? Almanya'da oturmuş bir yönetim sistemi var, başkanlık tartışması yapılmıyor.

Ne biçim yazı anlamadım.

parmağımın ucuna bakma, parmağımın gösterdiği yere bak

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@Tasogare

Nereye bakacağıma müsaade et kendim karar vereyim. Nereye bakacağımı bana söyleyeceğine sorularıma cevap versen... Kaldı ki haber epey eski...

@Tasogare

"almanya belediyesi 100 km lik bisiklet duble autobahnını vatandaşların hizmetine sundu"

Merhaba,
Böyle bir bilgi vermek icin dogru bilgilere sahip olmak gerek, keske konuyu acmadan önce biraz bilgi toplasaydiniz.
Bu proje daha sunulmadi, sadece seneler sonra böyle bir proje planlaniyor. Bu projenin adiyla acilan kisim ise sadece eski bir tren istasyonun kullanilmayan yolu 5 kilometere olarak halka sunuldu ve devami 100kilometre olrak planlaniyor ama seneler sonra oda yapilirsa tabiki. Ayrica yapilacagida kesin degil, cünkü projenin tamami 180milion Euroyu buluyor ve almanya hükümeti dahil bukadar masarafi karsilayacak kimse yok.

Dip not olarakta sormak istedigim bir sey var.... Almanya belediyesi neresi oluyor?

Yanlis anlasilmasin lutfen, ben sadece yanlis bir bilgiyi düzeltmek amaciyla yorum yaptim.

haber şudur, (link)
merak edenin google da aratacağını düşünerek daha fazla detay vermeye gerek duymadım, açıklamanınsa asparagas olduğu her halinden belli değilmi, nesini anlamadınız ?
proje tamamlanınca siz de bir daha post edersiniz, nesi yanlış böyle bi postun anlamadı işte bu kadar haliyle onlarca site bu gelişmeye başlık açmış, bende foruma taşıdım, herkes yanlış o zaman, yol bitene kadar beklenmeli mi ?

@clubber ben yeni duydum bunu, eğer haber eskiyse okumasaydın, o senin kendi şeyliğin. "eee, eski bu haber" beni sana taze haber olduğunu vadetmedim ki, forumda yoktu ekledim, nesinden memnuniyetsizsin anlamadım ki, bakmak istediğin noktaya tabii ki bak ama parmağın ucuna bakmakla asıl işareti göremezsin, tabi yine de sana kalmış nereye bakıcağın, kimi boş bakmayı sever, zorlama olmaz

@Tasogare

Haberin aslı dediğin metinde ne "Almanya Belediyesi" gibi bir ifade var ne Merkel'in ismi var ne de "Merkel başkanlık sisteminin önemine dikkat çekti" ifadesi var. Ben zaten bunların ne olduğunu merak etmiştim.

Hatta "fiyatları aşağı çekin" gibi bir ifade de yok. :)

vay be, yakaladın beni, zehir hafiyemisin nesin

Eger birgün yesilliler almanyada basa gelirse bu plan uygulanir aksi taktirde sacmaliktan öte birsey degil. Zaten yesilliler basa gelirse yasaklamalarina gerek kalmayacak, ayni bunun gibi sacma bir projeleride arac vergilerini iki kata cikarmak ve benzinin litresini 5-6€ ya cikarmak gibi planlari var, ozaman zaten kimse araba kullanamaz.

elektrik motorlu araçlar kullanılabilir belki, baya bi zaman var daha ona

Okuyunca güldüm :)

Üçüncü havalimanı Merkel'i titretiyor, korkudan ne yapacağını şaşırmış! Sevgili kardeşlerim bunlar yol yapmaktan anlamaaağz. Tren yoluna PARALEL inşa ettikleri o yolun neyi ima ettiğini biz biliyoruz... Bize bisiklet yolu falan lazım değil, bize milletimiz yeter! Ne demiştik? Tek teker. Tek teker... Tek fren. Çift fren bizi bozar kardeşlerim bizim frenimiz tektir. Hidrolik, mekanik, V fren falan yok, tek fren tek teker var! Ve ne demiştik... Tek bisiklet. Öyle yok efendim tandem, yok üç teker falan yok, bizim tek bisikletimiz var. Bizi çekemeyen Batı ülkeleri elbet alışacak merak etmeyin. Biz duble yol yapıyoruz onlar hala bisiklet yolu yapma peşinde. Ya sen 1800'lerde mi yaşıyorsun eyyy Merkel, azıcık ilerleyin ya :) Gülüyorum bunlara kardeşlerim.

Geri