Scudo Sports

Bıçak altına yolculuğum olacak :(

Hastanede 1 gece kalıp çıktım. Şimdi çok iyiyim. Dün pansuman çıkartıldı. Normal dikiş atılmadığı için dikiş alınmayacak. 100 metre koşucusu kadar olmasada epey hızlı hareket edebiliyorum.

Doktorumun dediğine göre normal binsem sıkıntı olmazmış belki de ama bisiklete normal binmeyeceğimi bildiği, daha doğrusu öğrendiği için 1.5-2 aydan önce bisiklete dönmemem gerektiğini söyledi. Çünkü ameliyat bölgesi zarar görürse, bozulursa (Allah korusun) bunu düzeltmek için gerekli ameliyat çok daha zormuş. Tabi benim canım kıymetli olduğundan ve uzun yıllar boyunca sağlıklı biçimde spor yapmayı istediğim için doktorun dediklerine harfiyen uyacağım.

Scudo
@baymineral

öncelıkle gecmıs olsun
dıkısın alınmaması nsl oluyor; yani iç dikiş mi yoksa farklı bı yontem falan mı

baymineral, canım arkadaşım çok çok geçmiş olsun ya , ben daha yeni gördüm bu konuyu, benim babam da senin geçirdiğin ameliyatın aynısını geçirdi,onunda karın zarında bir yırtık vardı ve bağırsak dışarıya doğru baskı yapıyordu,babama ameliyathanenin kapısına kadar eşlik ettim, bana espiriler yapıyordu,sürekli gülmeye çalışıyordu ama ne kadar belli etmesede çekindiğini biliyordum,ameliyathanenin kapısına geldik ve babamla orda vedalaşmak zorunda kaldım,babamda bölgesel anesteziyi kabul etmemiş ve kendini tamamen bayıltmış :) son hatırladığım bayan doktorun ne iş yapıyorsunuz dediğiydi diyor.:) başarılı bir ameliyat sonrası dışarı çıkmak için isyan eden bağırsaklar içeri doğru bastırılıp karın zarı dikilmiş ve yırtık biraz büyük olduğu için organik yama yapılmıştı.Ameliyatın ertesi günü taburcu edilmişti,ilk zamanlar ameliyat yeri soğuk havada biraz ağrı yapıyordu , ama artık hiçbirşeyi yok çok şükür, kendisi de eski sporcudur ama artık daha pasif sporlara yönelmek zorunda,39 yaşında ve yavaş yavaş yaşlı gurubuna girmeye başlıyor, merak etme sen kendini 39 yaşındaki birinden daha hızlı toparlarsın kendini ve bisikletine kavuşursun :) ama öyle kafanı kıracaksan durmadan bisiklete binmene izin vermem ona göre :)

@MeLiSBuRCu

1996 kazamdan hatıra bir kırık yüzünden kafam zaten defolu :rolleyes:

Ameliyatın acısından çok, utanacağımdan dolayı çekiniyordum. Alıştığım için utanmadan işi çözdük. Belden aşağı uyuşturulmamayı tercih ediyordum ama bir kerede bunu denemek istedim. Daha doğrusu doktor öyle istedi. Ameliyat sürerken car car car konuştum. Sürekli bir şeyler sordum: Doktora fazla sormamaya gayret ettim :) Kesik yerinin etrafını sürekli gerip bükmeleri, ameliyat aletlerinin, doktor ve hemşirelerin fısıldaşmaları sesleri ortama mistik bir hava kattı :) Annem ameliyat su gibi geçsin diye dualar etti. Fakat dua biraz fazla kaçmış olmalı ki tam ameliyat olurken İzmit'i sel bastı. Hastanenin cam tavanlı bir kısmında çökmeler filan oldu.

Aneztezi uzmanı genel aneztezi daha riskli filan demişti. Yaşam desteğine filan bağlanmakla kalmayıp birde ayıldıktan saatler boyunca yara ağrısını çekmek zorunda kalıyorsunuz. Ama bel aşağı olunca bu sefer böbrekler kilitleniyor. Ki böbreklerin kilitlenmesi demek, çıkartılırken feci acı veren bir şeyin içinize sokulması demek oluyor :Skull-175

Bendeki karın zarı arızası çok ufakmış. Doktor aslında gerdirerek te işi yapabilirmiş ama ben sporcu olduğumdan, ne olur ne olmaz, evladiyelik olsun diye organik zamazingoyu oraya yerleştirmiş.

Karnımın bana göre sağ yanında 7 cm.lik apandist hatırasının 2 cm. kadar altında milimi milimine 7 cm.lik fıtık hatırası oluşturuldu. Bu sayede çekmecemdeki sevgili apandistime ve karnımdaki kesisinde kardeş geldi.

@tuninger_haa

Yarayı bir şekilde içeriden dikmişler. Kendinden eriyebilen bir iplik kullanmışlar sanırım. Tabi bu şekil benm özel ricamdı. Ameliyatta da hatırlatınca sağ olsun ricamı kırmadı sevgili doktorum.

Normalde normal dikiş atılır, özellikle apandistte. Çünkü içeride bir iltahaplanma olduğunda dikişi sökerek içeriyi daha kolay temizleme şansları varmış.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
@baymineral

bugün baya bi güldüm sayenizde arkadaşlar ya, alemsiniz vallahi, böyle olaylarda bile gülmeyi ve güldürmeyi becerebiliyorsunuz ki ne mutlu hem sizlere hem bizlere, umarım kısa sürede eskisinden daha da iyi olur ve yollara dönersin :)

Modifikasyonlarım devam edecek. Dişime yapılan dolgu, karnıma yerleştirilen organik bez parçasından sonra şimdide gözlüğüm değişecek :p

@baymineral

biliyorum aynı seyı yuzume yaptılar ama soyle bısey var. dıkısler herzaman kaybolmuyor bende bazıları vucuttan atıldı:D yani kendılıgınden dısarı cıkıyor.
ben onları ne guzel bırıktırıyodum renk renk kalınlı ıncelı ama bırgun baktımkı bızımkıler atmıs:( :)

@MeLiSBuRCu

Neşeli ol ki, olayı çabuk ve olabildiğince az ağrılı, sıkıntılı atlatabilesin. Hayatının normale dönmesi hızlanır. Şimdi beni birisi sokakta görse "bu çocuk ameliyat olmuş" demez.

Bıçak altına çok fazla yattım şu genç yaşımda. Şuanda çok sağlıklıyım. Sadece ilkinde korkutmuştu, daha sonradan eğlenceli bile geldi. Narkozu aldıktan sonrasından ve uyanıncaya kadar geçen süre san ki yaşanmamış gibi geliyor. Bir de o narkozun ilk etkileri acaip oluyor: Çift görmeler, ışık oyunları ve baş dönmesi derken uyku modu. Eğlenceli bir anlamda.

Sana tavsiyem şu olacak. O dalda isim yapmış bir hastaneyi tercih et ve mutlaka doktoruna ameliyattan sonra neler olabiliceğini sor, ki iyi bir doktor risklerini söyler zaten. Bana kan kuscağım söylenmişti ve musluktan boşalırcasına kustuğum kan beni korkutmamıştı. Önceden bilgilendirilmiş olmak önemli bu anlamda. Tekrardan geçmiş olsun.

Arkadaşlar 24 Ağustostan beri ilk kez bugün bisiklet sürdüm. Ameliyat sonrasındaki ilk sürüşümü yaparak bisiklete geri döndüm. Bu sürüşü Kocaeli Üniversitesi' nin Umuttepe Kampüsünde KOÜ Bisiklet Kulübünün başkanı Erhan DEDELER' in bisikletiyle yaptım.

Umuttepe' den İzmit' e dönüşü yürüyerek ve koşarak 1 saat 11 dakikada yaptım ve yolda bir ara bir kamyonla kapıştım.

Yeni gördüm konuyu. İyileştiğine sevindim , artık bisikletine kavuştun galiba. Artık uzun uzun turlayıp artık hasret giderirsin bisikletinle.

Geri