Scudo Sports

Bianchi TROY -VS- Merida TFS 200-D

Ben Merida 200'd kullanıcısı olarak çok memnunum. Güzel bir bisiklet kodrosu da sağlam. ama karar senin dostum. İster Salcano al ilerde kadroyu değiş, ister merida al ilerde kopenant değiştir. İçine hangisi siniyorsa onu al. olur mu ? Hadi hayırlı olsun fazla düşünme. Gerek yokk..

Scudo
Troy un kırmızılı olan kadrosu var güzel görünüyor ama merida daha heybetli ve hoş ..parça olarak x5 deoreye yekın hatta üst bile olabilir..
ben meridayı tavsieye ederim :)

Merida tercih etmenizi öneririm, salcano ve bianchi' ye göre daha üst seviye bir kadroya sahip, donanım olarak da bianchi den pek geri kalır bir yanı yok.

bence ıkısıde cok guzel. karar vermek zor :) :D

Eğer seçimizi bu ikisi arasından yapacaksanız merida, yok ben salcano'larıda seviyorum diyorsanız Salcano alın. Kadroları hiç de fena değil.

aslında ng 255 srd istiyorum şuan aklım ona daha çok yatıyor ama kadrosundan ve servisinden çekiniyorum ... bilmiyorum bu sene değiştirdiler diyorlar daha iyi oldu diyorlar ne kadar doğru bilinmez :S

Zevkler ve renkler tartışılmaz ben olsaydım Merida' yı tercih ederim. Merida' nın kadro kalitesi tartışılmaz ve kadrosu çok hoşuma gider tfs 200 ün. Karar senin...

Dün Carraro H Race modelini görmek için Suadiye Star Bisiklet'e gittim. Ellerinde kalmamıştı malesef. Ordaki arkadaşta sağolsun çok ilgilendi ve Bianchi Troy modelini önerdi. Daha önce hiç Bianchi' nin modellerini internette araştırmadığım için bisiklet bana biraz yabancı geldi.

Troy hakkında ufak bir detay ise arka dişlinin krom kaplama olması. Neyse bisiklet çok kötü sayılmaz bence. Benim asıl sevmediğim nokta ise kadronun rengi ve tasarımı. Merida ile kıyaslarsak şüphesiz Merida çok daha güzel duruyor.

Ben seçeneklerim arasına Bianch'i dahil ettim ama daha gidip görmem gereken çok model var.

Bu arada Merida marka bisikletleri İstanbul'da nerde gidip görüp, satın alabiliriz ?

@denizdeniz

400gr varsa merida daha iyi olur.bende 1.82yim 18 ınc gayet rahat oluyor. agırlıkta öle aman aman fark etmez 16ınce gore. Zaten meridanın donanımı geliştirdiğindne 10kiloya kadar düşer. RST maşanın ağırlığını bilmiyorum ama tahminim Suntour XCM agırlıgındadır.2.6kg XCM.350tl para harcayıp Suntour EPİCON alırsan 1.7 kilo..Direk 1 kilo ordan kazanırsın..Ayrıca agırlık 13 cıvarı olunca 1 senelık kullanımdan sonra ancak farkedersın agırlıgı..yatırıma başlarsın;)

Bu arada Epicon havalı ve cok daha konforlu...boşa para harcamazsın yani :))

artık sana kalmıs:in:

@maydinunlu
Sirkeci' de Aslı Bisiklette veya Göztepe' de Kaçkar Bisiklette bulabilirsin:in:

@Taner Erinmez
1400e merida al, 350 tl maşaya ver, 1500tl de donanıma ver. Eder 3250. 500 e üzerindekileri satsan 2750tl. 1700e slxli ritchey wcsli salcano alsan, 400tl ye de merida xc 300d kadro alsan(bence hiiç gerek bile yok) yine kardasın. Daha donanımlı bir meridan olur.

ben de merida diyeceğim, karartılmış maşa iç borusuyla ve beyaz fren kablolarıyla çok daha havalı duruyor :in:

Merida'yı kullanmadım ama Troy'um var çok memnunum fiyat performans olarak çok iyi salcano'nun modelleri donanım olarak daha iyi fakat Troy'un kadro tasarımı ve renkleri benim çok hoşuma gitti.

Öyle bir gün gelecek ki merida bianchiyle karşılaştırılacak deseler nasıl güleceğimi şaşırırdım...
Arkadaşım arada ki dağlar kadar kalite farkını geçtim,sadece sirkecide ki bianchi bayisinin müşteriye yaklaşımı yüzünden oranın kapısının önünden bile geçmem.
Kesinlikle merida'yı öneriyorum.

Aldıgım Merida tfs 300'ü iade edip Sedona 761 aldım. Meridaya nedense ısınamadım. Bianchi ve Merida arasından Merida'yı secerdim ama.

Baska marka-model düsünmez misin ?

Edit: Kimse onermemis 4 sayfa boyunca ama Sedona 751'i de incelemeni tavsiye ederim. Donanım olarak Merida'dan daha üstün. Fiyatı da 1280 lira.

Valla ben yeni Merida TFS 200 D aldım. Bisiklete herbaktığımda tekrar tekrar aşık oluyorum. Gerçekten o kadronun boyasını bir elleseniz erirsiniz. Zaten bisiklete şöyle yandan bir bakın tamam o sizi kendine bağlıyacaktır.

Geri