@Flicker Sanırım yeni üye olduğumdan dolayı başlık açmam şuan için mümkün görünmüyor. Ben yinede buraya 2 aylık izlenimlerimi yazıyım. Nasıl karar verdim? Bu bisikleti neden seçtim vs gibi sorulara cevap veriyim. Hemde bu süreçteki izlenimlerimi sizlerle paylaşıyım.
Bianci Touring 613 ilk bisikletim. İlk dediğim tabi ki bilinçli olarak aldığım ilk bisikletim. Bu işe nasıl bulaştım aslında burası biraz karışık ama ben yinede anlatmak istiyorum. Motorsiklet hevesim çok fazlaydı. Bir model üzerine yoğunlaştım. Kaporasına kadar herşeyini gönderdim ertesi gün yola çıkıp motoru Aydın'dan almaya gidicektim. (istanbulda bulunmuyordu) Amma velakin aile fertleri bu duruma onay vermedi. Başımızdan talihsiz bir olay geçmişti yakın zamanda bende biraz düşüncesiz hareket edince böyle bir tepkiyle karşılaşmam tam yerinde oldu. Neyse lafı uzatmadan...
İki teker aşkımdan vazgeçmeye niyetim yoktu. Bende bisiklet almaya karar verdim. Asfalt öncelikli kullanım alanım olucaktı. İnce lastik ve büyük jant ilk dikkat etmem gereken nokta olarak düşündüm. Sonra hafiflik ve sağlamlık. Dediğim gibi fazla bir bilgim yok. Ama bianchi bisiklet çok gördüm zamanında da kullanmışlığım vardı. Tabi bu professional seviyede değil. Şüphe duymıycağım bir marka ve seçimim bu yönde oldu.
İlk 10km çok keyifliydi. Sokak aralarında alıştırma turları ort. hız 20-25 dolaylarında gezindim. Eskiden hep alçak sele kullandığım için aslında doğru ölçünün "diz kırık olmıycak şekilde pedal ile teması sağlaması" şeklinde olduğundan yüksek gelen seleye ilk 10km de alıştım. Daha sonra belirli mesafeler gittim. Haftasonları "beylikdüz-kumburgaz" arası gidiş-dönüş (dönüş ertesi gün) olucak şekilde yollar yaptım. Rampa indim. Rampa çıktım.
Gelelim olumlu yönlerine: Bisiklet hafif sayılır. yani ben tek elimle çok rahat taşıyabiliyorum. Merdiven çıkıp inebiliyorum yorucu bir sürüşten sonra bile. Üzerinde gelen lastikler beni kuru asfaltta üzmedi. Bisikleti biraz motorsiklet gibi kullanıyorum contra tekniğini özellikle hızlı sürüşlerde çok yapıyorum. Belirli bir seviyeye kadar yatıyabiliyorum ve yüksek hızda lastik yeri güzel tutuyor. Selesi rahat. Vites kollarının yerleri güzel. Bileği oynatmadan değiştirmek güzel. Fren konusuna gelince umduğumdan iyi çıktı diyebilirim. Kontrollü bir frenajda durmasını istediğiniz noktada duruyor. (Yüksek hızda arkaya ağırlık verilmediğinde kayma riski yüksek frenler iyi o yüzden) Başımdan böyle bir yaşanmışlık geçti yokuş aşağı 70km ile virajı kaçırınca gidebildiğim yere kadar geriye attım kendimi arka freni %50 ön freni %75 sıktım limitlerde durmayı başardım çok şükür büyük bir kaza geçirmekten kurtardım kendimi. Bu sebebledir ki frenleri güzel tutuyor.
Olumsuz yönleri de: Başta aktarıcılardan giriyorum. Shimano'nun Altus serisi. Ben bu fiyata daha şıkır şıkır geçen vites beklerken bildiğin odun gibi geçen vitesler beni üzdü. Hızlanmak istediğimde pedala biraz yüklenmeye durayım küt diye geçiyor. Sakin değiştirince sıkıntı yok ama birazcık yüklenildi mi hiç hoş değil bence. 8'li kasete acera'dan iyisi sanırım yok piyasada. Altus'tan iyi diyorlar ama alivio nunda 9'lu ları var. En kısa zamanda değiştirmek istiyorum. Altus arka aktarıcısını hiç beğenmedim kısaca. Ön aktarıcı görevini iyi yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Onun haricinde olumsuzluk olarak gözüme batan bir durum yok.
Kısaca bu bisiklet üzerine anlatıcaklarım bu kadar. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Bilgili abilerim, büyüklerim beni düzeltirlerse sevinirim. Herkese hayırlı geceler...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/28/5e75ed562d9c06401a146889fb7695f7.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/28/e64c497d49d71ff53909cb1605f995f2.jpg