Scudo Sports

Bianchi Speed 100 , Ng 650 , Kron xc250

cgrsn

Üye
Tepki
0
Başlıkta Bianchi speed 1000 olcaktı yanlış yazmışım.
Arkadaslar ben bisiklet alıcam daha cok bu yaz gezicem günde ortalama 7-8 km sürerim o kadar da olmayabilir seneye sınav var pek kullanamıcam ama aldımmı da iyi bişey olsun istiyorum. Ps3 satıyorum bütçem olacak ama 400 falan harcamak istiyorum. Bianchi speed 1000 güzel ve fiyatı uygun geldi sizce 400 e speed alıyımmı yoksa daha fazla verip ng 650 yada biraz daha koyup xc250 mi alıyım. Dediğim gibi bi süre biraz fazla kullanırım sonra pek kullanmam sizce cok farkedermi yoksa speed iyimidir beni rahat ettirirmi.Biraz görünüşüne de önem veriyorum bisikletin. Pek de anlamam bisikletten bu 3 ü arasındaki fark nedir ve fiyat farkına değermi.
Bu arada boyum 1.86 ve 87 kiloyum.

Scudo
Speed çelik kadro hocam gördüğüm kadarıyla.Alacaksanız ng650 yada xc250 ama alırsanız xc250 tabiki daha iyidir ng650den.

Edit:Çok kullanmam diyorsunuz ben de öyle diyordum ama bisikleti alınca iş değişiyor merak etmeyin bana gece deseler gel turlayalım bisikleti sırtladığımla merdivenleri inmeye başlarım.Bakma şimdi kondisyon sıkıntım var konyadaki grupla uzun yolculuklara çıkamıyorum ama zamanla gelişecek.

ben xc250 kullanıcısıyım tercihim xc250den yana ;) disk fren, schimano sistem v.s v.s ;) bianchi artık magaza bisikletleri arasında eskidi kaldı... tamam onunda güzel modelleri var.. mesela ben slr 100 modeline hastayım ama görüntüsüne :p ama bana sorarsan kalite ve profesyonellik acısından artık salcano, sedona, scott, kron gibi belli başlı markalar hem keyif hem hafiflik hemde sağlamlık açısından tercih ediliyor..

kron xc250 nin üzerine 100 tl daha bulabilirsen carraro grunge 419 al 24 vites daha kaliteli vites ekipmanına sahip ayrıca kilitli maşa. Arada arazide de sürerim dersen carraro güzel.(link)

yorumlar icin tesekkürler kron iyi geliyo tabi ama ne kadara bulabilirim acaba, bir de speed 1000 i kesin tavsiye etmiyomusunuz cünkü onun fiyatı uygun geldi de
kronun kadro boyu düşük galiba benim boyumda uzun tamam sele kaldırılır ama seleyi cok yükseltmek iyimidir

nakit 600 tlye alanlar var. xc 250 zaten 500-550 tlye falan alcaksın. Yetmemeye başlayınca kilitli maşa alacaksın sonra vites vs değiştireceksin tabi sen bilirsin :). şimdiden hayırlı olsun bisikletin .

@Atilla.C

teşekkürler, kilitli maşa nedir ne işe yarar bilmiyorum bilen biri soylerse sevinirim

Kısaca-basitçe anlatayım. Engebeli yolda gittiğini düşün maşada bir mandal var onu çeviriyorsun ve amortisörün görevini yapmaya başlıyor ve bütün titreşimi bisiklete ve dolayısıyla sana vermiyor rahatsızlık -yorgunluk hissetmiyorsun. Asfalt yolda gittiğini düşün amortisörü kilitliyorsun bütün gücün direk yola iletiliyor amortisör hiç güç emmiyor ve seni yormuyor ayrıca bu yokuşlar için de geçerli. İstersen biraz da forumdan bak daha güzel anlatanlar olmuştur muhakkak :).

teşekkürler atilla cok yardımın oldu. carraro bana da cok güzel geldi kadro boyu da yüksek uygun bulursam alırım.
arkadaslar bu 4 bisikletle ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

speed 1000 i eleyin çelik çünkü. onun yerine speed 4000 e bakın derim . nakitte 400 tl ye bırakırlar. ng650 yide 400 tl ye falan alabilirsiniz . 4000 ile yakın modeller. bütçe artırırım derseniz 600 e carraro güzel seçim olur. 600 e carraro varken 550 ye kron alınmaz
ayrıca v fren alın derim. mekanik disk hic düsünme

@Furkan Kılınç

furkan bey 4000 i ben çok aradım ama bulamadım. duyduguma göre firmanın elinde bile yokmuş. o yüzden bende 1 hafta önce 1000 aldım. gayette kullanışlı. benim tavsiyem speed 1000 arkadaş belli bir süre sürüp sonra bir kenara koyucakmış. o yüzden çok büyük değerli bi bisklet almasına gerek yok. kadrosu çelik olmasına rağmen hafif ve rahat bir bisiklet ben beylikdüzü beykentten torıum a gittim. hiç yormadı. gayet kullanışlı bir bisiklet . İYİ PEDALLAR...

Carraro 612 d modeli var 550 tl liste fiyatı 500 tl ye alırsın. Bir arkadaş bianchi için mağaza bisikleti demiş. Doğrudur çünkü onun baktığı mağazalarda (ben çöp diye tabir ederim) çelik yığını bisikletler satılır. Profesyonel bir bisiklet mağazasına gitsin oradaki bianchileri incelesein derim. Bianchi ve carraro Ümit bisikletin sahibi olduğu Manisadaki fabrikasında üretilir. 2 bisiklette aynı fabrikadan çıkar kalite olarak aynıdır. Sadece kadronun üzerinde yazan isim farklıdır.

Geri