Scudo Sports

Bianchi Shape - Whistle 1053 V Çok kararsızım.

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bu aralar bisiklet almam lazım lütfen bana yardımcı olurmusunuz

İkisi arasında kaldım :

WHISTLE MIWOK 1053V
Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Maşa SUNTOUR 26"SF10XCM PM HLO 100MM KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Vites SHIMANO FD-C050
Vites Kolları SHIMANO ST-EF60
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK

BIANCHI SHAPE
Kadro 28" Alüminyum 6061 HF, Entegre Maşa Yatağı
Maşa Yol Tipi Çelik 1.1/8"
Jant Tekerlek Takımı Fiemme 28" 4X9 Özel Örüm
Lastik CST 700X35C 37-622 C-1313 Siyah
Vites Shimano Acera 24 Vites
Fren V-Fren Shimano ABRM422 Siyah
Sele Selle Royal 5053HRC
Ek Bilgi Ağırlık 13,42 Kg

Bisikletden beklentilerim ise, hızlı olması konforlu olması ve beni yormaması.

Scudo
Bianchi, Whistle markasını satın alıp üretim bantları dahil herşeyini Türkiyeye getirtmiştir. o yüzden kaliteyi ucuza satabilmektedir. Whistle'ları inceleme fırsatım oldu, kadroları güzel ve kompenantları başlangıç için tatmin edici düzeyde. Aradaki miktar sizin için sorun değilse tercihiniz whistle'dan yana olsun çünkü, bisikletiniz size yetmediğinde yavaş yavaş kadronuzun üzerinde yükseltmeler yapabilirsiniz parça olarak. yakından görme imkanınız oldu mu bilmiyorum fakat görsel olarak da çok başarılılar.

• Beğen
Tepkiler: Cem CİCİOĞLU
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/23318/Bshape.jpg

Bianchi Shape 728 TL

http://www.sedabisiklet.com/wp-content/uploads/2010/whistle/2010-whistle-1053v.jpg

Whistle Miwok 1053 V 300 EURO

@Özgür KARABIYIK
Bu ikisi farklı kategorilerde bisiklet. Yolda hızlı ve yormayan bisiklet için 28" tercih etmek gerekir. Bu durumda iki seçenek arasında Bianchi Shape.

Yalnız bu iki bisiklete baktığım bayideki eleman bana whistle'yi önerdi.Whistle nin konforu shape'e göre daha iyiymiş.Hız ve konfor açısından hiçbir farkları yokmuş.Kafam ondan karıştı zaten.

Yormayan başka birşey, konfor başka. Elbette kalın tekerlekli ve amortisörlü bir bisiklet daha konforludur. Ama yolda hızlı ve yormayan bir kullanım için düz maşalı 28" en doğru seçim.

Peki arkadaşlar her ikisinide yolda kullandığımızı farz edersek artıları ve eksileri neler olur her iki modelin.

kardeşim şayet ben araziye girmiycem sadece asvaltta yorulmadan tur amaçlı kullanıcam diyorsan ben sana 28 jant bisiklet tavsiye ederim.ama ben arazidede kullanmak istiyorum diyorsan o zaman kesinlikle mtb alman gerekir diye düşünüyorum.mtb nin en iyi artısı hem ağır arazi hemde asvaltta kullanırsın fakat mtb bisikletler asvaltta 28 jant bisikletlere göre hem daha yavaştır hemde biraz yorabilir...

Gerçi bu konuda çok daha tecrübeli arkadaşlar var.onlarda birşeyler yazarsa daha iyi aydınlanırsın

Benimde kafama takılan nokta burda başlıyor.Satıcı bana diğer MTB lerde ki gibi çabuk yorulma yada yavaş gitme olayı Whistle de olmaz diyor.Shape gibi gidersin diyor.Whistle deki tekerin yere basan kısmı shape ile aynı felan diyor.Shape ile 65km hıza kadar ulaşıyorsan Whistle ile de ulaşırsın diyor.Hatta Whistle ile daha konforlu gidersin diyor.Benimde bisikleti ağırlıklı olarak kullanacağım yer genelde asfalt olacak.

Bisikletçin kimmiş :) Şu ki whistle da sonuçta bisiklet elbetteki asfaltta gider. Fakat shape gibi 28" bir bisikletin gittiği kadar rahat gitmez. Shape ise araziye çok uygun değildir ince lastikleri ve düz maşasıyla. Kriterini buna göre yapmalısın. Ayrıca Shape çok iyi bir şehir-tur bisikleti bence. Kompoptentler iyi, görünüş olarak da havalı.

Peki Whistle alsak da ona ince lastik taksak ne olur ?

Ayrıca Carraro 914S D'AMBIEZ 24 vites nasıldır diğer seçeneklere göre ?

@Özgür KARABIYIK

Bence sen kararını vermişsin Whistle alıcaksın da kendine destek arıyorsun.:)

Kayseri (bildiğim kadarıyla) çok yokuşu bulunmayan düz bir şehir.Eğer öyleyse Bianchi yi gönül rahatlığıyla alabilirsin.Ya da başka bir 28 jant şehir bisikletini...

@gurol

Gürol bey haklı;
İkisi de farklı kategorilerde bisikletler. Shape 28" şehir bisikleti iken 1053 V 26" bir dağ bisikletidir.
Ama aklıma gelen küçük bir şey var. Ben Shape'yi düz maşa ve şehir bisikleti olmasına rağmen ağır buldum. (Yanılmıyorsam 14,3 dolaylarında idi.)
Sevgiyle...

birisi yol bisikleti birisi mtb.eğer şehir içi kullanımı yapıcaksan yol bisikleti tercih etmen gerek.ama ben araziye girerim bozuk yolda bisikleti zorlarım diyosan yol bisikleti yanlış bir karar olur.mtb ye slick ve ince bir lastik taksanız dahi yol bisikleti illaki farkeder.çünkü mtb 26 jant ebatına sahiptir.yol bisikleti ise 28.size bisikleti satmaya çalışan arkadaşın whistle ile shape yi yakalarsın demesi sadece bisikleti size satma çabasıdır.yol bisikleti size uygun olandır.

@gurol

bende yol ve dağ bisikletleri arasında kararsızım. dağ bisikleti ile asfaltta yol gitmenin eksileri nelerdir?

Geri