Scudo Sports

Bianchi servis aralığı ve ücreti!

mehmet gülmez

Aktif Üye
Tepki
44
Bisiklet
Bianchi
Az önce ilk servise giren bisikletimi teslim aldım. Usta garantinin devam edebilmesi için 3 ayda bir servise girmen gerekiyor ve ücreti 45 lira dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bu hesaba göre tüm servislere girersem tam bisikleti aldığım paranın yarısını veriyorum. Aklımda bu servisler ücretsiz kurulum ve bakımın parasını nasıl tahsil ediyor firmalardan diye soru geçiyordu. Aradığım cevabı buldum. Sonra 2 sene boyunca hiçbir bakıma girmesem bana en fazla zararı ne olur ve kaça patlar diye düşündüm. Eminim 360 TL'lik bir para çıkmaz cebimden.

Scudo
İlk ay ücretsiz benim markada götürdüm. Sonra bir daha götürmedim götürmemde. Çünkü düşündüğünüz zaman garantiye giren ne vardır sizce. Kadro kırıldı diyelim. Götürdün servise bunun üretim hatası olduğunu nasıl ispatlayacaksınız. Lafın kısası bisiklette garanti formalite. Ben ilk aldığımda tesadüfen fark ettiğim birşey vardı. ön dişlilerde bir çarkta diş yamuktu zincir baklası içine girmiyordu. Aldığım yere götürdüm. Yaptılar nasıl yaptı tahmin ediyorum ya pense ile düzeltti yada çarkı söktü çekiçle düzeltti. Tutupta aynakolu değişmedi. Bence BİSİKLETTE GARANTİ FORMALİTE.

@mehmet gülmez Bunlar müşteriyi sağılacak inek mi görüyor?
Ben de sedona da yaşadım geçenlerde. Arka göbek sıkıntı yaptı servis yaptırdığım yer "aslında bu ürün garanti dışı" demezmi. Bende şalter attı. aslı ile sıkı bir iletişim sonucunda olayı çözdük ama böyle bir saçmalık olmaz. 2 yıl hizmet verme mecburiyetleri var yada parça parça üretici garantisi var. Her şart altında 2 yıl garantili.

Saçmalıyorlar. Şimdi grup set aldım bunu her 3 ayda bakımamı zorluyor üterici ki bunu montajlayan 3 aylık süre koyuyor aslında koyamıyor, öyle bir şey yok.

Yurtiçinde satılan her ürün minimum 2 yıl garantilidir.
Her şart altında 2 yıl garantisi vardır.
Salağın birinin dediği gibi, bunla kaldırımdan inilmez, inilirse vites bozulur, garantiden yapılmaz diyen decathlon tüm ürünü değiştirmek zorunda kaldı.

@Taxonera

İyi sallamışlar. Tamamen hikaye inanmayın sakın. Üretici firma ile irtibata geçin iyice öğrenin durumu !

Ya tamam ilk servis ve 1 ay sonraki kontrol için cüzi bir ücret talep edilebilirler. Ama 2 yıl garanti verdiğin bisiklete her kontrol için 45 lira vermek tam bir şark kurnazlığı. Düşünsenize 0 km araç alıyorsunuz atıyorum 60 bin lira. Garanti kapsamı içindeki periyodik bakımlara toplam 30 bin lira veriyorsunuz :huhuu:

Bisikletlerin içinde 2 kupon zorunluluğu var 1. ilk kurulum ücretidir,firmadan alır. 2. ise 30 ( bir ay ) sonra üretici ayarlarının kontrolu içindir. Her ikisinde ücret verilmez.

@mehmet gülmez

Usta zaten bahsetti, 1 ay sonra tekrar kontrol için geleceksin ücretsiz diye. Tabi orada diğer bakımlar için istenen fiyatları komik bulunca bianchi nin sunduğu servis ücret tablosunu gösterdi. Buna göre motorsiklet için 30 lira bisiklet için 45 liraymış. Daha sonra sen gel ayarlarız bir şeyler dedi. Tam Türk kafasıyla iş yapıyor firma ve bakımcılar:mad:

Usta sallamis..

1.Kurulumu zaten ucretsiz vermek zorunda.
2. Ilk bakimi zaten ucretsiz vermek zorunda.
3. Garantinin devami icin 3 ayda bir bisikleti bakima goturmeniz gibi birsey soz konusu degildir.
4. Kullanim durumunuza bagli olarak ortalama senede bir kere genel bakima goturmeniz yeterli.
5. Bunlarin disindaki genel gecer bakimlarinizi zaten ihtiyac oldugunda bisikletinizin verimi icin siz yaparsiniz, onlarin disinda bisikletinizin garantisini bozacak birsey yapmaniz mumkun degil.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@Mert E.
3. Şıkta hatalısın. Burası Bianchi ama ben kendi markam için söylüyorum Salcano kitapçığını okudum. Sizlerde bisikletinizin kitapçığını okuyun. Periyodik bakım çizelgesi mevcut kaşelenmesi gerek yoksa garanti dışı kalıyor muşşşş da neyin garantisi.

Garanti üretim hatalarını telafi için vardır bütün ürünlerde. Ama birde bunun ispatı nasıl ispat edicez. Muamma!!!!!!

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Taxonera Ben Giant kullaniyorum, kitapcikta oyle bir kase mase kismi yok. Sebebi de basit! Bisiklet bu! 3 ayda bir neresine ne bakimi yapilacak da yapilmadigi icin bisiklet garantiden cikacak.

Neyin bakimi? Kadro zaten omur boyu garantili, kadroya ne bakim yapilacak? Diger komponentlerin garantisi zaten iki sene, onlarin da kitapciklarinda 3 ayda bir bakimini yaptirin falan demiyor. Zaten bakim dedigimiz ne, vites ayari, fren ayari, disk frense hidrolik bakimi vs.. Bunlarin nesine bakim yapilmayinca ne olacak da garantiden cikacak?

Abuk subuk ticaret ahlakina sahip bu markalar.. Baska birsey degil.

@Mert E.
İyi tamam sen öyle yap

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Hangi firma bu ? İsmini cismini yazında forum ahalisi bilsin uzak dursun. Birde üretici firmayı arayıp şikayet edin.

Bisikletin ilk kurulumunu kendiniz yapmayınız. Yoksa garanti dışı kalıyor arkadaşlar (salcano)

salcano xrs030 aldim internetten kurulumu kendim yaptim servise gittim
Kendn kurmussun
Internetten satin almissin
Ben bunun bakimlarini ucret alirim dedi
Tamam dedim bak bi vites fren ayari vs nasil bakiyon parani vercem bakim kasesini bascan ama velahsil kelam herhangi kadro kirilmasi vs olayina karsi nihayetinde bisikleti bisikletciden alirsan iyi bakabilir.
Bayi fiyati 3 bin lira
Internet fiyati 2 bin tl ye bulabiliyorsun

3 ayda bir 20 tl ayar ucreti verin gitsin aliken uygun alin enazindan

sanki salcano tuzak yapmis bisikleti garanti disi kalsin diye
Kitapcigi okudum belirli surede bakima gelmezsen garanti disi kalir bisiklet ve ariza cikabilecek cogu olayi da bakim ucretlidir yazilmis

Bunun yaninda bisikletten cok memnunum herseye ragmen :)

Arkadaslar büyük ihtimalle bu para tuzağını bianchi one surmus cunku bisikleti onundeki brosurden firmanin talimatini okudu. Gerce ben bakmadim ama boyle bir durumda yalan soyleyecegini. Buyuk ihtimalle markalar böyle bir tezgah kurmus.

@mehmet gülmez bunu markayla filan alakası yok. Tamamen bisikletçinin iş güzarlığı. Bakım dediğin zincire yağ sıkma gerekiyorsa vitese iki ince ayar. Bu dediklerim kaç paralık işki? Onun dışında 3 ayda bir bakım şartını yerli firmaların hepsi istiyor diye biliyorum.

Yarın ya da diğer gün bianchi yi arayıp durumu anlatacağım. Bakalım işgüzar kim.

Sn @mehmet gülmez

Bisikletimi aldığım günden itibaren, bütün bakım ve tamirini kendim yapıyorum.
Bisikletimi, ehil olmayan (yetkili servis de dahil olmak üzere nitelikli personel sorunu var), ehil olmadığı halde yapacağı işi ücretli olarak yapan kimseye teslim etmem.
Bisikletimin "garantisi" de, tek "yetkili" servisi de, benim.
Ezcümle:
Konu bağlamında; Bisiklet bakım ve tamiri ile ilgili konularda tercih, son kullanıcı arkadaşlarımızın olmakla birlikte, tamir ve bakım periyodlarının kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi taraftarıyım.
Esen kalın.

selam, bisikletimi ilk periyodik bakımına götürmek istiyorum. garanti kapsamına giriyor mu acaba? bisikletim bianchi touring 613
yalnız şöyle bir sorun var, bisikleti istanbul'dan aldım, ben eskişehir'deyim.

teknik olarak bilgim yok henüz, fakat öğrenip diğer bakımlarını kendim yapmak istiyorum.

Geri