Bianchi Sauk maşa ve aynakol kaplama

Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
herkese iyi forumlar

öncelikle açtığım ilk konu olduğunu belirtmek isterim kusurlarıma bakmayın lütfen.

dün arac torpido sunu kaplamak için karbon folyo aramaya çıktım bir reklamcıya girdim aradığım folyoyu bulamadım fakat altınyaldız renginde bir folyo dikkatimi çekti bisikletimde nasıl durucağını merak ettim ve dün gece bisikleti eve aldım ve sabahladım . sonuç ve aşamaları fotoğraflarla göstermek istedim umarım beğenirsiniz.


(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
Scudo
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
maşa çok uğraştırdı fakat deydi ayna kollara fazla zaman ayıramadım detaya giremedim bisikletine folyo kaplamak isteyen arkadaşlara öncelikle belirtiyim kesim işlerini yaparken çok dikkat edin kesim işlemini yapıştırmadan önce hesaplayın. bisikletin orjinalliği bozulmadığı sürece yeniden deneme şansınız var aynakolu kaplerken aceleyle 1 - 2 yere kesik atmış bulundum geri dönüşü olmuyor:) fakat buna rağmen bugün folyo bisikletin çizilmesini tamamen engelledi maşa yı boydan boya yol kenarındaki engellerden birine sürttüm folyo zarar gördü fakat çok şükür kaporta sağlam :)
 

Burak

Üye
Kayıt
20 Mart 2011
Mesaj
20
Tepki
6
Şehir
Darıca
folyo kaplamak ne kadar sağlıklı oluyor. kısa sürede kalkmıyor mu kaplama? benim eski bir yol bisikleti var fazla para harcamadan adam etmek istiyorum. folyo kaplasam işe yarar mı?
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
aslında benim izlenimime göre görüntü ve koruyucu amaçla oldukça iyi ufak sürtünmelerde direnci gayet iyi. maşaya folyo uygulamamdaki amaç güzel görüntü sağlamaktı fakat birkaç sürtünme etkisinden sonra bisikleti çiziklerden korumak içinde kullanılabilir olduğunu gördüm .ancak aynakol için aynı şeyi söyleyemem maşadaki folyo olduğu gibi dururken aynakolun folyosu yıpranmaya başladı kullandığım folyolar aynı fakat aynakolun maruz kaldığı sürtünme daha fazla. onun dışında folyonun güneşten parlaklığının gidebileceğini söylediler bunun folyonun kalitesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum arac kaplamaları için kullanılan folyoları tercih etmeniz gerekiyor. bunun dışında folyo kaplarken folyoyu fazla ısıtıp şekil verdiğinizde yapışkan etkisi azalıyor ve yüzeye normalden daha zayıf tutunuyor.

şu an için benim izlenimlerim bu kadar . bnmde ilk denememdi ve sonuç gayet olumlu.
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
ayrıca belirteyim bn ilk denemem olduğundan işi elime yüzüme bulaştırmamak için maşayı 3 kısımda kapladım(sağ sol ve üst kısım). bir dahaki kaplama işinde maşa boyutunda tek bir parça folyo ile kaplama yapmanın pürüzleri kapatacağını düşünüyorum en azından birleşi yerleri arkada kalacaktır.
 

Ayhan Cihangir

Daimi Üye
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
278
Tepki
269
Şehir
Kütahya
Resimlerden göründüğü kadarıyla pek güzel olmuş kardeşim eline sağlık :) Özendim hatta gaza geldim bende aynakolları karbon kaplıcam. elimde bir parça olacaktı. Benim bisiklet de full şeffaf folyo kaplı, reklamcıdan almıştım, şu ana kadar da gayet memnunum, çamurmu oldu yıka geç, fren kablolarının sürtünmeden kaynaklanan aşındırmalarına son, ikinci el satacağın zamanda sök gitsin elinde tertemiz sıfır gibi kadro kalır. :)
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
saolun aynakollar için bnde bi parça karbon folyo aldım fakat maşayla uyumu nasıl olur bilmiyorum denemek lazım. :) bu arada şeffaf folyo fikri çok iyiymiş .galiba bu folyo işinin tek kötü yanı bisiklete kattığı ağırlık. ağırlık konusunda bisiklete ek aksesuardan kaçınsamda forumda bu konuya önem veren çok fazla kişi var. komple bir kadroyu kaplamak bisiklete fazladan ne kadar ağırlık verir bilmiyorum. aradaki farkı hesaplama fırsatı olan birisi varsa bu konuda biraz bilgi verebilirmi. bu sayede bu konuda daha fazla bilgi sahibi olabiliriz.
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
deneyin derim ben gayet memnunum bisikleti günlük kullanımda oluşabilecek çiziklerdende koruyor. folyoyu keserken kadro üstünde kesim yapmazsanız ve sökerken yavaş ve narin bi şekilde sökerseniz hiç bir sorun olmaz. daha önceden folyo sökerken boyayı kaldırmıştım sonuç kötü olabiliyor.
 
Kayıt
20 Eylül 2010
Mesaj
31
Tepki
7
Şehir
KAYSERİ
kardeş çok güzel çalışma olmuş bende zincir korumalığının cırt cırtlısını beğenmedim karbon kapladım gayet gösterişli oldu fotoğraflarda dikkatimi çeken şey kilitin oldu 1 metre var mı baya dolamışın sele borusuna da
 
Kayıt
25 Haziran 2011
Mesaj
28
Tepki
4
Şehir
Balıkesir
Bende jelatin kaplamayı düşünüyorum hani şu kırtasiyelerde satılan arka tarafı kağıt ön tarafı plastik yapışkan etiket gibi söküyosun ama şimdi bu kaplama kavrama yapmazmı? Bunu nasıl önleriz acaba. Birde o kapladığınız yaldızlı renkli kaplama fazla güneş tutarak kadro boyasını soldurmazmı acaba.
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
istanbul
konuyu açalı 3 ay oldu hiç bi sıkıntı çıkarmadı suana kadar bi kaç sürtme etkisinden dolayı sıyrılan yerler oldu fakat boyasını kaldırmaktan iyidir yakın zaman da işten fırsat bulursam yeni bir uygulama paylaşmaya çalışcam fikir var zaman yok. :)