@SerkanH teşekkürler , aynakolu bugün söktüm : ) boyarken zaten üzerini kapatacaktım ama artık gerek kalmadı. Bu haftanın sonunda doğru işin de son safhasına gelmiş olacağım. Yarın daha detaylı fotoğraflar paylaşacağım.
Boya sökümüyle oldukça vakit kaybettim , ardından parçaları temizleme ve astar atma kısmına geçiyorum. Fotoğraflarda astarlı hali ilk katın henz bitmiş halleri 1-2 gün içerisinde gövde ve maşayı boyamış ve parçaları birleştirecek noktaya gelmiş olacağım.
Sticker konusunda kararsız kalmıştım ama bisikletin orjinalinde olan Bianchi logosunun yerine internetten bulduğum Bianchi logosunu
Bu arada sele ve gidonda aynı deriyi kullanacağım. Gidon sargısı için dikişi kendim yapacağım , tüm malzemelerim şu an hazır kendim kalıp çıkarttım. Parçaların tümünü taktıktan sonra en son kısıma deri ile kaplanacak olan kısımı sakladım.
Eğer deriyi dikme konusunda içime sinmeyen bir nokta olursa ilk fotodaki gibi kırmızı bir gidon sargısı alacağım . Tatlı bir kırmızı tonu yeşille çok uyumlu görünüyor.
Eveeeet......Son fotoğraflar şu şekilde.
Boyanın ne kadar kalıcı olacağı konusunda şüphelerim olsa da sprey boyayla çalıştım. Gidon bantındaki renge halen karar verebilmiş değilim. SON DURUM ...
Dün itibariyle restorasyonun %99 'u bitti diyebilirim. Fren kapakları yırtık ve siyah olduğu için ve yerine uygun kapak bulamadığım için geçici olarak gidon bantını sardım.
Stickerlar içime sinmese de şimdilik bu şekilde kullanacağım.
Selenin kırmızı sunni deri kılıfını sökmüş kahverengi deri kaplamayı düşünüyordum ama şu an beyaz ya da bu haliyle kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz ?
Öncesi ve sonrası olarak fotoğrafları paylaşıyorum.
Hocam sanırım aynı sprey boyaları kullanacağız benimde üzerinde çalıştığım bir bisiklet var bianchi marka boyayı daha önce hiçbir zemin üzerinde görememiştim. İyi oldu sizden gördüğüm daha çok beğendim. bu arada elinize sağlık güzel gözüküyor.
@mehmetgacar Türkiyedeki en popüler ve en kaliteli graffiti boyası. Markası Montana. Hardcore modeli. Yüksek basınçlıdır ve parlaktır. Basıncı yüksek olduğu için akma yapabilir ve hızlı boyamak gerekir. '94' modelini alırsanız basıncı düşük olduğu için daha az akma yapar, daha rahat boyarsınız ve mat bir renk elde edersiniz. Üstelik vanilya kokar. Graffiti yaptığım dönemlerde kullanırdım. Burada da görünce duygulandım. Peşimi bırakmayacaklar sanırım
@Neo Benson Bahsettiğiniz mat boya konuya malzeme olan bisikletteki mi? Yalnız boyanın 'hardcore' modeli parlaktır. Mat değil.
@Knight Rider
Ben üslüp diye öğrendim. Yıllardır arabaya pasta işlemi uygularken kullandık . Parçalanabilir olması pedlere göre işinize yarayabilir. Fiyatı 10 lira idi sanırım. Bisiklete pasta uygulamayı düşünüyorsanız ve önce hiç uygulama yapmamış iseniz ilk önce küçük bir bölgeye pastayı sürüp üslüple veya pedle silin ardından üslüp veya pedin sildiğiniz yüzeyine bakın boya çıkmamışsa devam edebilirsiniz . Şahsen ben kırmızı bisikletime denedim boyası pempe renkte beze çıktı . Kalitesiz boya uygulaması bu tip sonuçlara sebebiyet verebilir . Eldekinden de olmamak lazım