bianchi leopardla uzun yol yapabilirmiyim

Scudo

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Evet Murat (Twist of Faith) iyi yazmış.. Başka seçenek yoksa niye olmasın..Sorun yaşarsın veya yaşamazsın bence karar vermişken vur yollara kendini..Olmaz diye bir şey yok..1800 'lü yıllarda İngiliz kadının biri (hem de ileri yaşlı) İngiltereden kalkıp ön tekeri kocaman bir velespitle buralara kadar gelmiş. (Biz acaba şu anda onun bisikletiyle kaç yüz metre gideriz?)Senin Leopard onunkinin yanında uzay gemisi gibi..
Ayrıca bu forumda da olan Konyalı 57 yaşındaki "dede" Bianchi Meta (en az 16 kg) bisikletle ve de sırtında en az 15 kg yükle bir seferde 200 km gidiyor (Sabahtan akşama-düz yolda)

Fakat yola çıkmadan işinin ehli birine bakım yaptır.. Göbekler sıkı olmasın. Bir de çok iri dişli lastikler kullanma. Akort telleri de optimum gergin olsun.Onun dışında çok fazla bir sorun olacağını sanmıyorum.. Biz nelerle ne turlar yapmıştık..
Bol pedallı turlar..

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Bakımlı bir Bianchi Leopard'ım vardı geçen yıla kadar. 120 KM'lik Çatalca turu, 150 KM'lik İzmit/Kerpe turu boyunca bana mısın dememişti. :)

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Tepki
4.806
Yeri gelmişken, üstadlarımda buradayken bende sorayım. Peki Salcano Nova ile uzun yol yapabilirmiyim. En uzun 110-120 km yaptım. Şehirlerarası daha uzun yollara dayanırmı sizce. Bisikletimin fotoğrafları gezilerimde var. Görüşlerinizi bekliyorum.
Sevgiler...

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Tepki
793
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott

evt yaparsın hatta her tür bisikletle asıl önemli olan bisikletin bakımı gürsel abinin dediği gibi güzel bir tamirci bul bu işin kitabını yazmış ve bırak bisikletini onun emektar ellerine sonra uzaya bile gidersin birde asıl önemli detayı atlamışız giyim kuşa kask eldive gözlük alet edevat vs bunlar olmadan asla yola cıkma yoksa mutlu günün kabusa dönüşebilir

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.736

Ustam dediklerine aynen katılarak şunu ilave edeyim, bizim ironman ekibindeki 57 yaşındaki Dede(Sizin de bahsetmiş olduğunuz Alaettin Abi) Konya-Beyşehir arasında ciddi rampalı(Belenbaşı ve Kızılören) yolda da bir günde 250 km. gidebilmişti.

Ben bu konuyu bir kıssadan-hisse ile biraz daha açıklayayım.
Günün birinde dağ başında tek başına yaşayan bir çiftçinin yaz mevsiminin sonunda buzağısı olmuş. Buzağının annesi(bu bir inek oluyor) evin altında otururmuş. Çiftçi buzağıyı kardan-soğuktan üşümesin diye her gün günde 3 kez ineğin yanına kucağında indirip sütünü emdirip tekrar kucağında merdivenlerden yukarı evine çıkarırmış. Taaa ki bahar gelip de bir başka çiftçi bizim akıllıyı görüp, uyarıncaya kadar. Çünkü bizimkinin günde 3 kez taşıdığı buzağı sanki bir inek olmuş. Diğer çiftçi "buzağı annesinin yanında zaten soğuktan üşümezdi ve senin taşıdığın artık buzağı değil bir inek" deyince bizimkine taşıdığı yük ağır gelmeye başlamış.

Çıkarılacak sonuç: Düzenli binilirse insan organizmasının alışamayacağı bisiklet yok gibidir. (Yeterki bisikletiniz olsun)

zobu

Üye
Tepki
11
bende bi tane bianchi var. piyasada bula bileceğin en ucuz malzemelerle donatılmış. ama bütün aksamları saat gibi işleyen bi bisiklet. iyi makina önemli ama iyi çalışan makina daha önemli. ve makina ne olursa olsun kırmadan kullanmak önemli. bahsettiğim makinayla ben 800 km yaptım. yolda hiç bakım yapmadım. ve iç lastiğinin içinde 800 km yaptığım hava duruyor. mersinden fethiyeye gittim. 5 ytl lik lastikler var üstünde. umarım bisiklet takıntısı olanlara moral olur. iyi yolculuklar.

hunterBNCH

Üye
Tepki
1
arkadaşlar sanırım aranızdaki en yeni üyelerden biriyim.. ben de kendime piyasadan kolayca bulunabilecek bir bianchi aldım... bu forumu dolaştıkça ve güzel bisikletleri gördükçe "acaba erken mi aldım" demekten kendimi almıyorum.. bisikletin ağırlığı veya yapıldığı malzeme günde 2-3 saat çok arazi olmayan yollarda dolaşmak için bu kadar önemli mi?

ceyhan

Üye
Tepki
2
İsim
Hüseyin Ceyhan
Bisiklet
Bianchi
yola çıkarken yanına yedek dış lastik al veya yeni tak, suluk al 2-3 adet, kamp için hafif malzeme çadır, göbekler sıkı olmasın göbekleri kauçuklu gresle normal kaliteli gres kullanarak yağla, göbeklerde boşluk olmasın sıkıda olmasın, yanına yedek takım, yedek bilye, kaynak malzemesi al ben 1994 yılında Eskişehir-İzmir-Bodrum turunu yaptığımda bunlara dikkat etmiştim. Tura çıkarsan en az iki kişi ile çık başarılar sana...

bianconero

Aktif Üye
Tepki
56
arkadaşlar buradaki konu için yine bu başlık altında bulunan "Bu bisikletle Avrupa- Türkiye" başlığına bir göz atmalarını rica ediyorum.. O bisikletle İtalya'dan buraya kadar gelinmiş ise Bianchi leopard'la da her yere gidilebilir sanırım..

besikduzu

Üye
Tepki
0
Bende şu anda BİANCHİ XC LEOPARD var 9 yıldır kullanıyorum. Tekerlekler tamamen çürüyünceye kadar kullandım. Ama şu anda vites sisteminde ve gövdede tık yok. İyi bir bakım ve sonrasında iyi bir sürüş ile problemsiz gidersin. Şehir içi uzun mesafelere gittim sayılır ( maltepe-riva gibi ) çok şükür yolda bırakmadı hiç.