Scudo Sports

Bianchi bisikletimle geçirdiğim felaket kaza !

@ALP KARAKAYA2000

evet ben bu yazınıza istinaden söyledim onu zaten
bu bisiklete binmek gerçekten istemiyorum soğudum bundan. Hem de bundan daha iyisini alacağım .
y
ille de satmalık bir durum var diye değil tabi

Scudo
Geçmiş olsun Alp başlık biraz komik olmuş niye bianchi yazdın :)

Gecmis olsun Alp Karakaya. Kask takmak icin hos olmayan bir ders almissin. Eldivenin varmiydi veya avuclarinda cizilme acilma oldu mu bilmiyorum. Ancak eldivende ayni sekilde onemlidir. Yere avuc uzeri dustugunde cisimlerin delmesini, surtunmeyle derinin soyulmasini engeller.
Araba olmayan diyorsun ama gectigin yolu tanimasam da her yolda her zaman arac, yaya, kedi - kopek cikma ihtimali vardir. Takip mesafesi onemlidir; onundekinin hatasi ile olsada carpisma sonucu birbirinizde ciddi ezikler ve kirilmalara neden olabilirsiniz.
Yuksek hizda ani bir sekilde one degil arka frene asilsan da sonuc degismezdi muhtemelen. Takla atmazdin acak saga sola dogru kizaklayarak savrulan teker dengeni bozacak bisiklet yere yatacakti. Dolayisi ile yere yapisan tarafta kol ve bacaklarinda genis alanli deri soyulacak cizikler alacaktin.
En dogrusu iki frenide dengeli kullanabilmek!

Her ne kadar MTB - arazi kullanim teknikleri gibi anlatilsa da su iki konuyu okumani tavsiye ederim:
(link)
(link)

Bisikletinin sorunlari ciddi degil fakat herkes bu konuyu belirtmis sende nedenlerini aciklamissin. Kisisel tercih ve butce meselesi sana kalmis :)
Bir daha boyle seyler yasamaman dilegi ile keyfili pedallar...

Büyük geçmiş olsun, bence çok ucuz atlatmışsınız. Yeni bisiklet almama konusunda doğru kararı vermişsiniz bence. Benim de en büyük çekincem, karşıma aniden çıkan cisimler karşısında o panikle ön freni aniden sıkmam. Bu ihtimal kötü sonuçlara yol açıyor maalesef. Bunun için Suat Bey'in verdiği linklere bakmanız yararınıza olur. Benim de frenler hidrolik, frenleri sıkarken olabildiğince dikkat ediyorum. Yüksek hızlarda arka frenler pek bir işe yaramıyor maalesef. Bu yüzden hangi hızda olursanız olun arka fren+ön fren şeklinde kullanın. Frenleri sıkma oranını kendiniz zamanla refleks olarak ayarlarsınız zaten, böylece ekstrem durumlarda da en verimli frenlemeyi yapabilirsiniz.

@suat akman Teşekkür ederim :) eldivenim yoktu.Eğer acele etmeseydim iki frenide dengeli kullanabilirdim ama olmadı. Allahım daha beterinden korumuş :) bu arada tavsiyelerinizi okudum ve bundan sonra uymaya çalışacağım. İyi pedallamalar :D

@Murat T. Teşekkürler.Linkleri tekrar tekrar okudum. Tavsiyelerinizide dikkate alacağım. İYİ pedallamalar :D

Geri