Scudo Sports

Bianchi Alıkut vs Sedona 781

Tek kelime ile Alikut digeri mukayese bile kabul etmez sizde biliyorsunuz uzerinde SLX malzemeler var o malzemeleri bisiklet dısında o fiyata alamazsınız uzerindeki malzemeler cok guzel ayrıca agırlıgıda makul(kadro agırlıgı)bisikletin toplam agırlıgı.Hic dusunmem baska markalarada bakmam Alikut alırdım ve sunuda soyliyim bilmiyorum daha once birisi bu konuda bilgi verdimi Alikut kadrolar oyle sitelerde gordugunuz 7005 triple butted aliminyum degil 9000 hydroformed aliminyum bunu kimse soylemiyor nerde baksanız hep 7005 cıkıyor karsınıza ama degil eksik bilgi var sadece kadro olarak bile gercekten cok guzel.Ayrıca kadro dizaynıda baya hos.Simdiden hayırlı olsun kazasız surusler....))))

Scudo
Fiyat olarak düşünüldüğünde bianchi acayip avantıjlı üzerindekileri kendiniz toplamaya kalksanız dünyanın parası eder.
2010 modelleri açıklandığından beride herkes alikutun fiyatını konuşuyor.Gerçekten uygun.
Bilmiyorum başka bir nedeni var mıdır ama bence sedona diyenler alikutu bianchi nin diğer modelleri ile karıştırıyorlar sanırım.Ben kesinlikle alikut derim hatta bütçem elverse bende düşünyorum ama ne mümkün.:)

sedona 781 bence aralarında malzeme olarak pek fark yok sedonadan yana kullan şansını sonra üzülme ;)

Bianchi Alikut Sıfır olarak 1300 tl ye bulabilirsin bence bütçeye göre Bianchi den şaşma derim dünyanın tanığı ve bildiği bir markadır Alikut serisindede iddeası var kadro tasarımını Sedona ile kıyaslanması bile tuhaf olur Bianchi halkın markasıdır kadrolarını sağlam yapar bu nedenle ağırdır Sedonaya kıyasla...

Alikut'un sadece ustundekı slx donanım 514 euro yanı 1070 TL nası 1.300 e bulunuyor enteresan

bu işlerden fazla anlamam,bisiklet uleması da değilim.
konuyu açan arkadaşa sadece şunu söylemek istiyorum, linkini verdiği sedonanın resmindeki aynakol deore dir.oysa ilgili sitede aynakol slx yazılmış.
eğer sedonayı alacaksa haberi olsun.
naçizane olarak son bir şey daha söylüyorum, arkadaşım kızmaz ise tabiki.
bence ikisinide alma, sen kendine göre, senin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak, minimum para ve parça ile max. fayda ve performans sağlayacak bir bisiklet toplamandır,saygılarımla.

@timurdigital

dikkatınızden dolayı tebrık ederım Timur Bey. Sıtedekı resıme sımdı bende bakdımda bı yanlıs var bellıkı full slx 781 dedıklerı resım sedona 761 full deore nin resmi :)

bence biraz düşün alikutun fiyatı sedonaya göre 300 400 tl daha ucuz .ikisinin donanımı aynı fakat diğer yönden birçok farkları var mesela 781 in maşası 580 tl dir alikut un maşasının piyasa fiyatı 370 tl. jant bakımında alikutun jantı 781 e göre çok üstün.781 in lastiğinin piyasa fiyatı 200 tl dir alikutun lastiğinin piyasa fiyatı 120 tl dir aynı zamanda alikutun selesinin piyasadaki fiyatı 330 tl olup 781 in selesinin piyasa fiyatı 100tl dir.ben sedona hayranıyım ama alikutun fiyat ve bazı donanımlarında 781 den daha üstün olduğunu baza alırsak alikut almanı öneririm

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Bu fiyat civarlarında giant xtc ve scott scale serilerine bakın derim.Donanımları biraz düşük kalsada kadro olarak üstün oldukları kesin.

bianchi de kıkadro whistle ın zaten.Sırf bıanchi dıyede rafa atmak olmaz.İkiside güzel bisiklet ama benım gonlum sedonadır.Neden? satarken,satma şansınız dahafazla olur.Yani bana göre tek artısı bu.Bunu dert etmıyosanız hangısıne gonlunuzyatıyosa onu alın.Çünkü fazla fark yok arada.alikut un bıanchı yazanyerınde scott vs yazsa emın olun o fıyat 2-3 katına cıkar :)

• Beğen
Tepkiler: Murat İçlek
gecen senekı satıs fıyatı neden okadar yuksekdı anlıyamıyorm 2.5 mılyarr:rolleyes:

@Semih DORU

Sanmam ya rekabet edebılcegı bısey yokkı 2.5 mılyarla hıc satıs yapabılcegını sanmıyorum . Tabi satıs olmassa ya kepenk ındırılır yada fıyat dusurulur bence bundan :)

Enes, farklı ol Alikut seç:) Çok bariz farklar yok zaten, yani olay senin zevkine kalmış. Bisikleti alıp keyifle binmeye başladıktan sonra altında hangisi varmış çok da önemli değil ayrıca. O yüzden kafan karışmasın.

Alikut'un tasarımı daha hoş ve orjinal bence. Yalnız Tora maşa da Suntoura göre daha sağlam ve kaliteli bir maşa.

bianchi tercih ederim arada küçük bi ağırlık farkı var sadece okadar görünüm olarak bianchi mikemmel bu 2 si arasında :)

sana tavsiyem sedona 781 den şaşma..781 in maşasın alikuttan daha iyi,ağırlık olarak 781 alikuttan daha hafif.hadii bunlar bir yana sedonann görünüşü daha saldırgan gözüküor.

@Murat İçlek

arkadaşlar resme aldanmayın. erdoğanlar bisiklet aynı fotoyu kullanıyor ama farklı kombinasyonlar yapıp fiyatlarını değiştirip satışa çıkarıyor. sitesinde dikkat ederseniz. aynı resim 3 farklı donanım ve fiyat seçeneği mevcut.

Geri