Scudo Sports

Bianchi AFX 9029

Tepki
4
Bisiklet
Cube
Merhabalar,

Bianchi AFX 9029 modelinin internetten bulabildiğim donanımları şu şekilde:

Kadro ALÜMİNYUM 7005. TRIPLE - BUTTED HYDROFORMED 1.1/8"-1.5"YARI ENTEGRE KONİK ALIN BORUSU
Maşa 29" SUNTOUR SF14 XCR 32RL PM 100mm1.1/8" 1/5" GİDONDAN KİLİTLİ
Jant 29'' BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Lastik SCHWALBE 29X2.25 57-622 RAPID ROB
Vites SHIMANO SLX PLUS SHADOW
Fren SHIMANO DEORE BRM596 HİDROLİK DİSK
Sele SELLE ROYAL 2066URN

Bu modelle ilgili birkaç sorum olacak.
1. Kullanılan Ön ve Arka Attırıcılar, Vites Kolları ve Aynakol parçalarının ayrıntılı modellerini bilen bir arkadaş yazabilir mi?
2. Forumda Bianchi'nin standart bir kadro boyu kullandığı yazılmış, benim için 21" boy daha uygun oluyor. Bu modelin kadro boyu hakkında bilgisi olan var mı?
3. Bu modeli kullanmış olanlardan tavsiyeler bekliyorum, ya da genel olarak tavsiyelerinizi bekliyorum desek daha doğru olur.

Not: 1.850-1.950 TL arasına alınabiliyor.

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Fuarda incelediğim kadarıyla bisikletin ön arka aktarıcıları ve vites kolu da Deore aynakolu tam hatırlamıyorum ancak Deore değildi.
Boyunuz kaç? Öğrenebilirsek uygun kadro boyunu yazarız.
Bisiklet 2014 olduğu için daha bayilere bile gelmedi sanırım dolayısıyla kullanan biri yok henüz forumda.

@Berke Kazankaya

Teşekkürler...
Benim boyum 1.91 cm. Forumdaki ilk mesajımda ölçülerimi yazmıştım :)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109&p=1618897#post1618897

Vites sistemi Deore olarak Salcano'nun Igman Deore modeline eşit midir?
RD Shimano Deore RD M593 (49 €)
FD Shimano Deore FD M590 (29 €)
Vit.Kol. Shimano Deore M591 (59 €)
Aynakol Igmanda şu şekilde: Shimano Deore FC M590 (80 €)

Igman liste fiyatı 2.200 ama onu da aşşağı yukarı Bianchi AFX 9029 ile aynı fiyata almak mümkün...

Evet aynı Deore boyunuza göre 21" doğru gözünüze hoş geleni alın derim.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Ertekin
Bianchi nin sitesindeki resimde ön ve arka aktarıcılar slx aynakol deore olarak görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Ertekin
@ömer karan

Bilemiyorum bazı modellerde de yanlışlık olabiliyor fuarda ki model farklıydı biraz.

@Berke Kazankaya

Fuar daki modelin farklı bir model olma ihtimali varmı? Hem donanım listesinde ön ve arka aktarıcı slx yazıyor. Hem de resimde aktarıcılar slx görünüyor.
Belki sitede hata olabilir ama hem resim hem listede hata olması baya büyük hata olur. Hata değil dolandırıcılık olur resmen ya. Bayilere geldiğinde gidip görmek gerek bir doğrusu nedir.

@ömer karan

@Berke Kazankaya

Merhabalar.

Bugün sözkonusu modeli inceleme fırsatım oldu:

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu bisiklet için 1.950 tl fiyat aldım. Sizce almalı mıyım? Donanım olarak gerçekten çok iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce bu fiyata alınabilecek farklı markalara da bakmalı mıyım?

• Beğen
Tepkiler: Berke
@İbrahim Ertekin

Aynakol da Deore imiş yanlış hatırlamışım. :) Bence fiyatına göre iyi bir donanım var yabancı markalarda bu donanım bulunmaz.
Bu fiyat civarında buna yakın donanımı bir de Salcano'da bulabilirsiniz ama bence Bianchi daha şık bu değerdeki Salcano alternatiflere göre.
Eğer bütçenizi biraz daha arttırma imkanınız varsa buna bakın derim: (link)
Bianchi'den üstün olarak, XT arka aktarıcı, SLX vites kolu ve SLX fren takımı var. 170-180 lira gibi bir fark var eğer tamamlayabilirseniz Carraro'ya bakın derim fiyat farkına değecektir.

@Berke Kazankaya
Tavsiyeler için teşekkürler. Acaba Carraro markası avrupada sattıkları kadroları mı kullanıyodur? Örneğin 59 Team 29" modelinin kadrosu burdaki Big 1029 a benziyor. Donanımları farklı ama...
(link)

@İbrahim Ertekin

Tam bir bilgim yok ama bazı forumlarda okuduğum kadarıyla Carraro ve Binachi kadroları İtalya'dan gelmiyor yani İtalya sitesine bakmayın oradaki modeller ile buradakilerin ilgisi yok, başka bir yerde üretilip buraya geliyor kadrolar sonra ise Manisa'da Accell Bike birleştiriyor diye biliyorum ama emin değilim kalite olarak çok fark olmadığını düşünüyorum donanım olarak Carraro Big 1029 bir adım önde ona bakmanızı öneririm.

@İbrahim Ertekin

Edit .

@İbrahim Ertekin

Forum kafayı yemiş aynı yorum bir kaç kez gitmiş herhangi bir admin silebilirse sevinirim. :)

dün gördüm çok beğendim mükemmel duruşu var bisikletin yol bisikleti hayranı olarak içimdeki mtb aşkı doğdu cidden :)

İkisi arasında kafa git gel yapıyor iki aydır ve sonunda Carraro Big 1029 da karar kıldım. Hem donanımları bianchi ye göre biraz daha iyi hemde 100 tl fiyat farkı var bianchi den daha uygun. İkiside accell bisikletten geçiyor zaten kadroları hemen hemen aynı tek farkı selenin dibindeki kıvrım benim dışarıdan gördüğüm :D

Tabi ikiside mükemmel bisikletler ( BANA GÖRE ) .

Geri