Scudo Sports

Bianchi AFX 2,0 almayı düşünüyorum biraz teknık destek olurmusunuz

Tepki
0
Evet arkadaşlar özelikleri bunlar yardımcı olursanız sevinirim

Kadro Alüminyum 6061 / Entegre Maşa Yatağı
Maşa SUNTOUR 26"SF11-XCT DİSK MLO 100mm1.1/8" BEYAZ
Jant 26/559X19 BYTE ÇİFTKAT ALÜMİNYUM SİYAH 32H-
Lastik 26X1.95 53-559 SİYAH
Vites SHIMANO ACERA/ ALTUS 24 VİTES
Fren ÖN - ARKA: HİDROLİK DİSK "SHIMANO" AM445 ROTOR KSMRT53, 160mm
Sele SELLE ROYAL 8549 MACH

Scudo
merhaba bir hafta kullandım ve tek kusuru biraz ağır ama bu donanımla bir scott olsa 1500tl olur ama afx 888tl yani bu paraya bu bisiklet alınır.

Öncelikle bisiklet hoşuna gittiyse şimdiden hayırlı olsun, o fiyat aralıklarında çizgisi ve donanımı ile önde olan modellerden.
Ben Sedona 711D / AFX / Salcano Astro NG arasında kalmıştım. Sedona daha çok hoşuma gitti ve kadrosu daha sağlam geldi (görsel olarak). Bisikleti alırken komponentlerin üst sınıf olması her zaman avantaj :) Ben aynakolu değiştirme için girişimlere başladım bile; aklında bulunsun :D

@haldun sayi

bence upgrade yapmayacağın bir bisiklet almak en mantıklısı madem yapacaksın neden o modeli aldın ?aldınmı orjinal halini bence bozmayın hem boşuna masraf edip zarar ediyorsun yani daha üst model bisiklet parası çıkıyor cebinden madem çıkıyor baştan al alacağın ve değiştirmeyeceğin modeli

@RECEP ÇALIŞKAN

Aynen katılıyorum üstat 1,2 ay bekleyip alsam daha karlı olurdum :cool: . Ben biraz tez olduğumdan böyle oluyor ;)

@onurhan abacı

bianchi'mi olacak yoksa başka markada olurmu?

İşin aslı şu ki bisiklete binince, tek bineceğin ve göreceğin kendi bisikletin ise AFX'i de beğendiğine göre al derim. Bekleme durumun var ve bu sırada üstüne en az 300-400 TL daha ekleyebilirim diyorsan; 2010 model Scott, 2010-2011 model Merida (benim beğendiklerim), Sedona 741D tavsiye edebilirim ki forum da tavsiye verme konusunda gerçekten ciddi tecrübe sahipleri de vardır :) . Çünkü ilk başta alırken komponentler iyidir, idare ederim diyorsun. Freeride'a yani araziye çıkıyorsun; göbek gevşeme yapıyor, pedallar oynuyor yerinden, çatlama yapıyor, bisikletin vites ayarları kaçıyor, viteslerin geçişi seni rahatsız ediyor vs.
Tabi bunlara eklemediğim kıyasla ortaya çıkacak hususlarda yazılabilir.
Üstad ne yapmak istediğin çok önemli; mesela sadece takılayım haftada 10-20km binerim şehir içinde takılırım dersen yüksek kompanentler lüks olabilir (lüks doğru kelime olmayabilir ;) ). Yok hergün binerim, şehir beni boğar dağ tepe çıkar-inerim dersen yüksek kompanentler ihtiyaç :)
Bu arada çok teknik kapsamlı olmadı ;) kusura bakma...

(link) bu olabilir mesela ama 1000tl ye çıkabilirsen 3700d modelini öneririm...

Alıntıdır
Ekşi Sözlük'te bisiklet hakkında yapılan bir yorumu buraya ekliyorum arkadaşlar:

bianchi firmasının 2011 model özel seri bisikletleri arasında yer almaktadır; şöyle bir şeydir: (sanırım burada resim var)
özelliklerine gelecek olursak bianchi'nin kendi sitesinde pek de tatmin edici bir açıklama yok, üstelik kadro boyuna, varsa hangi boyutlarda olduğuna ilişkin bir kayıt da yok; bu işte sıkıntı yaratıyor ki birinci elden alınmayan bilgi kişiyi ikilemde bırakıyor.

bisikletin teknik özellikleri:
  • kadro alüminyum 6061 / entegre maşa yatağı
  • maşa suntour 26"sf11-xct disk mlo 100mm1.1/8" beyaz
  • jant 26/559x19 byte çiftkat alüminyum siyah 32h-
  • lastik 26x1.95 53-559 siyah
  • vites shimano acera/ altus 24 vites
  • fren ön - arka: hidrolik disk "shimano" am445 rotor ksmrt53, 160mm
  • sele selle royal 8549 mach
ürüne gelecek olursak, benim aldığım 18,5 kadro boyunda ki 186 boyunda biriyim, yeterli geliyor. selesi sıkıntılı ama dağ bayır dolandığım ve eşit derecede asfaltta arşınladığım için geniş ve yaylı seleler haliyle apış arası sürtünmesinden ziyade ısınma ve terleme yapıp sonunda da pişiğe yol açıyor; sert sele ile diğiştirme an meselesi.

henüz yeni olduğu için vites değiştirmelerde zincir sesini, ruble sesini duyabiliyorsunuz ama pedal sesi denen bir şey yok. bisiklet sessiz ilerliyor süratle. lastik genişliği 1,95 ve 26".

kadro ve jantlar alüminyum olup, gidon, sele borusu da ayni metalden. kadronun kaynak noktalarında iyi iş çıkartılmış. gidon yeterli uzunlukta; öyleki zil, tchibo solar bisiklet bilgisayarı bağladık; bana mısın demedi, hâlâ da boş yer var gidonda, htc desire s cep telefonu tutacağını da bağlamayı düşünmüyor değilim. vites arttırma ve düşürme kolları sağlı sollu ters olduğundan ilk başta zorlanabilirsiniz ama hiç olmazsa çevirmeli olmaması güzel olmuş.

ön taraftaki amortisörün kilitlenebilir ve de dengesinin ayarlanabilir olması bayır aşağı inerken son derece faydalı; zira kilitlenmediği takdirde takla atmaya hazırlıklı olunması gerek. jant telliri seri sıra örmeli, aralarında geniş boşluklar yok.

frenler, bu bisikletin aynı fiyat aralığında diğer emsallerine göre artısı; çünkü hidrolik disk fren kullanılmış, anında duruyor. ama siz siz olup duracağınız nokta önünde durmak yerine gez-göz-garpaçık misali inceden yavaşlayın yoksa hedefle bir olursunuz. altı ayda bir bakımı gereken fren sistemlerine bakmaksanız kendinizi bisikletinize ve gökyüzüne yerden bakarken bulacaksınız; tecrübe v-frenler ile sabit.

güzel yol tutuyor, ıslak asfalt zeminde yokuş aşağı 47 km/s yaptım gebermedim; ama siz denemeyin, denerseniz de kask takın ne olur olmaz. bisiklette adettendir suluk kancası da yok ön-arka çamurluklar da, kadro zinciri de yok, vites-fren kilidi de; harici satın alınması gerekiyor. sele demiştim; takıntılı değilseniz bırakın kıçınız ağrısın, hergün pudralayın ama. yoksa zaten ağrıyan kıçınızı sele için fazladan 100-150 tl verip ağrıtmayın yaparsanız da eski seleyi en fazla 20 liraya takasa alırlar.

şimdilik bu kadar; isim vermeyi unutmayın bisikletinize, bir de kasksız gezmeyin, popo ağrısına karşı hazırlıklı olun ve tayt giyinmekten de çekinmeyin.

@onurhan abacı

Ben şuan AFX 2.0 kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmadı sana hiç tereddüt etmeden tavsiye edebilirim..:in: :in:

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Eğer bu bianchi için kesin kararlı değilseniz, bence temiz ikinci el düşünün. 800-1000 tl arası daha iyi bir bisiklet bulabilirsiniz. Bisikleti aldıktan sonra değişim yapmayı düşünmektense, daha iyi donanımlı temiz ikinci el daha iyi olacaktır

onurhan ankaraysan yiba çarşısı ışıl bisiklette carraro 1051d var. sorduğumuzda 950ye bırakırız demişlerdi 2 hafta önce. daha da iner pazarlıkla. donanım kadro arasında dağlar var yalnız. hatta yazayım özelliklerini aynısından bende de olduğundan:D tek sıkıntı kadro boyu olabilir tek kalmıştı sanırsam boyunu hatırlayamadım.

kadro 495 k race 1450gr
xcr maşa (benimkinde rst omega var xcr daha iyi)
m442 aynakol
eski seri (530 serisi) deore vites kolları ve aktarıcıları
deore eski seri hidrolik fren takımı
san marco ponza k sele
fsa gidon, g.boğazı, sele borusu (sborusu biraz ağır ama fsa:))
no name beyaz bir jant takımı (benimki carraro cross çoka ğır:()
maxxis tomahawk da lastikler:)
ağırlık 13-13.5 olacaktır

Geri