Scudo Sports

Bi' Antalya - İzmir turu da benden :)

Tepki
732
İsim
Çağlar ç
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhabalar,

Yaz okulumun bitmesine bir kaç günüm kaldı, cuma veya cumartesi günü aşağıda kabaca belirttiğim rotada tura çıkıyorum. Arkadaşlarımla tarihler uymadığı için tek başıma gideceğim. Kendi çapımda bir trans continental olacak :) Apidura çanta takımım yok ama sırt çantam , arpenaz 10 çantam ve bir de çadırım var. Matı Antalya decathlondan alacağım, site stoklarında kalmamış. Öhöm, her neyse.

Konuyu açma sebebim bu rotayla uyuşan( rotadan en çok 35-40 km sapabileceğim)
' MUTLAKA ' görmelisin dediğiniz yerler,
'ücretsiz' çadır kurabileceğim kamp alanları,
burada denize mutlaka girmelisin dediğiniz yerler

ve bunların dışında işime yarayabilecek her türlü tavsiyenize açığım.

Denizli'de okuyorum, ailem Foça'da, Karaburun'dan feribotla Foça'ya geçip turu bitireceğim.

Çadırımda kalacağım,yanımda kap kacak olmayacak, marketlerden besleneceğim. Turu çok kasmadan en kısa zamanda ve en az harcamayla bitirmeye çalışacağım. Ortalama günde 150 km ile 10-12 gün arasında bitirmeyi tahmin ediyorum. Tahmin edeceğiniz üzere gün doğarken yola çıkacak, en geç öğlen saatlerinde hedefime varmış olacağım.

Bisikletim:
http://i275.photobucket.com/albums/jj313/bademvamavis/06082015948.jpg

ROTA:

http://i275.photobucket.com/albums/jj313/bademvamavis/rota1.png

http://i275.photobucket.com/albums/jj313/bademvamavis/rota2.png

Scudo
@alierkanimrek Evet ancak yolun yarısından sonrası iniş eğimli :) Yarıya kadar tırmanış ve düz yol karışık. Denizli çevresini az çok biliyorum. Antalya yolunda Acıpayam'a kadar gitmiştim birkaç kez. Acıpayam'dan sonra da Korkuteli'ne çıkana kadar biraz tırmanış var sonrası keyifli olur :)

Daha önce de uzun yol tecrübem oldu ancak yüksüz ve antrenman amaçlıydı. Denizli - Aliağa ve Denizli - Burdur - Denizli yapmıştım 300 km lik mesafeler.
Yüklü de çok zorlanacağımı sanmıyorum zira 11-25 yerine 11-27 ruble taktım :D Yaparım ya kendime güveniyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Datça bodrum arasında hatırladığım kadarıyla feribot vapur tarzı ulaşım araçları var onu kullanabilirisin çağlar

• Beğen
@Metehan D. Datça'yı görmek baya kilometreye mal olacak :) Duruma göre rotadan çıkarabilirim ya da dediğin gibi feribot kullanırım. Eğer feribot kullanırsam Marmaris ve Akyaka'yı kaçırmış olurum ki böyle bi şeyi de hiç istemem :D

Güzel bir rota açıkçası. Turun sonuna dair önerim olacak. Seferihisar'dan Güzelbahçe'ye geçmek yerine Urla'nın köylerinden girip yeni gündeme alınan (link) rotasını yapabilirsin.

Bir de Çeşme'den Ildırı üzerinden yarımadayı az kullanılan Batı tarafından geçebilirsin. Bu yol zorlu ve çok az kullanılan bir yoldur muhtemelen bir daha yapma şansı karşına çıkmayabilir...

@Okan A Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, önümdeki iki gün içinde bahsettiğiniz güzergahları inceleyip asıl rotamı oluşturduğumda dikkate alacağım :)

• Beğen
anladığım kadarıyla eşyalarınızı sırtınızda taşıyacaksınız.. özellikle uzun turlarda bunu hiç tavsiye etmem ;)

Yo, tam olarak açıklamadım, sele borusuna bağlantılı bir bagajım var. Onu kullanacağım, bildiğiniz gibi asla sırtıma yük almak istemem, hele ki uzun turda :) @Türka¥

Hatta fotoğrafını da ekleyeyim konuya:

(link)

• Beğen
Rotada dalyanda var sanirim. Ben yazlari dalyanda pansiyon isletiyorum. Kislari izmirdeyim. Eger dalyanda konaklamayi dusunuosan yerim musait olursa seni misafir edebilirim. Turunda basarilar. Umarim bi aksilik cikmaz. Benimde izmire bisikletle donme planim var. Marmaris -datca-bodrum -milas- didim- soke- kusadasi gumuldur -seferihisar ve buca gibi bi rota kurdum kafamda bakalim :)

@tuna ünüvar Teşekkür ederim Tuna Bey, umarım turum sorunsuz olur :) İnce düşünceniz için de çok sağolun, Dalyan tam turumun ortalarına geliyor bahsettiğiniz gibi size de uygun olursa benim için de çok iyi olur :)

• Beğen
@Metehan D. Aslında Marmaris ve Akyaka'ya Datçadan dönerken uğramayı planlıyordum :) Ama dediğin doğru sıralamayı biraz değiştirmek gerek sadece

Merhaba. Bende yakın tarihlerde Finike'den başlayıp o rotada olmayı planlıyorum. Belki karşılaşırız :) Takip edeceğim konuyu, benim içinde faydalı olacak...

Acıpayamdan 15-20 km kadar sonra baya bir rampa var,Keloğlan dinlenme tesislerinin önünden başlayan rampada oldukça eğimli ve uzun, Gölhisar yol ayrımından sonra da rampalar var. Korkutelinden Antalya ya inerken akşam saatlerinde ve hafta sonları oldukça trafik oluyor ve yol bir yerden sonra tek şerit
Dikkat ediniz.Keyifli sürüşler.

Geri