O yolda araç trafiği ve araç yolu gerçekten çok sıkıntılı, sağ dibe ciddi manada yanaşmanız gerekiyor, kavis noktalarında araçlar daha da yaklaşıyor size.
Yaya yolunun kullanılmaması gerektiğini biliyorum ancak mecburen o yolda yaya yolunu kullanıyorum. Sonuçta belirli bir hızı geçmediğimiz sürece bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş'ta da yayaların yarısı zaten araç yolunda geziniyor, bu kalabalıkta yaşıyorsak birbirimize tolerans göstermek zorundayız bazı noktalarda. Yaya yolunu bilinçlice kullanan bir bisikletliye Dolmabahçe yolunda hiç kimse hiçbir şey demez.
Aksi taktirde o yolda karşılaşacağımız tek problem sağa dönen arabalar da değil, dibinize girip sizi kaldırıma iten arabalar olur

Sağ taraf zaten paso ama pasooo mazgal dolu. O yolda araç yolunu her kullandığımda küfrediyorum mazgallar yüzünden. "2.1" Crossmark arazi lastikleri ile yol alıyoruz, FOX maşa olduğu halde alıyorsun darbeyi mazgallar yüzünden.
Konuyu açan arkadaşımız gibi yol bisikletim olsa hiç tereddüt etmeden yaya yoluna girer sakin sakin giderdim. Çünkü ne o trafikte sürülür ne de o mazgallara basa basa gidilir.
O yolu çok defa yaya olarak kullandığım zamanlar yanımdan geçen bisikletlilerden hiç rahatsız olmadım şahsen, hepsi hobisini yapan bilinçli insanlar, 30cm yanından 30km hızla geçmiyor hiçbiri.
Ben konuyu açan arkadaşın dikkatsizliğine bir şey diyemem, çok daha büyük dikkatsizlikleri bizler de yapıyoruz zaten, yüzüne vurmanın anlamı da yok adam zaten söylüyor hatasını. Yalnızca bu imkanların içerisinde trafikte problem yaşamadan en fazla kurallara uyabileceğimiz alan yolun sağ tarafı. İstanbul'da yaşayan insanların halen daha "Araçların arasında kalıp trafikte bekleyin" gibi önerilerde bulunması ve bu önerilere bizzat kendileri de uymaması ilginç.
Yaya yolu oldukça geniş, o yolda bir bisiklet yolu yapılsa bu manzaralar olmaz çünkü o yolu kullanan adam ya mazgallar yüzünden kaza geçirir ya araçlar sıkıştırdığı için kaza geçirir ya da şeride çıkınca trafik hızına yetişemediği noktadan cahil herifin teki yüzünden küfür yer.
İyi güzel öneriler yapıyorsunuz ancak Türkiye faktörünü de işin içerisine katarak öneride bulunun lütfen

Kırmızı ışıkta 3 şeritli yolda en sağ şeritte bisikletle duruyorum diye arkamdan korna çalıp sağa çekil işareti yapan minibüsler şoförleri var bu ülkede. Kim bu adamın önünde durabilecek İstanbul iş çıkış - köprü trafiğinde? Sonunda ya hapse düşersin ya da mezara girersin. Bu şartlar altında mecburen pür dikkat sağ boşluğu kullanıyoruz. Pür dikkat olmadığı noktalarda da ya kapıya giriyoruz ya da kamyonetin arka tekeri. Ayrıca aynı dikkatsizlik şeridin ortasında hareket halindeyken de farksız sonuçlar doğurmuyor