Scudo Sports

Bi Anlık Dikkatsizlik (Kaza yok, dikkatsizliğim var)

Bence en sagdan gidis her ne kadar hatali olsada, hatanin en buyugu hizli gidilmesidir, farkindaysaniz mersedes saga sinyali yakmis sinyali bile fark edemiyorsunuz hizinizdan..neden cunku diger unsurlar kafanizi mesgul ediyor,,denge kaybi sonucu araclara surtmek vb gibi..bu mesguliyet neticesinde hiz kavrami ile birlikte sinyali goremiyorsunuz..50 mt gerideki panelvan gibi yan tarafi gorulemeyen araclarin sagidan hizli gecmekte cok tehlikelidir..ozellikle sol taraftan duran panelvan aracin onunden kosar adimla gecmek isteyen bir yaya dusunun..direk carparsiniz..birakin fren yapmayi fren mandalina ilisemezsiniz bile..

Diyecegim ben en sagdan giderim ama cok yavas..en fazla 5,,7.,8 km hiz ile..dahasi kaza riski tasir.

Scudo
O yolda araç trafiği ve araç yolu gerçekten çok sıkıntılı, sağ dibe ciddi manada yanaşmanız gerekiyor, kavis noktalarında araçlar daha da yaklaşıyor size.
Yaya yolunun kullanılmaması gerektiğini biliyorum ancak mecburen o yolda yaya yolunu kullanıyorum. Sonuçta belirli bir hızı geçmediğimiz sürece bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş'ta da yayaların yarısı zaten araç yolunda geziniyor, bu kalabalıkta yaşıyorsak birbirimize tolerans göstermek zorundayız bazı noktalarda. Yaya yolunu bilinçlice kullanan bir bisikletliye Dolmabahçe yolunda hiç kimse hiçbir şey demez.
Aksi taktirde o yolda karşılaşacağımız tek problem sağa dönen arabalar da değil, dibinize girip sizi kaldırıma iten arabalar olur :) Sağ taraf zaten paso ama pasooo mazgal dolu. O yolda araç yolunu her kullandığımda küfrediyorum mazgallar yüzünden. "2.1" Crossmark arazi lastikleri ile yol alıyoruz, FOX maşa olduğu halde alıyorsun darbeyi mazgallar yüzünden.
Konuyu açan arkadaşımız gibi yol bisikletim olsa hiç tereddüt etmeden yaya yoluna girer sakin sakin giderdim. Çünkü ne o trafikte sürülür ne de o mazgallara basa basa gidilir.
O yolu çok defa yaya olarak kullandığım zamanlar yanımdan geçen bisikletlilerden hiç rahatsız olmadım şahsen, hepsi hobisini yapan bilinçli insanlar, 30cm yanından 30km hızla geçmiyor hiçbiri.

Ben konuyu açan arkadaşın dikkatsizliğine bir şey diyemem, çok daha büyük dikkatsizlikleri bizler de yapıyoruz zaten, yüzüne vurmanın anlamı da yok adam zaten söylüyor hatasını. Yalnızca bu imkanların içerisinde trafikte problem yaşamadan en fazla kurallara uyabileceğimiz alan yolun sağ tarafı. İstanbul'da yaşayan insanların halen daha "Araçların arasında kalıp trafikte bekleyin" gibi önerilerde bulunması ve bu önerilere bizzat kendileri de uymaması ilginç.
Yaya yolu oldukça geniş, o yolda bir bisiklet yolu yapılsa bu manzaralar olmaz çünkü o yolu kullanan adam ya mazgallar yüzünden kaza geçirir ya araçlar sıkıştırdığı için kaza geçirir ya da şeride çıkınca trafik hızına yetişemediği noktadan cahil herifin teki yüzünden küfür yer.

İyi güzel öneriler yapıyorsunuz ancak Türkiye faktörünü de işin içerisine katarak öneride bulunun lütfen :) Kırmızı ışıkta 3 şeritli yolda en sağ şeritte bisikletle duruyorum diye arkamdan korna çalıp sağa çekil işareti yapan minibüsler şoförleri var bu ülkede. Kim bu adamın önünde durabilecek İstanbul iş çıkış - köprü trafiğinde? Sonunda ya hapse düşersin ya da mezara girersin. Bu şartlar altında mecburen pür dikkat sağ boşluğu kullanıyoruz. Pür dikkat olmadığı noktalarda da ya kapıya giriyoruz ya da kamyonetin arka tekeri. Ayrıca aynı dikkatsizlik şeridin ortasında hareket halindeyken de farksız sonuçlar doğurmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@isocan o yola göre pek hızlı değildim sanırım. Bahsettigim gibi tek sıkıntım dikkatsiz davranmış olmamdı. Söylediğiniz 5 6 km hız yürüme hızı kadar neredeyse. Ben o gün tur amaçlı çıkmıştım fakat ulaşım olarak bisikleti kullanan kişiler pekte o hızda olacağını sanmıyorum.

@Gökhan Akkaya araçların arkasında bekleyip tur yapacaksam emin olalım o turdan keyif alamam pek. Ki zaten söylediğiniz gibi şeritr bekleyince arkadaki araç tacize başlıyor. Bazı arkadaşlar yurtdışındaki kullanım şeklinin Türkiye de uygulanabilecegini sanıyorlar ne yazikki. Fakat pek mümkün değil.
Açıklamanız ve düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.

@Bugraacik duran araclarin arasindan hizli gectigini ifade etmek istemistim..kirmizida duran araclarin sag tarafindan bu hizla gitmek tehlikeli bence..7,8 km hizla kirmizida duran yada duragan trafikteki araclarin sagindan gecmen lazim..ama her ne kadarda olsa arac suruculerinde sag zaten bos donerim mantigi vardir, o yuzden aynaya bakmazlar yada az dikkat ederiz, bakmayizda..taki basimiza bu sekilde bir kaza geldiginde akillaniriz, o yuzden sagdan giderken her an onune biri kirabilir veya sıkıstirabilir dusuncesiyle kullanmak herkes icin guzel olur bence.
Besiktas yolunu bilirim gecmisligim vardir..gercekten dar bir yol.. eger yolu tercih edecekseniz arac hizina uyacak hiza cikarak araclari normal seridin ortasindan takip etmeniz daha iyi olur..şu yol bence gercekten olumcul bir yol..yada arkadaslarin dedigi gibi yaya yolunu kullanmak lazim..hani yavas giderim turdan zevk alamam demek bence yanlis..yaya yolunda bos yada genis bolgelerde gene hizini yapabilirsin 5,10 mt yanindan 30 40 la gectigin bir yaya yavas sur ulan demez yani, tabiki bos yaya yolundan bahsediyorum.
Yapilacak en kucuk hata genc yasta sakat birakir Allah korusun..

Burada yuzde yuz hatalisin arkadas sen ne yapiyorsun demiyorum..lakin her sey tehlike her an bir olumsuzluk olabilir tetiginde olmak hayat kurtarir..iyi pedallamalar.

@Serkan Mıstınoğlu ve beklenen mesaj gelir :D:D Bu eskiydi biraz, baktım sağlam hatam var onu da eleştiriye sunmak istedim.

@isocan oradaki yaya yolu dar yada kalabalık olabiliyor bu yüzden hiç tercih etmedim orayı. Tabiki hatam var, belki hızım belki dikkatsizligim. Videoyu paylaşma amacımı anladiysaniz ne mutlu bana.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Bugraacik Allah kotu kazalardan korusun, kimsenin cani yanmasin.
Yalniz freniniz ve lastikleriniz iyi is yapmis..benim v frenli salcano ile coktan girerdim o arabaya..cok vasat bir frenim var..sizinkiler saglammis masallah.

@isocan fren konusunda kendi başıma çok çalıştım bi süre. Ve papuclarin yeni olması bi avantaj tabii. Teşekkür ediyorum.

@birolb sağolun hocam.

• Beğen
Tepkiler: birolb
@Kahraman Süslü kapıya vurmuş olsam pek yara almayabilirdim fakat maddi açıdan kesinlikle kötü olabilirdi :)

@Trekkie @ÇaNakkaLeRuHu Kaldırımdan gitmekte yasak ayrıca etik değil. Kaldırımdan sürdüğümüz, otomobiller gibi trafik kurallarına uymadığımız sürece saygı görmeyi hak edemeyeceğiz.

@Genç89

Bence o noktada kaldırımdan gitmesi en doğrusu. Emin ol o kaldırımda giden yayalar o trafikte sizden daha çok anlayış gösteriyorlar bu duruma. Ben trafik var ise kaldırımdan ama kimseyi rahatsız etmeden giderim her zaman.

@hasanalparslang

Bence en doğrusu bu. Göreceli bir durum. Sizce yalnış olan birşey başkasına göre doğru olabilir. Önemli olan o an için anlayış gösterebilmektir. Tabi bu anlayış kimseye zarar vermiyor ise. Ben o tip bir yolda kaldırımdan ama kimseyi rahatsız etmeden gitmeyi en doğru yol olarak görür ve herzaman kaldırımdan giderim.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@ÇaNakkaLeRuHu Sizi anlıyorum ama katılmıyorum. Bisikletler motorsuz ulaşım aracıdır ve diğer araçlar gibi trafik kurallarına tabiyiz. Bizlerin kaldırımdan ilerlemesi ile bine otomobilin kaldırıma çıkarak ilerlemeye çalışması arasında hiç bir fark yoktur. Bizler bu saygıyı gösteremediğimiz sürece beklediğimiz saygıyı hiç göremeyeceğiz

@Genç89

Tüm bunların bende farkındayım elbette. Bisiklet ve karayollarında uyması gereken kurallar hakkında herkez gibi bilgim var. Lakin şöyle bir durum var araçlar arasında ilerlediğin zaman. Onlar durduğu zaman arkalarında bekleyip onlar ilerlediğinde takip ettiğin zaman. Afedersiniz hanzolardan kurtulma şansımız hiç olmuyor. Kornaya basan mı dersin, el kol hareketi yapan mı dersin. Katil olmamak elde değil. Biz biliyoruz fakat motorlu araç sürücüleri bisikletlerin bir araç olduğunun farkında değil. Onlarla kapışmamak için tek yol bu kalıyor.

@Bugraacik Geçmiş olsun, Yalnız buğra abim haklı trafikte bize saygı göstermiyorlar ve saygı duymuyorlar bizi taşıttan saymadıkları için arabaların arkasından gitmesi çok zor oluyor :) Tekrardan geçmiş olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Şunu ısrarla anlatamıyoruz:

"çünkü"
"ama"
"onlar da"

Bizim ülkenin özeti bu. Mesela küçük araca niye soldan gidiyorsun diyorsun "sağdan kamyonlar gidiyor" diyor. "Niye sinyal vermedin" diyorsun, "onlar da vermiyor, kim veriyor ki" diyor. Niye takip mesafesine uymuyorsun diyorsun, "çünkü araya girerler" diyor. Tır kamyonu, kamyon jipi, jip binek aracı, binek araç motorluyu, motorlu bisikletliyi, bisikletli kaldırıma çıkıp yayayı sıkıştırıyor. Hepsinin bahanesi de nasıl oluyorsa "onun da yapması" ve "kurala uyulmaması".

Arkadaş ister İsviçre olsun, ister Suriye, ister Türkiye. Siz kurala uymazsanız kimse uymaz, başkasını da eleştirme hakkını kendinde göremezsiniz.

Bakın, videoda 2 araç sağa sinyal veriyor, ikisini de görmedim diyorsun.

1- Volkswagen aracın sağa sinyali yanıyor, arkası boş. Saniye 0:10'da giriyor.
2- Mercedes aracın sağa sinyali yanıyor, arkası boş. Saniye 0:14'te giriyor.

Bunun aynısını trafik çakalları emniyet şeridinden sağlayıp milletin önüne geçerek yapıyorlar, bir dünya küfür yiyorlar. Kurala uymayıp da kimse bana martaval okumasın. Sağa dönecek 2 aracı sağlayacaksınız, sonra "ama dikkatsizdi" diyeceksiniz. Buyrun bu da başka bir kural:

Kavşak kollarının farklı değerde olduğu işaretlenmemişse;
Motorsuz araçlar motorlu araçlara
Dönüş yapan sürücüler, kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara
Dönüş yapan sürücüler, bisiklet yolundaki bisikletlilere
Lastik tekerlekli traktör ve iş makinaları diğer motorlu araçlara
Sola dönüş yapan sürücüler, sağdan ve karşıdan gelenlere
Soldaki sürücüler, sağ taraftan gelen araçlara
ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

Bu ülkede kimse kurala uymaz ama herkes haklıdır. Lafa gelince de bisikletlidir, bilgilidir, en iyi Türk vatandaşı odur. Önce kurallara uyalım, uymuyorsak bile uyaran olunca "yaaa işte bilmemne oldu da uymadım", "o yolda kurala uyulmaz", "kurala kimse uymuyor ki" diye martaval okumasın. Kural ihlali oluyorsa, işlem yapılmıyorsa bildirin şikayet edelim, eylem yapalım, duyuralım. "Aman ben de uymayıvereyim" deyip bana doğrucu davutluk taslamayın.

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Geri