Scudo Sports

Beylikdüzü

Çelikoğlu Bisiklet aynı zamanda bisiklet satış ve servisi yapan bir işletme. Bisiklet seçiminizde yardımcı olabilirler.

Scudo
Araştırdım farkettim teşekkürler. Gidicem, ucuz olması bakımından salcano city fun 70 düşünüyorum gidip onun hakkında bilgi alıcam pazartesi günü. Açıklarsa bir ihtimal yarında gidebilirim.

Selamlar arkadaşlar.
Ben de uzun bir aradan sonra bir bisiklet aldım. Beylikdüzü-Esenyurt civarında bisiklet servis ve aksesuarları ile ilgeli bir yer varmı? Yukarıda bahsedilen Çelikoğlu Bisiklet tam olarak nerededir? Yardımcı olursanız memnun olurum.

@yusufclp
Çelikoğlu Bisiklet'e daha gidemedim ama (link) adresine ulaşabilirsin. Ben white corner'ın üstündeki bisikletçiye gidiyordum bisiklette bir arıza çıktığında fakat bisikletten çok anladıklarını sanmıyorum açıkçası.

Çelikoğlu Bisiklet, Beylikdüzü Carrefoursa ve Media Markt arkasında kalıyor.

Adres: Güzelyurt Mah. Mehmetakif ersoy Cad. 30.sk No:20 Haramidere, Beylikdüzü
Tel: 212-8530076

Çok teşekkürler bilgiler için. Bana yakın bir yerdeymiş. Kaliteli ve aktif bir yere de benziyor ayrıca. En kısa zamanda gidip ziyaret ederim. Katlanır aldım 5 gün önce. Aksesuar ihtiyaçlarım olacak. Düzgün ve dürüst yerler bulmak zor.

büyükçekmeceye iniş olarak turgut özal bulvarını öneririm. az trafik oluyor çünkü.

beylikdüzü dönüş rotası olarak da büyükçekmece sahilden gürpınardali su altı dalış okulunun o tarafa doğru gidersen oradan çıkış çok daha rahat oluyor. direk beykentin oraya çıkarıyor yol seni.

@FthZkn

(link)
Rica etsem dönüş rotasını gösterebilir misiniz?

İniş için en sağlıklı yol devebağırtan'ın yan yolu. Trafiği diğerlerine nispeten daha azdır. Çıkış içinse devebağırtan rahattır ama uzundur. Pedalla pedalla bitmez, yer yer kara yoluna çıkmak zorunda olduğundan dolayı risklidir. Turgut Özal devebağırtan'a nispeten çıkışı daha zordur ama mesafe olarak kısadır. Gürpınar tarafı ise içlerinde en kısa mesafe olanı ancak 2 şeritli virajlı yollarr, serserisinin bol olması (terörist araç sürücüleri) açısından biraz tehlikeli. Çıkış şiddeti ise bu ikisinin arasındadır.. Ben üçünü de kullanıyorum. Hangisine yakınsam oradan çıkıyorum. Kafam rahat olsun dersen biraz zor bi parkur olacaktır ama devebağırtan'ın mezarlık tarafındaki yan yolu kullanırsın. Aydi pedalına kuvvet..

Selam abilerim beylikdüzünden Furkan ben,eylülün başı gibi 6-7 arkadaş beylikdüzü kadıköy turu yapacağız. Tur hakkında ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz.. Hepimiz yeniyiz bu bisiklet turunda. Ben uzun zamandır sürüyorum ama ilk uzun yol turum olucak bu. Yardımarınız için şimdiden teşekkürler..

Haramidere den sağa dönüp Ambarlı üzerinden Avcılar sahil, Çekmece, Menekşe, Florya vs hep sahilden, kaldırımdan hatta gidilecek.
Güzergahta market bol, su sıkıntısı olmaz.

Tek sıra olarak gitmeniz doğrusu olur, başkalarını da, yayaları da rahatsız etmemiş olursunuz.
Yol müsaitse ikili gidilebilir, ancak müsait bile olsa üçlü gitmek doğru olmaz.
Gurupta herkesin tamir takımı ve pompa ALMASINA GEREK YOK, bir kişi alsın, herkese yeter.
Kaskınız olsun, yoksa kafaya güneş geçer. Şapka o kadar korumaz. (Kask güneşten korumak için değildir, düşülürse.. ee ıvır zıvır polemiğe gerek yok, )
Karanlıkta kullanmayın, yenisiniz çünkü, yani dönüş zamanınızı iyi ayarlayın.

Ama benim asıl tavsiyem, genç ciğerlerinizle trafiğin, gürültünün olduğu tarafa değil, Kumburgaz Silivri tarafına gitmeniz. Asıl tur, bu olur. İnsanlar bisikletlerini arabaya koyup şehir dışında, temiz ormanlık alanlarda kullanmak ister, karbonmonoksit içinde, sahilden gitsen bile zehirlenirsin, deniz kıyı havası da nemli olduğundan çok sağlıklı değildir bana göre.
Silivri yolunun şehirlerarası gibi tehlikeli olduğunu düşünmeyin. Toplu guruba saygı göstereceklerdir eminim.
Ayrıca dümdüz gitmektense arada sırada rampa iniş olsa daha zevkli olur.

iyi turlar,

Silivri ye gelebilirseniz Ayhan Kıravat ile size eşlik edebiliriz.

Sahilden giderken dikkat etmeniz birkaç yol var
1-Haramidere İniş ( dikkatli inmek gerek. İniş sarhoşluğa aman derim )
2-Ambarlı yolu ( mümkün olduğu kadar sağdan gitmekte fayda var sanırım oraya antrepo yaptılar iyice dorseler dolmuştur )
3-K.çekmece Soğuksu İski yolu ( daracık yol yer yer kaldırımdan gitmekte fayda var İski önünde kaldırıma çıkmak biraz sıkıntı )
4-Soğuk Florya arası virajlı kısa yol ( benim en korktuğum yollardan birisi ) Keskin ve kaldırımı olmayan dar yol arabalar sizi geçerken karşıdan gelen araba olduğunda durum daha da tehlikeli oluyor
5-Bakırköy sahili ( Yoldan giderseniz arabalara dikkat etmek gerek dönüş yolunda eski Et Balık kurumunun oraya dikkat )
Eğer yürüyüş yolundan gidilecekse zaman zaman yolların bozukluğu sıkıntı yaratabilir özellikle Yenikapı - Kumkapı arası yapım çalışmaları biraz yoruyor
6- Sarayburnu ( Yol biraz virajlı ve arabalar sanki daha da hızlanıyorlar gibime geliyor )

Gerisi zaten gezilebilecek yerler yollar var

Raşit Bey çok güzel bir konuya değinmiş, biz bisikletçiler yolumuza çıkan mangalcılara kızıyoruz, yayalara kızıyoruz ama kendimiz aslında çok hata yapıyoruz, bisiklet yolunda tek sıra halinde gitmiyoruz 2'li 3'lü geziyoruz.
Maltape Kartal sahilinde akşamları birkaç grup var 20 30 bisiklet tüm yolu işgal ediyorlar geze geze muhabbet ederek 4'lü 5'li karşıdan gelenlere veya grup haricindekilere saygı duymadan iyi bişey yaptıklarını sanıyorlar ama herkesi rahatsız ediyorlar maalesef farkında değiller hatta çok iyi bişey yaptıklarını sanıyorlar.. Kusura bakmasın arkadaşlar..

@Gültekin R. Demirkaya

Burası Gültekin Bey'in dediği gibi hakikaten tehlikeli, çok dikkatli olun. Arka ön ışık, vs. allah ne verdiyse açın gündüz dahil. Sarayburnu'nda da mümkünse hava karardıktan sonra yoldan gitmeyin, o bölgenin şöförleri bisikletleri pek sallamıyorlar.

Bir de Yeşilköy'den Eminönü'ne kadar sahil yolunun çeşitli aralıklarında reflektör mü desem cam top mu desem öyle bir şey var yolun sağ tarafında, farketmeden üstünden geçerseniz çok pis dengenizi bozabiliyorlar, aman diyim onlara da dikkat edin.

Eminönü'ne kadar gelmişken bence Beşiktaş'a kadar gidip oradan Üsküdar'a geçip oradan Kadıköy'e geçin (tabi vaktiniz müsait olursa) Eminönü-Beşiktaş ve Üsküdar-Kadıköy arası çok güzel hepi topu 10-15 km tutuyor, kız kulesinin karşısında mola verip bir çay içersiniz hem :)

@ArdaE

Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.. Beylikdüzünden başlayarak bahsettiğiniz istikamet tahmini kaç km ve kaç saat sürer?

yanlış hatırlamıyorsam 50-55 km kadar beylikdüzü eminönü vardır ama kadıköyü hiç hesaplamadım. Süre olarak :) biz salına salına gittiğimizden kimi zaman da NOS'lu araç gibi gittiğimizden süre veremiyorum

Yanlis tarafa gidiyorsunuz.
Catalca, Selimpasa taraflari cok daha guzel bisiklet icin.

Buyukcekmece golunun dogusundan (Gol arkasi yolu) Catalca.
Catalca uzerinden Akoren, Kabakca, Akalan, Incegiz gibi bir tur yaparsaniz cok daha keyif alacaginiza eminim.

Geri