Scudo Sports

Beylikdüzü

@Ferhat Köse

Ben türkü söyleme isini espri olarak söylemiyorum, bu rahat yokus cikmanin bir taktigidir. :)

Scudo
@ihtiyar

Abi farkindayim hafif tempolu herhangi bir sarki turku veya yaninda tirmanan bir arkadas ile sohbet nabzi takip edebilmenin en guzel ve kolay yontemi.

Bu arada bende bozlak isinde ciddiyim aci cekerken iyi gidiyor hem nefesi uzun verdigimiz icin nabzi dusuk tutuyor :) Neset Ertas dan bir hata benim gunah benim ne bileyim bir zahidem en favorim zuluf dokulmus yuze :) yuzde 10 dan sonra super motive :)

hadi biz türkü ve bozlakla işi kurtardık bu pro bisikletçiler ne söylüyor dağlarda Alplerde Pirenelerde falan..

Gülmeyin valla ciddi soruyorum :) Herhangi bir röportajlarında falan bununla ilgili bişey okuyan var mı merak ettim şimdi siz böyle söyleyince..

Mesela garibim Quintana ne söylüyor acaba yada bişey söylüyor mu..:) (garibim derken aşağılama anlamında değil yanlış anlaşılma olmasın en sevdiğim adamlardan biridir pelotonda)

turgut özal dan arada tırmanıyorum. hafif viraj olan kısmı %18 i buluyor eğim olarak. 2.3 km uzunluğu var.

(link)

@Özgür R

İhtiyar abi ve benim soyledigim sarkili turkulu rampa cikis yontemi gezi tur havasi icin :) performans cikisinda kimsenin nefesini bu islere ayiracagini yada max nabiz seviyelerinde o gucu bulacagini zannetmiyorum :) sorunun cevabi quintana turku soylemiyor muhtemelen :)

@Özgür R

Quintana mutlaka bir sey söylüyordur, lamalarin yavrusuna bozlak denmez herhalde ispanyolcada, o yüzden tam olarak isim bulamadim! :)

3-5 defa beylikdüzü rampasını çıktıktan sonra kolay geliyor, alışıyorsun. Şahsen zevkine birkaç defa inip çıktığım yokuşlar var. Ha bana göre en rahatı gürpınar tarafından. araç trafiğide fazla yok

Buldum iste burada, söylüyor iste.. ! :) :) :)

http://cache3.asset-cache.net/gc/495071015-nairo-quintana-of-colombia-and-team-movistar-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=X7WJLa88Cweo9HktRLaNXtY6Ey%2b%2fw8gBSx3AREN3tdKTqG9M7T00M05mnLaaNEopGEIA21iuQWENZpW9MlL8FA%3d%3d

@ihtiyar

ihtiyar abi video yok :) yada resim sanırım ama bende açılmıyor :(

Ben hepsini denedim E-5'te sadece bir kere rampayı çıkarken otobüs durağında dinlendim. Bence en kolayı E-5 üzerinden gitmek. Beni daha az zorladı diyebilirim. Diğerlerinde rampanın bir bölümünde mutlaka bisiketten inip yürüme durumu oldu. Fakat bu Tüyap çıkışında bir iki yere çok dikkat etmek lazım. Öküz çok malum...Bir de bu meşhur beykentten Perla Vistanın karşısındaki ölümcül bir rampa var. Açıkçası inerken orası tercih edilebilir. Fırtttt diye iniyorsunuz yaaaalnııızzzz çok dikkat etmek lazım. Çok bombeli yol ve yer yer kasisler var ve çok dik...Çıkarken E-5 tercih edilebilir...

Arkadaşlar çok teşekkürler gerçekten bu kadar çok yorum beklemiyordum. Bu yorumlarla birlikte kendime güvenim de geldi. En kısa zamanda deneyeceğim ama sanırım bir hafta sonu olur o yolu geceye bırakmamakta fayda var diye düşünüyorum. Tabi öğlen güneşine de kalmadan ya sabah vakitli veya akşam hava tam kararmadan :)

@Özgür R

Resim! Kendi milli marsini söylüyormus! :)

@ihtiyar

demek oyle motive oluyor helal olsun ne diyelim :)

O rotada en basit yol bu linkteki gibi;
(link)

Beylikdüzü'ne çıkışıma bakarsan eğim grafiğinden, ona göre yolun nereden gittiğini görebilirsin harita üzerinden.
Bunlardan daha kolay tırmanış yok :)

@Emre Karaoğlu
Düşünme bunları arkadaşım. 1,5 aylık bisikletliyim. Öncesinde az bir şey halısaha maç tecrübem oldu.

Bisikleti ilk aldığımda Çatalca'dan Yenibosna'ya 20kg yükle gittim. Devebağırtan dediğiniz yokuşta biraz zorlansam da abartılı değil. Ben yeni bir bisikletli olarak MTB ile orayı sorunsuz tırmandıysam herkes tırmanır. Bas pedala gerisini düşünme ;)

*** !!! Güvenlik önlemlerini mutlaka al !
Kask, ön-arka aydınlatmalar ve reflektör yelek (veya şeritler) kesinlikle bulunmalı. Solunu da sürekli kontrol et. Kulaklıkla müzik dinleme.

Keyifli sürüşler.

Arkadaşlar ben İstanbul Beylikdüzün"de yaklaşık 10 yıl yaşadım, şimdi Mersin"deyim. İstanbul"dayken bir kez bisiklet sürmek istedim trafik o kadar yoğundu ki korktum açıkçası. Oradaki tek sorun trafik bence, Mersin"de yaklaşık 3 yıldır bisiklet sürüyorum, grubumuz vardı dernek oldu, hemen her turumuz ortalama 100 km civarıdır, 160 kilometreyi de aşan turlarımız oldu, dinlenmeler hariç 6 saat rampa tırmanışları da oldu, ki gördüğüm en dik rampalardı. Demem o ki biraz zorlanmadan olmuyor , sizin bahsettiğiniz Beylikdüzü Büyükçekmece inanın hiç zor değil, bence ordaki tek sorun trafik, sadece ona dikkat etmelisiniz. İstanbul"a tatile geldiğimde orda bisiklet sürmek istiyorum ama trafik beni düşündürüyor sadece, açıkçası sabırsızlanıyorum orada bisiklet sürmek için.

Merhaba arkadaşlar, ben Beylikdüzü'nden Berkay. 16 Yaşındayım. Motosiklet tutkunu bir insanım. Aslında yaşımı bekliyorum sabırsızlıkla motosiklet için. Bunun yanında küçükken bisiklete çok binerdim tabi yolda bisiklet sürmeme izin vermezdi ailem hiç bende otoparkta sürmemek için sürmezdim. 3 Ay önce falan cenix ve ümit bisiklet 2. el ikisi bisikletçiden bisiklet aldım toplam 150 lira falan ikisinin de vitesi arızalı çok eski dandik bisikletler. Birinin kadrosu arka rublenin ordan kırıldı kaynak yaptırdım. Simdide tekerleğin göbek bilyası mı ne o dağıldı. Öteki bisikletinde vitesi bozuk, tek viteste çalışıyor zaten ama vitesi yukarı atmak istiyor ama atamıyor atmıyor gidip geliyor arada. Vites ayarı falan denedim olmadı bozuk. Buna rağmen bisiklet sürmekten yılmadım.
İlerde size çok sorum olucak daha bisikletin donanımlarını yeni yeni öğreniyorum sayenizde. Simdide bana yeticek güzel bir bisiklet istiyorum. Sorularımı sıralayayım hazır konu açmışken :)
1. Salcano city fun 60 düşünüyorum fiyatından ötürü beni tatmin edicek bana sorun çıkarmayacak bir bisiklet midir bu bisiklet hakkında görüşleriniz nerelerdir veya baska önericeğiniz bisiklet var mı bütçem 500-650 civarı fakat gerçekten güzel ve en azından günde 40 km yapabileceğim (Beylikdüzü-Kumburgaz gidiş dönüş) bir bisiklet önerirseniz o zaman bütçemi 1.300e kadar zorlayabilirim bir ihtimal.
2. Bu yol bisikletinin gidonlarıyla sehir bisikletinin gidonları arasında ne fark var neden yol bisikletleri bu sekilde?
3. Yol bisikleti değilde sehir bisikletiyle 30-40 km yol yapamaz mıyım e-5'te emniyet seridinden
4. Zoom amortisöre kötü diyorlar bunu almak yerine düz mü almalıyım yoksa daha fazla para verip iyi amortisörden mi?
5. Yolda durdurup altımdan alır mı çingeneler falan bisikleti bundan korkuyorum açıkçası hiç basınıza böyle bir şey geldi mi ya da duydunuz mu olabilir mi :D
6. Son olarakta donanımları ve bisikleti sürerek ve deneyerek en iyi sekilde öğrenebilirim biliyorum ama bisikleti almadan önce az çok fikrim olması için bilgi sahibi olabileceğim bir site veya forumda bir konu var mıdır?
Biliyorum çok uzun oldu buraya kadar okuyanlara cevap yazmasalar dahi teşekkür ederim.

7. Bunuda unutmusum ekleyeyim. Bisikleti boyuna göre al ne demek yeni ben 1.77 59 kiloyum boyuma göre bisiklet nedir ne değildir bilmiyorum bunu da açıklarsanız çok sevinirim.

Hoş geldiniz. :)

Hem teknik konularda, hem de hafta sonu turları vb. için (link) ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Beylikdüzü havalisinde bir numaradır. :)

Bir de günlük ve hafta sonu turları düzenleyen (link) var.

@Abdullah.R

Hoş bulduk, daha bisikletimi almamışken turlara katılmam çok zor aldıktan sonra dahi antremansız turlara katılamayacağımı düşünüyorum. Ama tavsiyelerinizi dikkate aldım inşallah yakında bisikletimle birlikte turlar nasip olur.

Geri