Scudo Sports

Beylikdüzü Yaşam Vadisi bisiklet yasağı

Bisiklet Yollarına Gereken Önem Sizce Gösteriliyor mu ?

• Toplam katılım
    43

teo53

Bisikleti seven doğa gezgini ?
Tepki
388
İsim
Orçun
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bu akşam ciddi anlamda sinirlerim tavan yaptı, akşam idman yapmak için bisikletimle Beylikdüzü Yaşam vadisine gittim, her zaman ki zabıtalar geldi " Belediyenin almış olduğu karara göre akşam 8 den sonra bisiklet ve paten sürmek yasak! kazalar oldu hala hastanede yatan vatandaşlar var, yoğun bakımdan çıkamayan varmış " Nasıl kan beynime sıçradı anlatamam.

Dedim memur bey bakın, yaşam vadisininin logosunda bisiklet var ve siz burayı açarken herkes özgürce gelip gezebilecek, isteyen sporunu yapacak yasak olmayacak demediniz mi ? 10-15 yaş gurubunda ki genç kardeşlerimiz burada hızlı bisiklet sürüyor defalarca şahit oldum ve ilk fırsatta yaptıklarının yanlış olduğunu, bisikletten farklı şekilde keyif alabileceklerini anlattım. Ancak bu yaş gurubunda ki genç kardeşlerimiz kazalara karışmış olabilir, böyle bir durumdan dolayı komple yasak konulması ne kadar doğru ?

Herşeyi geçtim parkın dışında bana tahsis etmiş olduğun bisiklet yoluna araç park ediyor, ihale ile vermiş olduğun cafe gene benim yolumu vale olarak kullanıyor. Defalarca belediyenize ve zabıta ekiplerinize sayısız kayıt bıraktım ancak çözüme kavuşmadı. Hadi gelin çıkalım beraber eğer bana tahsis etmiş olduğunuz yolda araç yoksa ben bu yarış bisikletini size hediye edeceğim. Hop konu değişti ben işte seni görüyorum hep geliyorsun sen hız yapmıyorsun ama diğerleri öyle değil! Sinir kat sayım git gide yükselirken dedim ki. Beylikdüzünde ben nerede bisiklet süreceğim bana bir yer gösterin,

- Gürpinar Sahil ( Mangalcı ailelerin istilası ve bolca mangal dumanı )
- Büyükçekmece Sahil ( Bana tahsis edilen yoldan tren geçtiği için ticari çıkarlar çok önde tutulduğundan orada da bisiklet sürmem yasak)
- Beylikdüzü Yavuz Sultan Selim Bulvarı ( Bisiklet yolları çukurla dolu, Coffemania - Davutpaşa lokantası önü ve sonrası araç vale hizmeti olarak kullanılıyor zabıta, 155 ve ibb konuya müdahale etmiyor. Gene yoluma atılan molozlar, loktanlara ait olan kurye motorları )
- E5 mazgallardan gidemiyorsun, yayaların hakkını çiğnememek ve saygısızlık etmemek adına kaldırıma çıkamıyorsun.

E o zaman dedim ben bu bisikleti eve götüreyim odamda süs olarak asayım madem hiçbir işe yaramıyor, hiçbiryerde süremiyorum. 10-15 yaşında ki genç kardeşlerim hız yapıp kaza yapıyor ve herkese yasak. Canları sağolsun ben duvara asar asar bakarım bisikletime ! ! !

Belediyeye Yazılı Olarak Sunduğum Çözüm Önerisi:

- Yaşam Vadisinde çalışan zabıtalara elektrikli bisiklet tahsis edip herkese örnek olunması.
- Yasaklanması yerine parka girişlerde küçük yaştaki çocuklara küçük bir eğitim, kaskı yoksa ücretsiz kask verilmesi.
- Yayaların değil bisikletlilerin kullanımına tahsis edilecek özel bisiklet yolları.
- Kolaya kaçıp yasaklamak değil, gerçekten bisikletlileri dinleyecek çözüm önerilerini tarafsız değerlendirip şikayetleri çözebilecek bir birim kurulması.
-Eğer gerçekten bunların hiçbirini yapamayacaklarsa derhal en kısa sürede Yaşam Vadisinin logosunda bulunan bisikletin kaldırıması !

Konu hakkında ne kadar çok birlik olabilirsek sesimizi duyurabilir belki bazı şeyleri düzeltebiliriz.

Belediye Çağrı Merkezi: 444 0 949 dilekçe oluşturabilirsiniz arkadaşlar.

Scudo
Araçlarda yayaları eziyor,araçlarıda yollardan yasaklasınlar aynı mantıkla..

• Hahaha
Tepkiler: teo53
Çözüm önerilerinize cevabım,

1- Elektrikli bisiklet, gerçek bisiklet değildir ve onunla daha fazla hız yapılır. O yüzden zabıtaya elektrikli bisiklet olmaz.
2- Küçük yaştakilere eğitim ve ücretsiz kask da işe yaramaz. Bisikletle girişler için en az 18 yaş şartı olmalı. Yaş şartına sadece erkekler takılmalı. Çünkü kızlar zaten zar zor bisiklet sürme imkanı buluyor ve belli bir yaştan sonra da sür(e)miyorlar. Ve zaten saçma sapan hareketler de yalnızca erkeklerden çıkıyor.

Decathlon'a ailesi yanında değilse 18 yaşından küçükler alınmıyor. Niye alınmıyor? Çünkü serseri tipler gelip orada her tarafı bir birine katıyor. Güya çocuk hani bunlar, bi şey diyemiyor kimse.

Bi de siz yol bisikletiyle düşük hızda gidiyorsanız orda ne işiniz var, daha doğrusu yol bisikletiyle ne işiniz var? Sana mı soracağım hangi bisikleti nasıl kullanacağımı, diyebilirsiniz. Ama madem düşük hızda kullanacaksanız, o zaman yürüyüş yapın ya da yol bisikleti kullanmayın. Veya alın bir mtb, dağ taş gezin. Bırakın insanlar da rahat rahat yürüyüp koşsunlar. Ne gerek var bisikletle onların yanında dolaşmaya? 13-14 yaşında salak tipler orda tek teker yapma veya yarış yapma derdine düşüyorlardır. Yasaklayacaksın, tertemiz olacak. Malesef düzgün sürenler de mağdur olacak ama ne yapalım, kaderimiz bu :komik:

@07yusuf ilk eleştirinize katılmıyorum çünkü 5 yaşındaki çocuk değil bunlar nasıl kullanacaklarını bilirler heralde elektrikli bisikleti diye düşünüyorum

@eatmc
Hayır yani normal bisiklet verilsin verilecekse, elektrikli niye? :kptmya:

@07yusuf yoruldum diye kullanmazlar bunlar şimdi elektrikli olunca çocuğa şeker verirmişsin gibi üstüne binmeye tenezzül etme ihtimalleri artar :D

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Park vs. gibi yerlerde bisiklete binmeyi ben de anlamıyorum, özellikle bisiklet yolu da yoksa. Çocuk fırlıyor, köpek fırlıyor, hızlı gidemezsin, SPD pedal varsa 2 metrede bir düşersin.

Yol bisikletin varsa katıl bir gruba, grupça beraber sürün. E5'i beğenmeyen İstanbul'dan dışarı hiç çıkmasın zaten.
Dağ bisikletin varsa bir sürü parkur var, gidin orada sürün. Zaten dağ bisikletinin gireceği yerde çok insan bulunmaz.

Bakıyorum, bazı arkadaşlar toplasan 400-500 metre parkta hız denemesi yapıyor. Çoluk çocuk olsa anlarım, bizim ne işimiz var parkın içinde?

@07yusuf

Yusuf Bey merhabalar, Bir konuya açıklık getirmek isterim
1- Yaşam Vadisi belirli kısımlarda ciddi eğimler bulunan bir yapıya sahip. Zabıtalar mümkün değil bizim bindiğimiz bisikletlerle dolaşmazlar. Elektrikli bisiklet tavsiyem bundan ötürü.

Bir diğer konu ise hem Mtb hem Yol bisikleti sahibiyim, bazen iş çıkışı cidden beyin olarak yorgun olabiliyorsun. Yol bisikleti takdir edersiniz ki daha fazla dikkat ve konsantrasyon istiyor. Böyle durumda ( Özellikle hafta içleri ) alıp bisikletimi araç trafiğinin olmadığı, ancak küçük tempoda sporumu yapabileceğim bir yere gitmek istiyorum. Burası neresi oturduğum bölgede Büyükçekmece Sahil ( Sahilde de kordon boyu bisiklet sürmek yasak ) veya Yaşam Vadisi. Birde benim kızdığım nokta şu parkın içinde bana ayrılmış mavi ile boyanmış yol var . Gene sinirlendim :acpsnr::)

@teo53 Mavi bisiklet yolunun yasak olması saçma, aynı şekilde Büyükçekmece Sahil bisiklet yolunun da 20:30'dan sonra bisikletlere kapatılması da saçma. Ama açıkçası açık olsa da mümkün olduğunca girmiyorum. Bunlar sizin 20 km/s ortalamayla bile gidebileceğiniz yollar değil. Spor amaçlı kullanabileceğiniz yollar değil, ancak çok yavaş gezi amaçlı kullanılabilecek yollar.

Yaya yolu ve park içinde, doğası gereği, her türlü engelin çıkmasına müsait. Dediğim gibi çocuk fırlayabilir, köpek fırlayabilir, kırık cam olur görmezsiniz, işgüzarın birisi ip gerebilir (ki geçenlerde bir örneği oldu, bir motorlu çok feci kaza yaptı). Oradan gitmek, araç yolundan daha fazla konsantrasyon gerektiriyor bana göre.

Bende aynı sorunlardan muzdaribim, ne gariptir ki yeni bisiklet için araştırma yaparken bu foruma denk geldim ve daha dün gördüğüm sorunları birisi burada yazıktırmış. Ancak anlatılanların hiç bir çözüm ve ya ilerleme sağlayacağını sanmıyorum uygulansa bile. Böyle bir topluluk içinde ''herkes kendinden sorumlu'' mantığıyla gezen ve halka açık yerlerde oldukça bencil ve fırsatçılıkla kendi işine rant sağlayan insanlar her zaman bir çıkar yol bulacak ve daha kötü sorunlara sebep verecektir.
Dün sahilde gezerken keşfetmek için sahilin kıyı şeridinde geziyordum, eğer hız yapacak ve yoluma devam edeceksem caddeye çıkıyorum, çünkü arabalarla muhattap olmak, insanlarla muhattap olmaktan daha az zahmetli. Böyle durumlarda kendimi kurtaracak çözümler arıyorum genellikle. Çünkü herkesi ilgilendiren bir sorunda sesini çıkarırsan kimsenin işine gelmeyecektir. Geçiştirme ve ya ''fırtınanın dinmesini bekleme'' yoluna başvurur çoğu insan :)

Geri