Scudo Sports

Beşiktaş JK - 2015/2016 Şampiyonu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Şu Logo/maskot sorunu gerçekten çok kafa karıştırıyor ve çok can sıkıcı. Hala tek bir cephede bile Beşiktaş logosu ya da kartal yol mu?

Scudo
Şu güzelliğe bakın...

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12932888_590810431067499_3528614296807118889_n.jpg?oh=c9cdc58f1463bbb04ec66fb89f808027&oe=577C9988

Kartal uçurmak mı? Galatasaray da aslan salsaydı doğaya En iyimser Fenerbahçe yeni stad yaparsa kanarya salarlar.

Bu arada Galatasaray taraftarıyım

En ucuz biletin 110 TL olması kötü oldu,maalesef gidemeyeceğim.

Ah şu Brooks'a bu kadar para bayılmasa mıydım diyorum kendime :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow ve Berke
Üçlü kombine halledildi, 11 Nisan için izin girildi.. Bundan sonrası stadın açılışına kadar beklemek..

İşe gitmeyeceğim halde erkenden kalkacağım o gün.. Geceden hazırladığım kıyafetlerimi giyeceğim, muhtemelen bir kot, uzun kollu ince siyah bir tshirt, üstüne de bu sezonun çubuklu forması.. Üstüme hava durumuna göre Beşiktaş sweatshirt'ü, soğuk olacak gibiyse siyah mont.. Ayağıma spor ayakkabı, malum gün uzun..

92'de ortaokulu yatılı okumak için geldiğim İstanbul'da geçen seneye kadar Beşiktaş belediye sınırları içinde yaşayıp, geçen sene evlilik sebebiyle taşındığım Anadolu yakasından gideceğim bu sefer semte. Çıkıp minibüs caddesinden bir minibüse binerim muhtemelen, ver elini Kadıköy. Erken saat olsa da görürüm muhtemelen benim gibi siyahlı beyazlılar, nikah günü gibi hazırlanmış, tiril tiril.. Vapur için acele etmem, Kadıköy'ün en güzel yanı, vapura binip Beşiktaş'a geçmesi; saati önemli değil. Gizli gizli bir sigara da tüttürürüm yan tarafta belki.

Barbaros'a yanaşır vapur, biliyorum, yüzüme çarpar o anda semtin kendine has o "maç günü" kokusu. Maç günleri öyledir, insanlar bir değişiktir, esnaf bir farklıdır, semtin gürültüsü bir başka sesler barındırır içinde.

Beni bekleyen yok bu sefer bu vapur iskelesinde, hoş çoğunlukla ben oldum bekleyen, farklı farklı geçmiş sevgililer için hep. Bu sefer yalnızım, ne sevgili ne maça beraber gideceğim dostlarım, en azından bir süre yalnızım, en büyük sevdamla geçirmek için zamanı başbaşa..

Palavracı bir kaç spor gazetesi sıkıştırırım koltuğumun altına, inanacağımdan değil ya, maksat vakit geçsin. Ya Hakan'da otururum eski günlerin ve nemrut garsonlarının hatrına, ya da belki Köyiçi'nin arkasındaki yeni yetme kahvaltı mekanlarına giderim..

Etrafı gözlemlerim, o saatte işe gitmeye çalışan insanlarla başlar gün, ve Beşiktaşlılar toplaşmaya başlar bir yandan. Giderek işe koşturanlar azalır, siyah beyazlılar artar. Hiç biri birbirini tanımaz, ama bakarlar birbirlerine, tanıyormuşçasına.

Bir türk kahvesi söylerim, kahvaltının üstüne, açarım palavracı spor gazetelerinden birini, ana sayfada muhtemelen stadın açılış haberleri, arka sayfalarda ise rakibimizin ne kadar "formda" olduklarıyla ilgili gazlamalar, seneye bomba gibi gelecek transfer dedikoduları.. Yine de okurum gazeteyi, cep telefonunu hiç kullanmadığım kadar az kullanırım bugün. Hem eski günlerin hatırına, eskisi gibi, hem de akşama şarjı kalsın diye biraz da.

Böyle böyle öğlen ederim, kahveme sigara arkadaşlık eder, biraz kalkar turlarım semtin içinde, hatta bir ara stada bakmaya bile giderim, hiç üşenmem, o ağaçlı yolda üşenilir mi hiç..

Öyle öyle akşamı ederim, öğleden sonra arkadaşlar damlar zaten, tam da başbaşa kalmanın en güzel yerinde limon sıkarlar birlikteliğimize.. Goygoy başlar, belki bir iki şişe bira alınır, belki adam gibi bir yere oturulur garsondan rica edilir..

Ama bu sefer maç saati değil, 2-3 saat öncesi beklenir, maç saatinden öte heyecan olur, kıpır kıpır eder için, topraktan girdiğin o stadı dünya gözüyle görebildiğin için şükrederken tanrıya. Erkenden gidilir stada, erkenden girilir stada.. O en son çıkış aklına gelir insanın, o bordo/kırmızı arası soluk beton duvarlarına elinle dokunuşun, "geri geleceğim" deyişin..

Hani o kızla ilk buluşman gibi, kız da süslenip püslenip gelir de olduğundan bile daha güzel görünür ya insana..
Onun gibi..

Ve o an kendi kendine dediğin gibi dersin gene..

İşte geldim, buradayım.. Hazırım..

@Taxonera Benfica nın sembolüde kartaldır onlar her maçta eğittikleri kartalı stad etrafında uçurarak stadı dolaştırıyorlar zamanında bizimkilerde bu işi yapmaya kalkmışlar maç olmayan günlerde antreman yapmışlar kartal istenen yere uçup konuyormuş sıkıntı yok maç günü yapmışlar kartal bir türlü istene yere gitmiyor sonradan anlaşılmışki maç günü stadın etrafındaki köftecilerden çıkan kokular kartalı kafasını karıştırıyor bu işten vazgeçmişler :) bu olayı Atilla Gökçe'den dinlemiştim radyoda

• Beğen
Tepkiler: sivribey
@hidromek Hatırlayan var mı bilmiyorum..

Bir keresinde de, Sarajevo maçıydı galiba, taraftar içeri "kartal" sokmuştu.. Evet bildiğiniz kartal..

Eski açıktaydık, sonra da köşeden eski açık diğer taraftan deplasman kısmına giren Sarajevoluların üstüne atmışlardı kartal'ı.. Bildiğin attılar, gözlerimle gördüm. Şöyle bir iki aralarında uçuştu, Sarajevolular da panikleyip kaçışmışlardı.

Sonra hayvan bastı gitti, ulan dedik gitti, merak etmeyin o evin yolunu bilir dedi atan adam da..

İnönü stadındaki en absürd anlarımdan birisidir..

@Mert E. Aynen, ben hatırladım o anı. Yalnız ben şu kartal uçurma işine karşıyım. Hayvanı rahat bıraksınlar. Oraya gelmiş 42.000 Kartal gerisi boş. Ayrıca Kartalları evcilleştirme süreci tam bir işkencedir. Bilmeyenler açıp belgeselini izlesin :)

Ayrıca 42000 kartal 11 nisanda orayı bayram havasına sokacaktır. Az kaldı bitiyor.

@Tolga Çelebi Benzer bir sıkıntı bende de var. Daha kombine alışımın üstünden bir ay geçmişken bir de bisiklet aldım. Şimdi kulüp "kombineniz sadece seneye geçerli" diyor. Cüzdana bakıyorum; yok. Banka hesabına bakıyorum; yok. Bisikletin sele borusundan kemirdiğim şu dönemde yarın saat 14:00 a kadar vaktim kaldı. Bir çare bulucaz artık.

Olmaz, olamaz. Bana ait olan koltuğa kise oturamaz. :(

Stad gerçekten güzel oluyor. Başkan ve Ekibi çok iyi bir iş çıkardı. Eksiklerin tamamlanması önümüzde ki sezonu bulacaktır, şimdiki hali ile taraftarın özlemine bir nebze olsun iyi geleceğini şampiyonluk yolunda en önemli hamle olacağını düşünüyorum. Kulüp hızla kurumsallaşırken, Beşiktaşlılık ruhunu, ilçe kulübü olma ruhunu, esnafın kulübü olma ruhunu da kaybetmez umarım.
Takımdaşım @Mert E. öyle güzel bir gün planlamış ki hayran kaldım. Gözümde ki en doğru taraftar profili. Hayatının en önemli günlerinden birine katılıyor gibi hazırlanması, yolculuk hali, bekleme haliyle örnek almamak mümkün değil. Umarım önümüzde ki sezonlar boyunca bu tip taraftar profili kavgacı ve küfürcü taraftar grubundan çok ama çok daha fazla olur.
Kalan son üç maçın biletlerinin kombinelerini kapsamaması, Sezonluk Kombine + 3 Maçlık Kombine satılması kulübün kasasına da ilaç gibi gelecektir. Umarım bu geliri de çarçur etmeden nokta transferlerle kulübün gücüne güç katar.
Taraftar olarak hem kulübüne, hem oyuncularına, hem stadına sonuna kadar saygıyla sahip çıkan bir topluluk olmak koskoca bir aile olmak tüm Beşiktaş taraftarına nasip olur inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Ben bu yönetimin parayı çarçur edeceğini hiç sanmıyorum. Bir kere Uefa kriterleri yüzünden sıkıntı yaşarız. Ayrıca yapılan transferlere, satılan oyunculara baktığınızda Beşiktaş tarihinin en iyi yönetimi olduğunu göreceksiniz. Benim işim bu adamları savunmak değil ancak gerçekleri dile getirmek lazım. Son derece başarılı işler yapıyorlar. Stadın bulunduğu konum inşaat yapmaya elverişli bir yer değil hepimiz biliyoruz. Ancak 2,5 senede burayı olmayan imkanlarla tamamlamak başarıdır. Türkiye'nin en stadını inşa ettik kimse kusura kalmasın. Ayrıca güvenlik hat safhada olacak içeride.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Tribünler çok yakın sahaya, rakip takım üzerinde inanılmaz bir baskı yaratacak bu, yeni rekorlara gebe Vodafone Arena :harika:

@Mert E.
Hocam ne güzel yazmışsın. Tüylerim diken diken oldu. Hani bu gazla Almanya'dan çıkıp bisikletle 11 günde istanbul'a gelinir :)
Ben de 14-25 yaş arasını benzer duygularla Beşiktaşta geçirdim. Yatılı okulla başlayan süreç üniversite ile devam etti. Hele ki semtte hava biraz da güzelse bambaşka duygular içerisine girerim.Beşiktaş'ın bana hissettirdiklerini yazarak anlatmak çok zor.
Yalniz hikayenin sonuna küçük bir ekleme yapayım. Dış güzelliği bile harika olan stadımıza ilk girdiğin an unutulmaz olacaktır. Deniz seviyesinden aşağıda oldugu icin tahmin edilenden daha etkileyici bir havası olacak gibi. Merdiven aralığından geçip, çimleri gördüğün ilk an kalb atışların hızlanacak. Karşında gerçek bir arena.
Sahaya girince hemen bir fotoğraf çekip koyun. Biz uzaktakileri de duygunuza ortak edin :)

Stad harika görünüyor gerçekten. Resimlere bakarken heyecanlanmamak elde değil. İlk gün çok heyecanlı ve muhteşem olacak. Allah kaza bela vermezse 3 biletli kombinelerimiz hazır. Maç gününü bekliyoruz.

:harika::harika::harika:@Soner Közen bu da güzel anladım

İyi çok şükür üçlü bileti de aldık.

Vodafone Arena'dan kombine sahibi olup, daha önceden şebeke değişimi yapanlara büyük sabırlar diliyorum.

Ben değişim yapmadım. İşlemim yaklaşık 2 dakikada tamamlandı ancak yanımdaki üç arkadaş şu anda hat değişimi yaptığı için müşteri hizmetleri ile boğuşuyorlar. İşlemleri onaylanmıyor.

Allah yardımcınız olsun.

Ne gündüz maçı oynanır bu statta be !

Şu anda eksikler soyunma odaları gibi yerler,daha tam bitmemiş o kısımlar.

@Tolga Çelebi valla Tribünlerde eksik olmasın, kapılar kombineleri okusun, koltuklar olmasa bile olur. Çimler Işıklar ve 41.903 Kartal gelsin keyifli bir maç seyredelim.
Yalnız bu stadı böyle kuru kuru açmazlar umarım. Şöyle Avrupa'nın büyük kulüpleriyle mini bir turnuva ile muhteşem bir açılış yapmak Beşiktaşımıza çok yakışır. İnşallah güzel bir açılış organizasyonuna da katılmakta nasip olur.

2 yıldan fazla bir süredir bekliyoruz, şimdi 10 gün kaldı geçmek bilmez. :D

Güney alt tribünün yakın çekim ve tam karşıdan fotoğrafına ulaşabilen var mı? Çok merak ettim koltuğum siyah mı beyaz mı? Sıra ve koltukları sayıp bakıcam.

Ekşi sözlükte meşhur bir buton var. Derdini ....yim butonu. Evet ondan. :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri