Scudo Sports

Berlin-Helsinki Bisiklet Turu (Temmuz-Ağustos 2025)

İyi yolculuklar.

Kazasız ve keyifli turlar.

five

Scudo
Sonuna kadar keyfini çıkarmanız dileğiyle, takipteyiz 🫶

Harika bir rota. Fotoğraflar da çok güzel. İyi eğlenceler ve kolaylıklar diliyorum. Bize de nasip olur inşallah bir gün :)

Fotoğraflar arasında bir kilisede asılı olan kocaman Radfahrer Kirsche (Bisikletçi Kilisesi) yazısı dikkatimi çekti. Merak edip, ChatGPT'ye sordum şunları söyledi. Buradan da paylaşmış olayım.

Asya turu yapan bisikletçilerin videolarını izlediğimde budist tapınaklarındaki rahiplerden izin alarak oralarda geceleyen ve çeşitli ihtiyaçlarını bu tapınaklarda gideren turcular olduğunu görmüştüm ama Avrupa'da kiliselerde böyle bir sistem olduğundan haberim yoktu.

Bu ibare, kilisenin bir bisiklet rotası üzerinde bulunduğunu ve bisikletli ziyaretçiler için özel olarak işaretlenmiş ve hizmete açık olduğunu belirtir.

🚴‍♂️ Nedir Bu Radfahrerkirche?
  • Radwegekirche (Radfarekirche): Almanya’daki rad yolcuğu yapan gezginlerin kolayca tanıyabileceği, dinlenmeye kendini adayan açık kiliseler sistemidir. EKD (Almanya Protestan Kilisesi) tarafından standartlaştırılmış işaret (signet) ile tanınır.
  • Bu kiliseler genelde batı Almanya veya Saksonya gibi bölgelerde, Elbe bisiklet rotası gibi güzergâhlarda yer alır. Örneğin, Wehlen’deki Radfahrerkirche, Elberadweg üzerinde kurulu olup açık kilise hizmeti verir.
  • İlk radfahrerkirche olarak bilinen örnekler arasında, Torgau ilçesindeki Weßnig kilisesi, 2003’te bisikletçilere özel açılarak Almanya’nın ilk radfahrerkirche’si olarak ilan edilmiştir.
✨ Özellikleri Neler?
  • Bisikletçiler için açık kilise, molaya, ibadete veya dinlenmeye imkan sağlar.
  • Alanda genelde bisiklet park yerleri, içme suyu, bazen tuvalet ve bilgilendirme panoları sunulur.
  • Bazıları infomatik broşürler, seanslar veya küçük etkinlikler için bile ev sahipliği yapar.
  • Genellikle bahar ve sonbahar arasında (Paskalya–Reformation Günü arası) belirli saatlerde açık kalır.

Kazasız belasız turlar dileyeceğim ama oralarda böyle şeyler olmaz🙂👍

Geri