Scudo Sports

Berlin-Helsinki Bisiklet Turu (Temmuz-Ağustos 2025)

Coolman_27

Üye
Tepki
134
Merhaba,

40 yaşında başladığım bisiklet serüvenine bu yaz 2500 kilometrelik Berlin-Helsinki turu ile devam etmeyi planlıyorum. Bu başlığı hem hazırlık sürecinde tecrübeli forum takipçilerinin fikirlerini almak hem de bu turdaki tecrübelerimi sizlere aktarmak için açıyorum.

Öncelikle bisiklet tecrübemden kısaca bahsedeyim, yaklaşık 8 yıl önce ilk bisikletimi aldım ve kısa sürede tam bana göre bir şey olduğunu farkettim. 2 yıl içinde bisiklet benim için hem spor, hem hobi hem de ulaşım araca oldu. Şu anda üç tane bisikletim var; şehir içinde Kron tx150, spor amaçlı Scott Speedster 10, turlarda da Carraro CRT World kullanıyorum. 2023 yazında ilk uzun turumu Viyana’dan başlayıp Almanya üzerinden Belçika ve Hollanda’yı geçip tekrar Almanya’ya girerek Dusseldorf’ta bitirdim. Bu turda 3 haftada yaklaşık 2000 kilometre pedal çevirdim. Geçen yılı pas geçtikten sonra bu yıl evdeki yetkili mercilerden gerekli izinleri alarak farklı bir rotada biraz daha uzun bir tur yapmak istedim.

Turumun başlangıç ve bitiş noktaları belli, uçak biletlerini aldım. Kullanacağım rota da üç aşağı beş yukarı hazır, sadece ufak tefek rötuşlar yapılması gerekiyor. (link)’nda başlayacak olan turda sırasıyla Dresden (Almanya), Prague (Çekya), Wroclaw (Polonya), Krakow (Polonya), Varşova (Polonya), Vilnius (Litvanya), Riga (Letonya) ve Talin (Estonya) şehirleriyle devam edip son olarak vapurla geçeceğim Helsinki’de(Finlandiya) bir gün kalıp eve döneceğim. Belki Krakow’dan vazgeçip oralara kadar gitmişken Belarus’un başkenti Minsk’i de ziyaret edebilirim. Tur esnasında kondisyonum iyi olursa ve sınırlar açık olursa tura Kalingrad’ı da dahil edebilirim. Rota üzerindeki daha küçük şehirleri yavaş yavaş planlayacağım.

Tur toplam 4 hafta sürecek. Herhangi bir sağlık sorunum olmadığı sürece günlük ortalama 100 kilometre rahatlıkla sürebilirim. Yolda çoğunlukla çadırda konaklayacağım. Yukarıda belirttiğim gibi yoldaki şartlara göre rota değiştirebilirim, bir bölgeyi çok seversem daha uzun kalıp başka yerleri pas geçebilirim. Sürenin yetmeme ihtimali olursa çok tercih etmesem de gerekirse tren veya otobüs de kullanabilirim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Turla ilgili sorularınız ve tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle cevaplayabilirim ve değerlendirebilirim.

Bu arada bu tarz turlara başlamamda bana ilham veren Gürken Genç’e (@Gurkan Genc); desteğini hiç esirgemeyen üstad Kaya Palancılar’a ve tur yazılarını zevkle okuyup faydalandığım Murat Gökalp’e (@five) buradan teşekkür ederim.

Dosyalar

• wienn.jpg
    wienn.jpg
    108,8 KB · Okunma: 47
  • w krakow.jpg
    w krakow.jpg
    105,1 KB · Okunma: 46
Scudo
Gerçekten heyecan verici gözüküyor. Size iki sorum olacak, ilki turu Crt ile mi planlıyorsunuz? İkincisi evdeki mercilerden izin almak konusunda nasıl tavsiyeler verebilirsiniz? 😂

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
Gerçekten heyecan verici gözüküyor. Size iki sorum olacak, ilki turu Crt ile mi planlıyorsunuz? İkincisi evdeki mercilerden izin almak konusunda nasıl tavsiyeler verebilirsiniz? 😂

Tura hangi bisikletle çıkacağımı epey düşündüm. Birinci seçenek CRT World, ikinci seçenek de Scott yol bisikleti idi. CRT için ihtiyaç duyduğum tüm çanta ve aksesuarlar var, taşıma kapasitesi de oldukça yüksek ve nispeten daha rahat bir bisiklet. Tek dezavantajı daha yavaş olması. Acaba bu sefer yol bisikletine 28 inch lastik takıp daha hızlı mı gitsem dedim ama kafamda eşyaları bisiklete sığdıramadım. Yol bisikletine uygun topeak frontloader gidon çantası ( (link) ), decathlondan aldığım kadro çantası ((link) ), ortlieb sele arkası çanta ( (link) ) ve iki tane de gidon suluk çantası var ((link) ) Eşyaları biraz azaltınca bunlara sığacağını bilsem yol bisikletiyle giderim ama sığmaz gibi geliyor. (Gerçi hiç denemedim, belki daha sonra denerim.) Bu konuda önerisi olan olursa değerlendirebilirim.

İkinci soruyu çevremde de çok soran oldu, bu yüzden onlara söylediklerimi buraya da kısaca yazmaya çalışayım. Bunu cevabı çok karışık, tamamen sizin ve yetkili kişi veya kişilerin dinamiklerine bağlı. Bu konuda kesin bir doğru yok, söyleyeceklerim yatırım tavsiyesi değildir. Öncelikle söyleyeyim, öyle kolay bir iş değil ve hazmedilmesi bayağı uzun sürüyor. Ben tur bisikletini 2020’de aldım, ilk tura 2023’de çıktım, düşünün artık. Hem sizin hem de aile bireylerinin içi rahat bir şekilde tura çıkmanız için olası tüm kaygıları gidermeniz gerekiyor. İlk aklıma gelen kaygılar:

1. Güven kaygısı

Bu en zoru, karşı tarafı da anlamak lazım. Sağlıklı bir erkeği tek başına bir ay boyunca rahat insanların yaşadığı bir topluma gönderip aklına kötü şeyler getirmemek çok zor. Bu konuda sabıkanız yada sabıka şüpheniz varsa geçmiş olsun. Üstelik eşiniz üzerinde yoğun çevre baskısı da olacaktır. Ben turdayken eşime en çok söylenen “Nasıl izin verdin, ben hayatta güvenip göndermezdim.” cümleleriydi. Eşinizi başkalarının söylediklerine göre hareket etmemek gerektiğine ikna ettiğinizde eşinizin hayata bakış açısı da değişecektir. Bu maddeyi geçemezseniz diğer maddeleri yerine getirseniz de huzurunuz olmaz.

2. Güvenlik Kaygısı

Eğer Avrupa’da tura çıkacaksanız en kolay madde bu. Türkiye’de köpeklerden ve birtakım iki ayaklı canlılardan korkmadan bisiklet sürebiliyorsanız ve hala yaşıyorsanız Avrupada bisiklet sürmek tam anlamıyla “tatlı su bisikletçiliği” diyebilirim. Siz kaşınmadıkça ne trafikte nede başka yerde başınıza bir şey gelme ihtimali burada kafanıza saksı düşme ihtimalinden daha düşük. Siz istemedikçe kimseyle muhatab olmadan hayalet modunda anonim bir şekilde dolaşabiliyorsunuz, yardıma ihtiyacınız olduğu zaman ise hemen hemen herkes elinden geleni esirgemiyor. Bunda bisikletle seyehat etmenizin etkisi büyük, farklı durumlarda farklı kitlelerle karşılaşabilirsiniz. En azından Almanya, Avusturya, Hollanda ve Belçika için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

3. “Sen ne güzel gezeceksin, biz ne yapacağız” kaygısı (Akut karın ağrısı sendromu :)

Haklılar. Gitmeden turda geçireceğiniz süre boyunca onların da rahatını düşünmek zorundasınız. Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Eşimi ve çocukları yıllardır birlikte gittiğimiz kayınpederlerin yazlığına bırakıyorum. Böylece hem yalnız kalmamış oluyorlar hem de rutin bozumamış oluyor. Zaten birlikte gittiğimiz zamanlarda da çoğunlukla bisikletle keşif turlarına çıkıyordum. Yazlık yoksa iş zorlaşır ama tura çıkmayı ne kadar istediğiniz ile doğru orantılı tavizler verirseniz ve gerekli jestleri yaparsanız hiç de imkansız değildir.

4. “Evde senin yaptığın işleri kim yapacak?” kaygısı

Gitmeden evdeki işleri mümkün olduğu kadar uzun süre dayanacak şekilde halletmek. Ev alışverişi, tamirat, tadilat gibi.

5. Maddi kaygılar

Bu iş çoluğun çocuğun rızkından kesilerek yapılacak bir iş değil. Turu yıl içinde planlarken harcanacak parayı da önceden ayırmak yada biriktirmek gerekir. Gerekiyorsa kendinize alacağınız bir şeylerden kısmak ya da vazgeçmek de bu işi kolaylaştırabilir. Turda yapacağınız harcamaları da bütçenizi sarsmayacak şekilde minimalize etmeniz lazım. Ben turda çadırda konaklayıp yemekleri de çoğunlukla kendim yapıyorum. Uçak biletlerini de mümkün olduğu kadar önceden alıp varsa banka puanı, mil vb gibi imkanları da değerlendirerek elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Aslında bütün söylediklerim bir yana, bu işi ne kadar istediğinizi karşı tarafa anlatmalı ve kararlı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Dünyaya bir kere geliyorsunuz, bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız yapmamanız büyük kayıp olacaktır. Zaten bir kere yapınca bir sonrakini planlamaya başlayacaksınız.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-03-22 at 10.53.19.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-22 at 10.53.19.jpeg
    139,8 KB · Okunma: 46
3. “Sen ne güzel gezeceksin, biz ne yapacağız” kaygısı (Akut karın ağrısı sendromu :)

Haklılar. Gitmeden turda geçireceğiniz süre boyunca onların da rahatını düşünmek zorundasınız. Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Eşimi ve çocukları yıllardır birlikte gittiğimiz kayınpederlerin yazlığına bırakıyorum. Böylece hem yalnız kalmamış oluyorlar hem de rutin bozumamış oluyor. Zaten birlikte gittiğimiz zamanlarda da çoğunlukla bisikletle keşif turlarına çıkıyordum. Yazlık yoksa iş zorlaşır ama tura çıkmayı ne kadar istediğiniz ile doğru orantılı tavizler verirseniz ve gerekli jestleri yaparsanız hiç de imkansız değildir.
En kritik madde bu. Gerekli jest güzel bir tanımlama olmuş. 😀 Evli insanların da yalnız kalmaya ihtiyaçları var. Bunun , her iki taraf da farkında olduğunda geri kalan herşey teferruat kalıyor. Bizde durum şu şekilde , herkes kendi yurtdışı/yurtiçi tatilini planlıyor. Çocuklu gitmek opsiyonel, kalan ben bakamam diyemez :) Bir ya da iki tatili de birlikte planlıyoruz . Bu şekilde herkes hayatından memnun.

Aynı durum bisiklet alımlarında da geçerli. Denk ya da daha yüksek bedelli bir şey pozitif ayrım gözeterek kadın tarafına alınır, böylelikle katma değeri olmayan tartışmalardan kaçınılır. 😉

Size öncelikle güvenli ve sağlıklı, bol eğlenceli bir tur dilerim.

1. Güven kaygısı

Bu en zoru, karşı tarafı da anlamak lazım. Sağlıklı bir erkeği tek başına bir ay boyunca rahat insanların yaşadığı bir topluma gönderip aklına kötü şeyler getirmemek çok zor. Bu konuda sabıkanız yada sabıka şüpheniz varsa geçmiş olsun. Üstelik eşiniz üzerinde yoğun çevre baskısı da olacaktır. Ben turdayken eşime en çok söylenen “Nasıl izin verdin, ben hayatta güvenip göndermezdim.” cümleleriydi. Eşinizi başkalarının söylediklerine göre hareket etmemek gerektiğine ikna ettiğinizde eşinizin hayata bakış açısı da değişecektir. Bu maddeyi geçemezseniz diğer maddeleri yerine getirseniz de huzurunuz olmaz.

Şahsen bu tarz aktivitelerde fırsat olursa eşimin de bana katılmasını isterim. Bir aylık sürecin, örneğin 3-4 günlük, bir periyodunu onunla birlikte planlayabilirsiniz, böylece o da aktif olarak sürece katılmış olur.

Benim hayalim EuroVelo 6'nın Almanya-Macaristan kısımları. 2025 başlamadan bitti, artık 2026 yazı ve ötelerine bakacağız.

@Coolman_27 çok teşekkür ederim.

Şimdiden kazasız ve keyifli bir tur dilerim. Dönüşünüzde ben de sizin tur yazınızı ve tecrübelerinizi okumayı dört gözle bekliyorum.

Selamlar

five

• Beğen
Tepkiler: Coolman_27
"Aslında bütün söylediklerim bir yana, bu işi ne kadar istediğinizi karşı tarafa anlatmalı ve kararlı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Dünyaya bir kere geliyorsunuz, bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız yapmamanız büyük kayıp olacaktır. Zaten bir kere yapınca bir sonrakini planlamaya başlayacaksınız."

Dediğiniz tüm maddelere canı gönülden katılsam da en vurucu cümle bu aslında, tecrübelerinizi tatlı dille aktardığınız için çok teşekkür ederim, tekrar keyifli yolculuklar.
"Aynı durum bisiklet alımlarında da geçerli. Denk ya da daha yüksek bedelli bir şey pozitif ayrım gözeterek kadın tarafına alınır, böylelikle katma değeri olmayan tartışmalardan kaçınılır. 😉"

iki bisiklet yerine bir bisiklet alıyoruz yani madden hesap edersek 😂

Forumun özlenen konularından, şimdiden keyifli turlar ve kazasız turlar dilerim. Bisikletin yükleme kapasitesi düşünüldüğünde crt daha doğru bir tercih olacaktır. Hatırladığım kadarı ile ilgili modelde ön göbekte dinamo da var, ayrıca frenlerini de şahanedir Magura 'nın hidrolik pabuçlu frenleri var. Yol bisikleti ile çıkarsanız kısıtlı yük ama seri tur oluyor. Bu yönden bakınca turun ve turculuğun keyif alma, etrafı izleme fırsatı da gidiyor aslında.

Şahsen bu tarz aktivitelerde fırsat olursa eşimin de bana katılmasını isterim. Bir aylık sürecin, örneğin 3-4 günlük, bir periyodunu onunla birlikte planlayabilirsiniz, böylece o da aktif olarak sürece katılmış olur.
Bu seçenek iki çocuklu bir aile için fiyat performans oranı düşük bir etkinlik diye düşünüyorum. Onun yerine ailece araçla Yunanistan yada orta Avrupa turu planımız var. Aslında ondan da daha iyisi eşle ve/veya çocuklarla birlikte bisiklet turu yapmak olabilir, ama pratikte pek uygulanabilir değil. Epey çaba harcamama rağmen eşimi bisikletçi yapmayı başaramadım. Büyük kızımla bir plan yapmıştık ama LGS sınavı, ergenlik ve başka aksilikler falan derken tam gidebilecekken kızım istememeye başladı. Şimdi de küçük kızım benimle gelmek istiyor ama ona da güven olmaz, tamamen farklı bir rota planlamam gerekir ve birkaç günde sıkılmayacağının garantisi yok. O riski tek başıma alamam. İşin özeti benim için tek başına bisiklet turu ve ailece araç turu en uygun seçenek.

Bahsettiğiniz rotanın büyük bir kısmını pedalladım, kesinlikle tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede hayalinizi gerçekleştirirsiniz.
Forumun özlenen konularından, şimdiden keyifli turlar ve kazasız turlar dilerim. Bisikletin yükleme kapasitesi düşünüldüğünde crt daha doğru bir tercih olacaktır. Hatırladığım kadarı ile ilgili modelde ön göbekte dinamo da var, ayrıca frenlerini de şahanedir Magura 'nın hidrolik pabuçlu frenleri var. Yol bisikleti ile çıkarsanız kısıtlı yük ama seri tur oluyor. Bu yönden bakınca turun ve turculuğun keyif alma, etrafı izleme fırsatı da gidiyor aslında.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Aslında CRt de o kadar yavaş bir bisiklet değil ve dediğiniz gibi bu tur için çok daha uygun. Ama diğer bisikletle de mutlaka bir gün uzun tura çıkacağım. Bahsettiğinz dinamolu göbeği değiştirdim, çünkü performansı çok düşürüyordu ve bir kez bile ihtiyaç duymadım. Önceki turumda çoğunlukla campinglerde kaldığım için elektrik problemim olmadı, ama bu turda pedallayacağım Baltık ülkelerinde dışarda kamp yapmak daha serbest olduğu için gerekebilirdi. Buna çözüm olarak da güneş enerjili şarj cihazımı yanıma alacağım.

Bu arada nasıl yapılıyor diye arayıp bulamamıştım, arka arkaya yazınca mesajlar otomatik birleştiriliyormuş, öğrenmiş oldum. :)

Son düzenleme:
Bu seçenek iki çocuklu bir aile için fiyat performans oranı düşük bir etkinlik diye düşünüyorum. Onun yerine ailece araçla Yunanistan yada orta Avrupa turu planımız var. Aslında ondan da daha iyisi eşle ve/veya çocuklarla birlikte bisiklet turu yapmak olabilir, ama pratikte pek uygulanabilir değil. Epey çaba harcamama rağmen eşimi bisikletçi yapmayı başaramadım. Büyük kızımla bir plan yapmıştık ama LGS sınavı, ergenlik ve başka aksilikler falan derken tam gidebilecekken kızım istememeye başladı. Şimdi de küçük kızım benimle gelmek istiyor ama ona da güven olmaz, tamamen farklı bir rota planlamam gerekir ve birkaç günde sıkılmayacağının garantisi yok. O riski tek başıma alamam. İşin özeti benim için tek başına bisiklet turu ve ailece araç turu en uygun seçenek.

Bahsettiğiniz rotanın büyük bir kısmını pedalladım, kesinlikle tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede hayalinizi gerçekleştirirsiniz.

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Aslında CRt de o kadar yavaş bir bisiklet değil ve dediğiniz gibi bu tur için çok daha uygun. Ama diğer bisikletle de mutlaka bir gün uzun tura çıkacağım. Bahsettiğinz dinamolu göbeği değiştirdim, çünkü performansı çok düşürüyordu ve bir kez bile ihtiyaç duymadım. Önceki turumda çoğunlukla campinglerde kaldığım için elektrik problemim olmadı, ama bu turda pedallayacağım Baltık ülkelerinde dışarda kamp yapmak daha serbest olduğu için gerekebilirdi. Buna çözüm olarak da güneş enerjili şarj cihazımı yanıma alacağım.

Bu arada nasıl yapılıyor diye arayıp bulamamıştım, arka arkaya yazınca mesajlar otomatik birleştiriliyormuş, öğrenmiş oldum. :)

@Coolman_27, @MutluGezgin merhaba,

Bahsettiğiniz "Eşle beraber bisiklet turu"nu 2019'da (Hollanda) Amsterdam'dan (Belçika) Brugge'e 7 günde giderek gerçekleştirdik. Buradaki önemli kriterim, turun tamamını bisiklet üzerinde geçirmek yerine yarım gün (tamamen bisiklet yollarından) pedallayıp günün yarısında şehir gezmek şeklinde olmasıydı. Bisikletler de (biri oradan kiraladığımız, diğeri de çok sevgili @umutcelik'in emaneti olan) şehir bisikleti olunca kısa mesafeler bizi yormadan etaplarımızı keyifle tamamladık. Bu kısmın, yani sadece efor vermek yerine geziye de odaklanmanın, eşler için önemli olacağını düşünüyorum. Bu sayede hem eşim benim bisiklet turlarından aldığım keyfi (-bu gezi için geçerli olmasada- zaman zaman da eziyeti) daha iyi anladı hem de bir parçası oldu.

@MutluGezgin eğer böyle bir tur yapmayı düşünürseniz size rotasını internette bir bisiklet forumundan bulup uyarladığım bu turu önerebilirim. Eşinizin de keyif alacağına düşünüyorum. Detayları (link) turu yazımda bulabilirsiniz. Dilerseniz tüm rota kayıtlarını da paylaşabilirim.

Selamlar

five

@Coolman_27, @MutluGezgin merhaba,

Bahsettiğiniz "Eşle beraber bisiklet turu"nu 2019'da (Hollanda) Amsterdam'dan (Belçika) Brugge'e 7 günde giderek gerçekleştirdik. Buradaki önemli kriterim, turun tamamını bisiklet üzerinde geçirmek yerine yarım gün (tamamen bisiklet yollarından) pedallayıp günün yarısında şehir gezmek şeklinde olmasıydı. Bisikletler de (biri oradan kiraladığımız, diğeri de çok sevgili @umutcelik'in emaneti olan) şehir bisikleti olunca kısa mesafeler bizi yormadan etaplarımızı keyifle tamamladık. Bu kısmın, yani sadece efor vermek yerine geziye de odaklanmanın, eşler için önemli olacağını düşünüyorum. Bu sayede hem eşim benim bisiklet turlarından aldığım keyfi (-bu gezi için geçerli olmasada- zaman zaman da eziyeti) daha iyi anladı hem de bir parçası oldu.

@MutluGezgin eğer böyle bir tur yapmayı düşünürseniz size rotasını internette bir bisiklet forumundan bulup uyarladığım bu turu önerebilirim. Eşinizin de keyif alacağına düşünüyorum. Detayları (link) turu yazımda bulabilirsiniz. Dilerseniz tüm rota kayıtlarını da paylaşabilirim.

Selamlar

five
Bir kaç haftadır üstünde çalıştığım tur planı bu 😉

Çok iyi denk geldi cidden, mümkünse kayıtları sizden rica ediyorum 😇

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Bir kaç haftadır üstünde çalıştığım tur planı bu 😉

Çok iyi denk geldi cidden, mümkünse kayıtları sizden rica ediyorum 😇
Merhaba,

Strava kayıtlarını ekliyorum. GPX 'lere erişemezseniz ayrıca çıkarırım. Garmin kullanıyorsanız connect üstündeki rota linklerini de paylaşabilirim. (Rotalar "otelden otele" olarak hazırlanmıştır.)

1. Gün : (link)
2. Gün : (link)
3. Gün : (link)
4. Gün : (link) ((link))
5. Gün : (link)
6. Gün : (link)
7. Gün : (link)
8. Gün : Trenle dönüş (Brugge - Brüksel, Brüksel-Amsterdam)

Ayrıca turun detaylı yazı ve fotoğraflarına (link) linkinden ulaşabilirsiniz.

Eşinizle tur yapmak için ideal bir rota olduğunu söyleyebilirim. :)

Şimdiden kazasız ve keyifli turlar

five

Merhaba,

Strava kayıtlarını ekliyorum. GPX 'lere erişemezseniz ayrıca çıkarırım. Garmin kullanıyorsanız connect üstündeki rota linklerini de paylaşabilirim. (Rotalar "otelden otele" olarak hazırlanmıştır.)

1. Gün : (link)
2. Gün : (link)
3. Gün : (link)
4. Gün : (link) ((link))
5. Gün : (link)
6. Gün : (link)
7. Gün : (link)
8. Gün : Trenle dönüş (Brugge - Brüksel, Brüksel-Amsterdam)

Ayrıca turun detaylı yazı ve fotoğraflarına (link) linkinden ulaşabilirsiniz.

Eşinizle tur yapmak için ideal bir rota olduğunu söyleyebilirim. :)

Şimdiden kazasız ve keyifli turlar

five
Ellerinize sağlık 🙏

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: five
Selam. Gideceğin yolun tamamını Eylül 2013 de yapmış biri olarak çok keyif alacağın bir rota çıkardığını söyleyebilirim. Bol keyif alacağın sıkıntısız bir tur olsun. Yolun açık olsun Sevgilerimle.

merhaba vize yi nasıl hallediyorsunuz acaba ?

Selam. Gideceğin yolun tamamını Eylül 2013 de yapmış biri olarak çok keyif alacağın bir rota çıkardığını söyleyebilirim. Bol keyif alacağın sıkıntısız bir tur olsun. Yolun açık olsun Sevgilerimle.
Siz buralarda😊😄10 yıldır severek takip ettiğim büyük üstad🖐

• Beğen
Tepkiler: Gurkan Genc
Merhabalar, tura başladım ve kazasız belasız devam ediyorım. Yaklaşık 800 km ilérledim, şu an Polonya'dayım. Wroclaw şehrini geçtim, Varşova'ya doğru gidiyorum. Tur çok yoğun geçiyor o yüzden yazı yazmaya pek vaktim olmuyor, dönüşte detaylı yazmaya çalışırım.20250722_204527.jpg20250722_200034.jpg20250722_130811.jpg20250722_130439.jpg20250721_160523.jpg20250721_155506.jpg20250720_205910.jpg20250720_205922.jpg20250720_144052.jpg20250719_162429.jpg20250719_132611.jpg20250720_230017.jpg20250718_214221.jpg20250718_114846.jpg20250718_110843.jpg20250718_110835.jpg20250718_094804.jpg20250717_141454.jpg20250717_141447.jpg20250717_141431.jpg20250717_111618.jpg20250717_111548.jpg20250717_104715.jpg20250717_104720.jpg20250716_164711.jpg20250716_093628.jpg20250715_163459.jpg20250714_204921.jpg20250714_204940.jpg

Geri