Scudo Sports

Benzincide yol lastiği şişirebilen var mı? (Presta uç)

Bu adaptör her bisikletçide olur mu acaba internette 5 lira bir de kargosu olur bunun, masraflı iş.

Scudo
Bugün ben de bisikletçiden aldım adaptör ücretsiz verdi de benzinlikte denedim bastığı hava içeri pek girmiyordu. Patlak modunda bile girmiyordu. Arkadaşlar ben de hortumlu şeklinde yaptım ana adaptörden kaçırıyor. Benzinlikte şişirmeye yetiyor ama kaç psi bastığı görülmüyor, ayarlı basınçtayken basınç düştüğü için alet hava da vermiyor. En son otomatik olarak patlak moduna geçip şişirmeye başlıyor sonra yine basınç ölçerken hava kaçıyor. Bunun çözümü yok mu?

Yaptığım da bu

https://i.hizliresim.com/0VYZYo.jpg

Bu da dönüştürücü
https://i.hizliresim.com/4mEnEJ.jpg

Merhaba, aynı sorunu bende yaşamıştım, basınç ayarı yaptığımız tuşların yanında "patlak lastik şişirme" tuşu vardır. Ona bastığınızda lastığınızı rahatlıkla şişirebilirsiniz ama kaç PSI bastığınızı göstermez. Bütün Opet'lerde mevcut bu pompa.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@Birhan K.

o aparatın uymayacağı tip bir presta alırsanız iş değişiyor, o aparat işe yaramıyor, ben yaptım bunu. michelin,cst gibi lastiklerde vida adımı var,btwinin benim aldığım modellerinde vida adımı yoktu, çivi gibi bir şey.

Dosyalar

• big_b3f6ede89c93474b8fd7ffd3ca51fbdf.jpg
    big_b3f6ede89c93474b8fd7ffd3ca51fbdf.jpg
    58,2 KB · Okunma: 62
Sırf bu ince siboba uygun bir adaptör buldum bir akadaşımdan. Emanet aldım sabah denedim sorunsuz iş görüyor. Şimdi nerden buluruz diye araştırıyorum. Sabah benzin istasyonunda bir tane foto çekmiştim eve gidince detaylı eklerim.

Önce sarı olan parçayı vidalayıp üzerine siyahı vidalıyoruz. Siyah parça kalından inceye doğru gittiği için tüm benzinliklerdeki değişik uçlara uyabiliyor.IMG_20150828_060908.jpg

@Yusuf'san O sari aparattan bende var ve bu sabah bu sari aparat sayesinde oto jantcisinda lastige 40 psi hava vurdum rahatlikla.
Benim lastigin uzerinde 55-95 psi araligi yaziyor.Bana kacla vuralim diye sordugunda 75-80 dedim.75-80 ile vurursak lastik her iki yanindan patlar dedi.Dogru mudur?

Bazı benzinlikteki şişirme aleti sibop ignesini algılamıyor,biraz kısa kalıyor,ama bazısında problem yok.bende adaptör kullanıyorum ama 5 benzinciden 1 tanesinde işe yarıyor :)

10lu paket olarak aldım şu aparattan,devamlı kaybediyorum çünkü :)

(link)

Benimkinde max 85 yazıyor ben de 70 basıyorum lastik demir gibi oluyor.
Bence de biraz temkinli olup max değerin bir miktar altında basmak gerek

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
@tugrulboraerkil

Benim 700x32 lastiklerde 90psi yazıyor arkaya 75-80 öne 40-50 civarında basıyorum.

Ayrıca benzincideki pompaların ayarına güvenmeyin çoğu ayarsız, araba lastikleri için küçük bir kontrol saati aldım onunla bakıyorum hep.

@Sinan Ş hocam bu verdiginiz apartlami 5benzincinin 1inde ise yariyor yoksa linkdeki urunle kesin halledebilirmiyiz bu isi.

Tesekkurler

@Sinan Ş
O sarı aparatı ters olarak yani dişli taraf değil diğer tarafı üste gelecek şekilde takınca bugüne kadar gittiğim bütün benzincilerde patlak lastik tuşuna basmadan lastiği şişirebiliyorum. Otomatik algılıyor istersen bir de böyle dene...

Ben de bu konudan muzdaribim @Sinan Ş arkadaşın verdiği linkten aldım 10 lu paket, gelince bakalım artık.

@Birhan K.

Degerli Birhan K.
Elimde iki tip presta lastik var
Birinin disi vida gibi tirtikli
Diger tipler de civi gibi dumduz.
Dumduz olana resimde onerilen tirtikli/vida adimli aparatin olmayacagini belrttim.yanlis mi kullandim bilmeden?.vida adimi der ve googledan gorsellere bakarsaniz fikir verir.
Civi gibi olan siboplarla ilgili gorseli zaten eklemistim.
O kucuk yuzuk seklindeki aparattan bende de var.ama civi gibi duz olan presta siboba uymuyor.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    18,6 KB · Okunma: 41
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@saviourmole o şekilde benzindeki pompa girmiyorki,zaten mantığa ters öyle olması,parçanın ucundaki conta aşağıda olması lazım ki pompa hava basınca sibop hava kaçırmasın,üst tarafta daha ince ki pompaya rahatça girip ,icabında pompadaki mandalla sıkıştırılabilsin.sizin parça ya da pompa ağzı değişik heralde.

@kronik yani nerdeyse her gördüğüm benzinde deniyorum,oran olarak anca 4-5 tanede 1 tanesine uyuyor o aparat.
En kesin çözüm paraya kıyıp sağlam bir ayaklı ve bar göstergeli pompa almak.

@ankarraro012

çivi gibi dümdüz olan yukarıda fotoğrafını koyduğum türden siboplarda, vida tırtığı olmayan türden siboplarda da sibop kapağını kapatırken sıkıştırdığımız tırtık var, shrader yapmaya yarayan küçük yüzük gibi olan aparat (@Yusuf'san iletide göstermiş, ortadaki sarı olan) bu tiplere de oluyor, takılıyor ve el pompası ile şişirdim dün, belki herkes biliyor ben yeni keşfettim, benzikliktekileri bilemem, denemedim.

Geri