Scudo Sports

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi - The Curious Case of Benjamin Button

lepidoptera

Forum Demirbaşı
Tepki
396
Oyuncular

Brad Pitt (Benjamin Button) , Cate Blanchett (Daisy) , Tilda Swinton (Elizabeth Abbott) , Elle Fanning (6 Yaşındaki Daisy) , Julia Ormond (Caroline) , Jason Flemyng (Thomas Button) , Elias Koteas (Monsieur Gateau)

Birinci Dünya Savaşı'nda oğlunu kaybeden kör bir saatçi tren istasyonuna yaptığı bir saati geri işlenmesi üzerine kurar, gidenler belki geri döner düşüncesiyle...

Bu saat bir mucizeye sebep olur ve 1918'de savaşın bittiği gün doğan Benjamin Button'un hayat saati tersine işler. O 80'lerinde bir yaşlı olarak doğmuştur ve hayatı bir bebekliğinin ulaşabileceği ilk evresinde son bulacaktır.

Benjamin tersine giden gelişmesinde ortama ayak uydurmaya çalışırken daha küçük yaşlarda bir kıza aşık olur. İlk önceleri kendi yaşlı görüntüsünden dolayı ondan uzak kalmaya çalışırken yaşları birbirlerini yakaladığında mutluluğu bulur ama ikisinin de daha gideceği yol vardır.

Birçok ödül, 5 Altın Küre adaylığı ve birçok otorite tarafından da 2008'in en iyi filmleri arasında gösterilen film sinematografik kalitesinin yanısıra hayata dair gerekli öğretileri de insanlığa hatırlatıyor (alıntı).

Yılın filmi olarak düşünülmekte.En kısa zamanda izlenmeliii

Scudo
Gectigimiz hafta izledim ve gercekten cok begendim. Film, saniyorum 3 saat kadar sürüyor. Ancak aslinda yasliligin ve gencligin birbirine ne kadar benzedigini, aralarinda aslinda görünüsün disinda o kadar da fark olmadigini size hatirlatan bir film.

Kesinlikle tavsiye ederim...

3 saate yakın süre boyunca bi dolu farklı mekan. Hepsine de müthiş özen gösterilmiş, hiçbir ayrıntı atlanmamış, geçiştirilmemiş. Dekorlar, kostümler muhteşem. Kısa süren bir savaş sahnesi var örneğin. Başlıbaşına bir savaş filmi sanki. Ama konu beni çok da açmadı açıkçası. Yani konu da güzel ama diğer öğeler gibi 10 puanlık değil.

Kaliteli ve farklı bir film.

Fakat yapısındaki fantastiklik filmin çekicliğini azaltmış diye düşünmekteyim.

Ben 10 üzerinden 8 veriyorum.:)

Yarın izlersem yorumda bulunayım diyorum film indi sayılır:D.. Altyazı araştırıyorken belki size bir faydam olur dedim:)
Umarım yardım olabilmisimdir tek altyazi var o da bu:(

Emeğe saygı gösterelim...Her konuda duyarlı olan sitemizde bu şekilde korsan paylaşımlara yer vermeyelim...

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Pardon efendim gece gece aklım başka yere gitmiş maksadım. Halka umumi bir siteden altyazi paylaşımı yapmaktı sadece:(
Uyarınız dikkate alınmıştır..

Dün itibarıyla beklediğim bu filmi izlemiş bulunmaktayım.Beğendimmi? Evet gayet başarılı bir filmdi.Felsefi öğeler çoğunluktaydı ve eminimki her izleyen farklı bir bakış açısı ile çıkmıştı filmden.

Bugün itibariyle filmi bende izledim gerçekten güzel bir film.

• Beğen
Tepkiler: lepidoptera
masalsı bir anlatı dili vardı... hikayenin fitzgerald gibi buyuk bir yazarin kaleminden cıkmıs olması, fincher gibi bir yonetmenin elinde guzel bir oyunculukla harmanlanmıs harika bir film... tavsiye olunur...

soluksuz izlenebicek bir film çok keyifli,fantastik,duygusal. kafasını aksesuar olarak kullananların anlayamayacağı bir film.

• Beğen
Tepkiler: lepidoptera
Filmi başından sonuna kadar kıpırdamadan izledim. Film olmaktan çok masal gibi bir anlatım; etkileyici, fantastik, duygusal, romantik, düşündürücü ve görsel bir şölen... Muhakkak izlenmesi gereken bir yapıt. Bir insanın hayatını üç saate sığdırmak bile tek başına başarı.

Filmin felsefi bir boyutu var ve bu boyut filmin sonunda Benjamin Button'un tiradında fazlasıyla hissediliyor. Eleştirilecek çok ayrıntı var; bu ayrı bir konu. Ama bence üç oskardan fazlasını hak ediyordu. İnsanı derin duygulara ve düşüncelere götüren nadir filmlerden. Henüz izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Her ne kadar oskar yönünden tüm film ekibi büyük hayal kırıklığı yaşadıysa da görselliği ve sinema değeri açısından bana göre mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Yerli Benjamin Button Ajda Pekkan. :) Gün geçtikçe bişeyler oluyor kadına anlam veremiyorum :D

Geri