bikermiker
Aktif Üye
- Tepki
- 231
ilköğretim okulunda bilgisayar öğretmeniyim. şimdilik diyarbakır' da yaşıyorum. hergün okula bisikletimle gidip geliyorum. bazen eşimle beraber akşamları çıkıp bisiklete biniyoruz. insanların şaşkın bakışlarına, değişik sorularına, kafamdaki kaskla ilgili şakalarına alıştım. dün akşam okuldan dönüşte evin girişinde bir bay ve bayan asansör bekliyorlar. orta yaşın hafif üstünde belli ki evliler. nedense benim bisiklete binmemden rahatsız olmuşlar. ben 5. katta oturuyorum. takım elbiselerim üzerimde kafamda kask, bisikletimde ışıklar yanıp sönüyor, çok alışıldık bir durum değil. önce sakince başlayan diyalog benim de sona doğru gerilmemle tartışmaya dönüşüyor.
adam asansörün kapısı açık bekletiyor ve bana şöyle diyor:
adam: bisikleti asansöre sokmasanız?
ben
şaşkınlıkla) neden?
adam: hoş değil çünkü.
ben: 5 kat sırtımda taşıyayım mı istiyorsunuz?
adam: buraya kilitleyin.
ben: güvenli değil. hem sizi bisikleti asansörle taşımam neden rahatsız ediyor?
adam: ağırdır.(zaten tekerlekleri değiyo falan diyemez çünkü değmiyor. dese de pek bişey değişmicek zaten asansörü pislik götürüyor. apartman görevlisi hergün temizliyor ama yine de her yer tükürük balgam ve hatta daha kötüsü. inanmayan olursa asansörün bi fotoğrafını çekip gönderebilirim.)
ben: kaç kilo bu bisiklet biliyor musunuz?
adam: kabadır yani.(ne demek istiyosa artık bu kısımları ben de pek anlayamadım.)
ben: 13 kilo bu bisiklet.
adam: kabadır bisiklet.
ben: bence çok zarif(içimden kaba olan sensin demek geldi ama neyse tatsızlık çıkmasın diye uğraşıyorum bir yandan)
adam: ben ilk defa sizde görüyorum asansörle bisiklet taşındığını.
ben: sizin ilk defa görmeniz böyle birşey olamayacağı anlamına gelmez.(birçok şeyi ilk defa görüyor olabilir.)
adam: peki hala taşıyacağım diyorsun yani?
ben: evet taşıyacağım.
adam: peki görüşürüz senle.(tehdit ediyor)
ben: görüşüyoruz zaten.
adam: bu şekilde değil ama başka şekilde. (olay artık boyut değiştiriyor. ses tonu yükseliyor. buradan iki sonuç çıkabilir: 1. anlamışsınızdır. 2: yöneticiyle beraber gelip bu konuyu konuşacağız demek istemiş de olabilir.)
ben: her türlü görüşebilirim. ben hep burdayım. 5. katta oturuyorum her zaman beklerim.
olay bitiyor adam ve karısı asansörle yukarı çıkıyor.
adamın neden böyle bir tepki verdiğini ve bisikletimden neden rahatsız olduğunu anlayamadım. sanırım hayata bakış açısıyla ilgili. insanlar başkalarının hayatlarına karışarak onlar gibi yaşamamızı mı istiyor. bana bisiklet kaba diyor? ne demek istiyor?
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. bu olay bayağı bir kafama takıldı. her an kapımı çalıp yöneticiyle beraber bu konuyu açabilirler. ben biraz fevri davranabilirim kapımı çalarlarsa. eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor ama o durumda sakin kalmak hele kapıma kadar gelip hayatımın içine kadar girip bana ne yapmam gerektiğini söylemeleri beni rahatsız edecek.
yorum yapan arkadaşalara şimdiden teşekkürler.
adam asansörün kapısı açık bekletiyor ve bana şöyle diyor:
adam: bisikleti asansöre sokmasanız?
ben
adam: hoş değil çünkü.
ben: 5 kat sırtımda taşıyayım mı istiyorsunuz?
adam: buraya kilitleyin.
ben: güvenli değil. hem sizi bisikleti asansörle taşımam neden rahatsız ediyor?
adam: ağırdır.(zaten tekerlekleri değiyo falan diyemez çünkü değmiyor. dese de pek bişey değişmicek zaten asansörü pislik götürüyor. apartman görevlisi hergün temizliyor ama yine de her yer tükürük balgam ve hatta daha kötüsü. inanmayan olursa asansörün bi fotoğrafını çekip gönderebilirim.)
ben: kaç kilo bu bisiklet biliyor musunuz?
adam: kabadır yani.(ne demek istiyosa artık bu kısımları ben de pek anlayamadım.)
ben: 13 kilo bu bisiklet.
adam: kabadır bisiklet.
ben: bence çok zarif(içimden kaba olan sensin demek geldi ama neyse tatsızlık çıkmasın diye uğraşıyorum bir yandan)
adam: ben ilk defa sizde görüyorum asansörle bisiklet taşındığını.
ben: sizin ilk defa görmeniz böyle birşey olamayacağı anlamına gelmez.(birçok şeyi ilk defa görüyor olabilir.)
adam: peki hala taşıyacağım diyorsun yani?
ben: evet taşıyacağım.
adam: peki görüşürüz senle.(tehdit ediyor)
ben: görüşüyoruz zaten.
adam: bu şekilde değil ama başka şekilde. (olay artık boyut değiştiriyor. ses tonu yükseliyor. buradan iki sonuç çıkabilir: 1. anlamışsınızdır. 2: yöneticiyle beraber gelip bu konuyu konuşacağız demek istemiş de olabilir.)
ben: her türlü görüşebilirim. ben hep burdayım. 5. katta oturuyorum her zaman beklerim.
olay bitiyor adam ve karısı asansörle yukarı çıkıyor.
adamın neden böyle bir tepki verdiğini ve bisikletimden neden rahatsız olduğunu anlayamadım. sanırım hayata bakış açısıyla ilgili. insanlar başkalarının hayatlarına karışarak onlar gibi yaşamamızı mı istiyor. bana bisiklet kaba diyor? ne demek istiyor?
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. bu olay bayağı bir kafama takıldı. her an kapımı çalıp yöneticiyle beraber bu konuyu açabilirler. ben biraz fevri davranabilirim kapımı çalarlarsa. eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor ama o durumda sakin kalmak hele kapıma kadar gelip hayatımın içine kadar girip bana ne yapmam gerektiğini söylemeleri beni rahatsız edecek.
yorum yapan arkadaşalara şimdiden teşekkürler.