Scudo Sports

Beni taşıyabilecek fiyatına değen bir bisiklet arıyorum

Tepki
0
Merhaba arkadaslar başlıkta belirttiğim gibi zor olacak fakat beni taşıyabilecek fiyatına değen bir bisiklet arıyorum.. Bisikletin hiç bir parçasından anlamıyorum sadece kullanımlarını bilirim o kadar. Boyum 1.84 kilom 115 125 arası tam bilmiyorum..

Bütçem alacağım bisikletin 9 taksit olması şartıyla 800 Türk Lirasıdır. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim, öncelik olarak kilo vermek için alıp sağlamlığını kendince kanıtlamış arkadaşlar yazarsa sevinirim, dağ bisikleti veya şehir bisikleti farketmez diye düşünüyorum? Bilgisi olan cevaplarsa çok memnun olurum iyi forumlar dilerim

Scudo
Merhabalar Eray Bey,

Öncelikle bisikletlerden korkmayın :). Öyle çıt kırıldım şeyler değiller. Hangi bisikleti alırsanız alın sizi rahatlıkla taşır ister dağ ister şehir bisikleti olsun.
Alırken dikkat etmeniz gerek husus ise jant konusu. Az telli jantlardan ziyade çok telli jantlara yönelirseniz daha rahat edersiniz.

@Edip Dinçer

Anladım :)
jant konusunda hiç bir bilgim yok aydınlatırmısınız rica etsem? fazla jantlı olsa ne olur az jantlı olsa ne olur ve kaç telli jantlara yönelmeliyim?

Az telli jantlar genelde daha hafif olur ve sağlamlık konusunda biraz daha sorun çıkarır sizin benim gibi insanlara (ben de 100kg çekiyorum bu arada :)).
Sizin bakacağınız bisikletlerde zaten büyük ihtimalle fazla jant teli olacaktır ama yine de alırken 32 / 36 telli jant olmasına dikkat edebilirsiniz.

merhaba,
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=138047 açtığınız eski konu duruyor. keşke oradan devam etseydiniz.
oraya yazdığımı yeniden buraya yazayım.
merhaba,
Salcano NG650 499TL. %10 indirim var. 449TL ye geliyor. hemde 9 taksit yapıyorlar.
bundan iyisi 2.el olur ancak.

(link)

@Eray Tunçer

Eray bey, anladığım kadarıyla kilo vermek amaçlı olarak bisiklet kullanmayı düşünüyorsunuz. Bu mantıkla hareket edersek bisiklet ne kadar kötü, sizi ne kadar zorlarsa o kadar iyi!
Ama işin gerçeği bu değil. Bisiklete binmek sizi fit tutar ama zayıflatmaz. Zayıflamak için, 1. Ambarın kapısını kapatacaksınız 2. sürekliliği olan ve düzenli yapılan, (örneğin yürümek, hatta jogging gibi) sporlara yöneleceksiniz. Bunun sağlayacağı faydalar; öncelikle bisikletten soğumamış olacaksınız, hem ideal kilonuza geldiğinizde alacağınız bisiklet size uygun boyutlarda olacak, hem sadece bu forum konularını izleyerek bile bisiklet hakkında bilgi sahibi olacaksınız, hem de ideal kilonuza gelene dek biraz daha para biriktirmiş olacaksınız.
Apartman girişlerindeki bisiklet hurdalıklarına bir market bisikleti daha katmamak için izlenecek en sağlıklı yol bu..

yorumlarınız için teşekkür ediyorum fakat dağ bisikletinden caydım dağ bisikletiyle daha az yol katedip daha fazla performans harcayağıma
şehir bisikleti ile daha fazla yol katedip daha az performans harcamak beni daha da tatmin edecektir 36 jant şehir bisikleti tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum

@Eray Tunçer

Sedona 300 sport, Salcano Cityfun 50, Carraro 221(az daha verebilirseniz 224) belirttiğiniz fiyata uyan modeller. Seçim yaparken kadro boyuna dikkat etmeyi de ihmal etmeyin. Sizin boyunuza 19" veya 21" uygun olabilir. Yine de bisiklet üzerine oturup denemeden karar vermeyin.

(link)
(link)
(link)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Neyse ki bisikletler sadece çocuklar ve 70kg lık insanlar için tasarlanmamışlar. Biz de kullanabiliyoruz.. [emoji2]

@Abdullah.R

o konuları düzenleyemedim ve silemedim bu son konum emin olabilirsiniz :)

@Eray TunçerBence konuları bölmek değil, bilakis bütünlüğünü korumak lazım. Yoksa her seferinde kendinizi sıfırdan ifade etmeniz gerekir. Her seferinde fikir değiştirseniz dahi saklamamanız gerekir ki, tavsiyede bulunacak olanlar sizin kararsızlığınızı hissedip, ona göre orta karar bir şey tavsiye etsinler. Mesela eski yazılarınızı okumamış olsaydım, arayışınıza 200 - 300 TL civarı giriş seviyesi bisiklet ile başladığınızı bilemezdim. Benim tavsiyelerim:

"Hangİ cyclocroos bİsİklet ?"
"Ümit Neo Cycle"

İlave: Bir de Mehmet Vidinli arkadaşın tavsiye ettiği Salcano NG650 var. Gerçekten 449 lira ise, o da iyi bir alternatif bence. Belki yazım hatası da olabilir, çünkü Mehmet beyin verdiği linkte 569'dan 499'a inmiş görünüyor - 449 rakamını bulamadım ben.

her ne kadar 28 jant şehir bisikleti benim gibi kilolu insanı taşısada çabuk akort ayarı bozuluyor 26" öncelikli bakmanızı tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Geri