Scudo Sports

Ben Dolandırıldım Siz Dikkat Edin!

M.Fatih

Daimi Üye
Tepki
356
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
Sevgili dostlar iki gün önce tam 350 TL dolandırıldım. Aracımın dijital km göstergesi bozuldu sanayide tamircilere gittim yapamadılar bu olmaz çıkma parça bulun ya da servisten yenisini alın dediler. Servise gittim sağolsun Toyota 1196 TL fiyat istedi. Fiyat yüksek gelince netten çıkma bulayım dedim. Neyse internette bi kaç çıkma parça buldum havale ile getirttim olmadı kodu uymadı tekrar yolladım adamlar paramı iade etti. En son yine bir çıkmacı buldum (tabi gerçekten çıkmacıysa) konuştuk vs. tamam var elimde dedi IBAN verdi parayı yolladım 350TL. Bugün vericem kargoya dedi takip numarasını yollayın dedim biz kargoya gitmiyoruz onlar bizden alıyor ürünleri ertesi gün de faturaları getirdiğinde tüm müşterilerimize mesajla yolluyoruz takip numaralarını dedi neyse peki dedim. Ertesi gün öğlen oldu takip numarası yok, akşam oldu yok sonra bir aradım tel kapalı diğer gün aradım yine kapalı anlayacağınız o günden beri kapalı telefon. Sonra web sitelerine girdim o da kapanmış. Anlayacağınız adam parayı alır almaz yok oldu. . .

Konuştuğum adamın adı Mehmet'ti.
EFT yaptığım hesap "Serkan KEBÜDE" adına.
Adamın Cep Numarası: 0534 850 3931
Bulduğum Web Site: (link)

(Normalde netten GET dışında alışveriş yapmam ancak dolandırıcılık olaylarının daha çok elektronik, cep tlf vs. gibi ürünlerde olduğunu bilmem, bir dolandırıcının çıkma parça üzerinden bu işi yapacağını düşünmemem, bulduğum bu web sitesinin google reklamlı site olmasına güvenmem vs. gibi sebeplerden dolayı korkusuzca parayı yolladım ama maalesef dolandırıcı çıktı. Tüm arkadaşların bilgisi olsun. İyi geceler.

@M.Fatih Şuan tekrar aradım numara kullanılamaz olmuş...

Scudo
@Murat Cömez Sağolun, elbette araba forumuna yazmak daha mantıklı ama şöyle iki durum var:
1.Bu forumdaki arkadaşlarımızdan arabası olanlar da var.
2.Adam zaten dolandırıcı olduğu için bir işi sektörü yok, dün arabacıydı bugün bisiklet satıcısı olarak dolandırıcılığını yapar.

Büyük geçmiş olsun. Bence peşine düşün.

Kaliteli ve sağlam bir avukat bulmanızı öneririm sonuçta bir hukuk devletinde yaşıyoruz illaki bir yerden çıkacak bu adam Peşine düşmenizde fayda var çok geçmiş olsun bu arada

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
@Açkut71 EFT numarası sayesinde iletişim ve ikametgahına parayı hangi ATM den saat kaçta çektiğine kadar her türlü şeyi canlı canlı izleyecek.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
bence de peşine düşülmeli.. bankadan havale yapılmış en nihayetinde.. adı belli adresi belli, polisler bi ifadesini alsınlar da aklı başına gelsin

@Açkut71 Hukuk devleti? :) Ah dostum keşke okullarda öğretildiği gibi olsa :) Hukuk öğrencisiyim :) Bize fakülteye ilk girdiğimiz de bunun sadece yazıda kaldığını ne yazık ki gösterdiler :) İşini düzgün yapan hakim&savcı neredeyse artık çok az :) Unutmadan, avukatda şart değil :) Ya da çok çok ahım şahım bir avukat :) barodan ücretsiz avukat talep edin yeterli olur :) iş çok büyütülecek kaliteli avukat aranması gereken bir iş değil :)

@Açkut71
Yok artık, kardeşim biraz haber falan izle gazete oku ya. Bu ülkenin neyi hukuk devleti. 12 yıl öncesinde kalmış o hukuk devleti zamanları. Neyse siyaset yapmayalım elbet karşıt görüşlü çıkar, tartışmak istemem. Sonra hep yöneticiler uyarı mesajları yolluyorlar, yazdıklarımı siliyorlar :)

@Anıl Küçükgöksel Tartışmak istemiyorsanız kışkırtmamalısınız siyaset yapmayalım demişsiniz zaten mesajınızı vermişsiniz isterseniz daha dikkatli olabilirsiniz saygı ve sevginin olduğu bu yerde de yaratılan her varlığın farklı hiç birinin aynı olmadığı gerçeğini unutmayarak kendi görüşnüzün zıttını söyleyen birini sanki insan değil de kuzu olup ne derseniz onu yapması gerekecek yapmazsa tü kaka, gibi belirtmeyerek seviyeli bir ortam yaratabiliriz.

@nbacıshaquılle Kardeşim senin yaşın 15, neler söylüyorsun allah aşkına. Söylediklerini anlamak için gecenin bu saatinde 4 kere okudum. Sonra döndüm kendi yazdığıma baktım, inan hiç bir bağlantı kuramadım. Ben senin yaşındayken bu saatte uyuyor olurdum, iyi uykular...

@Anıl Küçükgöksel Kusura bakmayın yaşıma da çok takılmayın genelde çevremdekilerle takılmam biraz daha yetişkin görüşlüyümdür bahsettiğim, her şeyi sevgi saygı çerçevesinde görmemiz gerektiği ve en azından bisikletforuma akrabaları baba oğulu bile biribirine düşüren siyaseti bulaştırmamak en hayırlısı böyle olur hayırlı sabahlar size bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Öncelikle çok geçmiş olsun. Lütfen yanlış anlamayın ama alışverişte tanımadığınız kişilere neden para gönderirsiniz inanın anlamıyorum. Bu sürecin tam tersi benim başıma geldi. Yani satıcı bendim. Elimdeki ürünü amerika'da oturan birine sattım. Adama, aramızda nasıl güvenli bir alışveriş ortamı oluşturacağız diye sordum. Adam, ben sana paranı göndereceğim sen de bana ürünü dedi. Para da 300-400 değil arkadaşlar 700$! Adama, iyi de neden bana güveniyorsun tamam ben sana ürünü yollayacağım ama get ile yapsak bu işi, için daha rahat etmez mi dedim adam da bana güvendiğini söyledi. Sonuçta sorunsuz bir alışveriş yaptık. Dolandırıcı olmadığım için adam şanslı ancak güvenli alışveriş ortamları boşuna kurulmuyor. Asla ama asla tanımadığınız birine açıktan para göndermeyin. Başınıza bir iş geldiğinde sorununuzu mahkeme yoluyla çözme şansınız varsa da çektiğiniz can sıkıntısı insana yetiyor. Tekrardan geçmiş olsun

geçmiş olsun fatih bey. sizi toyotaclubtr'ye bekleriz. sıkıntınızı orada da paylaşın ki diğer arkadaşlarımda bilgilensinler. yok ben kayıt mayıt uğraşamam derseniz izniniz olursa ben sizin adınıza paylaşmak isterim. selametle.

@M.Fatih
hadi bakalım hayırlısı. dikkat edin siz yinede.

@M.Burak KARADAĞ Sakın yanlış anlama sataşma maksadıyla konuşmuyorum ayrıca konuyu da sabote etmeyeceğim ancak bir avukat olarak söylediklerin beni üzdü. Evet düzgün bir hukuk sistemimiz yok, evet yaşadığımız bu dönemde onun bunun savcısı hakimi türedi ancak bu sistem içinde dik durup sıyrılmak ve gerekirse bir hakime hukuk dersi vermek sizin elinizde. Senin sitemin haklarından bihaber bir kimsenin feryatlarından ibaret gibi geldi. Ayrıca her ne kadar yazdığınız yazı resmi içerikli olmasa da "ücretsiz avukat" diye bir tabir ne kanunlarda ne de uygulamada vardır. Bizler Anayasa Hukuku derslerinde gördüğünüz sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak durumu olmayan vatandaşlara "zorunlu müdafiilik" hizmeti vermekteyiz ve karşılığını devletten alıyoruz.
Konuya dönecek olursak, arkadaş gerekeb yasal merciye başvurmuş zaten fazla yorum yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bak dostum bu devirde hırsız, dolandırıcı, tokatçı, dubaracı ismi ne şekilde anılırsa anılsın tiplerle bir şekilde hayatının kesişmemesi matematik olarak imkansız. Yani ben bu adamları ağ ile avlanan balıkçılara benzetiyorum. Ağlarını toplum denizine atmışlar sazanların ağa düşmesini bekliyorlar. Yani ekstradan bir eforda sarfetmiyorlar. Av bir şekilde ayaklarına geliyor. Bu nedenle ben kendimce bir önlem aldım: Alışveriş yapmıyorum, yani ihtiyaçlarımı minimuma indirdim. Çünkü yasal (büyük şirketler, bankalar) ve illegal(işte senin ağına düştüğün gibi) bu balıkçılar bir şekilde bizi avlıyor. Biri incitmeden diğeri inciterek. Bu nedenle alışveriş yapma ve alışveriş yapmanı gerektirecek (heleki böyle fiyatı son derece muğlak ve ne olduğunu bilmediğin alanlarda) bir işin başına gelmemesi için dua et.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Bir sonuc aldiniz mi acaba bende ayni site tarafindan dolandirildim. Savciliga suc duyurusunda bulundum.

@samettand @M.Fatih kardeş bizde bu adamlara 300 lira kaptırdık.Normalde böyle dikkatsiz olmazdık ancak aceleyle halledelim derken böyle oldu.Bizde aynı siteye girdik.AHMET ALVUR adında birisiyle görüştük.Parayıda onun hesabına yolladık.Sonra haber alamadık.İnternet sitesini sürekli açıp kapatıyor.Siz bi sonuç alabildiniz mi bu adamlarla ilgili?

Geri