Scudo Sports

belkide ölecektim

ozic

Aktif Üye
Tepki
104
Bugun Eskişehir-Savaş caddesi uzerinde ilerlerken hızım 35 - 45 arası idi

birden onumde giden ekmek arabası saga yanaştı ve sofor kapıyı tamamen

actı. sol tarafta sadece araba gececek kadar alan kaldı arkama baktım bide taksi geliyorki sormayın

adam kornaya basa basa hiçte yavaslamadan...

ben frenlere asıldımekmek arabasının soluna gectim o arada durmak uzreyken

soldan küt diye adam gidonuma vurdu kendi aynası kapandı dengemi zor sagladım ve kask falanda yok tu yani

eve geldim kitledim bisikleti ve kaskı alana kadar yollara cıkmayacam...

Scudo
Geçmiş olsun, kazasız atlattığınız bu tecrübe sonucunda sanırım kask, eldiven gibi güvenlik için gerekli olan malzemelerin önemini anlamışsınız, fakat bu malzemeler olsa dahi size arkadan çarpacak bir arabanın sizi hastanelik edeceğini de unutmayın, trafikte daha yavaş ve dikkatli sürmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ozic
slm sadece kaskla ılgılı degıl bence yanı burda kaskınız olsaydı da kazayı yapsaydınız kım bılır neler gelırdı basınıza (kask olmasına ragmen).
burda ısın ıcıne sans ve karsımızdakının hayvanlık derecesı gırıyor bence. arasıra benım de basıma gelıyor buna benzer olaylar ben bıraz da karsımdakı ne ders vermek acısından bıraz daha yakın gecıyorum.(sahsen ben arabadan ınerken unutup da yola dalarsam ve boyle bı bısıkletlı onumden gecerse bır daha unutacagımı sanmıyorum). eger karsımdakı ındıkten sonra bıle yola bakmayacak kadar hayvansa yavaslayıp omzumu hazırlıyorum:p (sımdıye kadar basıma 1 defa geldı bır daha gelmez ınsallah<hafıften surtuverdım:)>)

kısacası buyuk gecmıs olsun:)

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun.
Yalnız bazı şeyleri gözden kaçırmamak lazım.

1-Eğer dar yolda sabit şeritte gidiyorsan arkadan gelen taksi seni beklemek zorunda.(Gerçi sen sonradan ani bir sol yapmışsın)
2-Yanaşan aracın dar yolda arkayı kontrol etmeden kapıyı açması hatalı.
3-Araçları yakından takip etmek bu tarz tehlikelere yol açabilir.Bu da belki senin hatan:)

• Beğen
Her şerde bir hayır vardır derler ya.., bisiklet binmeye yeni başlayanlar için, bisiklet kullanıcıların başına gelebilecek en sık kazalar nelerdir? Hem bisiklet kullanıcısının yapacağı hatalar, hem de dış kaynaklı hatalar konusunda bilgi veren bir kaynak var mı?

Not: İkinci el olarak bisiklet almak istiyorum. Ankaralı arkadaşlardan yardımcı olabilecek olan olursa memnun olurum.

• Beğen
30 km/h ve üzeri hızlarda araçlarla aramıza yeterli bir takip mesafesi koymamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yakından takip ettiğimiz aracın stop lambalarına dikkat etmeliyiz. Şerit değiştirmek 2. opsiyonumuz olmalı.

Geçmiş olsun, dikkatli sürüşler...

• Beğen
Geçmiş olsun, ucuz atlatılmış. Daha dikkatli olmak gerekli trafikte.

• Beğen
geçmiş olsun gerçekten uçuz atlatmışsın bu olay umarım hepimize bir ders olur.

• Beğen
@ozic

GEÇMİŞ OLSUN ÇOK DİKKATLİ OL SPORU SAĞLIKLI KALMAK İÇİN YAPIYORUZ ÖLMEK İÇİN DEĞİL

• Beğen
@Barış Kılınç

bunlara ek olarak bir de büyük araçların( otobüs, kamyon gibi) rüzgarları bu hızlardayken savurabiliyor.. onlara karşı yapılabiliecek bişey var mı bilemiyorum tabi..:rolleyes:

• Beğen
tabiki kaskın da önemi var ancak bazen bazı hayvanlar çıkıyor,mesela bugün sakarya-2 caddesinde ort.25-30 km hızla giderken sağda içinde insan olduğunu bile farketmediğim bir araba kapıyı açtı küt diye girdim tabi,ALLAH tan biraz asıldım frenlere yoksa ya adamın kolu gidecekti(içten açtı kapıyı)yada kapı kırılacaktı.yani bunlar da önemli.ama tüküreyim ben böyle şehrin ta....sına,sakarya caddesinde bisiklet yasak,şair fuzuli yasak,adalar yasak,esnafın ora yasak ora yasak bura yasak lan o zaman "İNSAN" gibi bir bisiklet yolu yapında oradan gidelim(örneğin hasan polatkandaki bisiklet yolu,kaldırımın yarısında bisiklet amblemi var ancak ne iş ki bisiklet yolunun ortasında 10m de bir ağaç var.Ağaç tabiki güzel bişey ancak bunu normal kaldırıma yapsana be kardeşim).bu arada tramway yolunda bisiklet sürmenin cezasıda 114 ytl imiş.:eek:

• Beğen
Bir internet sözlüğünden alıntıdır. Buradaki motosiklet yazan yerlere bisiklet te yazabilirsiniz, zira aynı çünkü.

"evet biliyorum bu başlık ekşi'de var. ama unutmayın bu sözlükte de motosiklet kullanıcıları var.

bu memleket pek çok şeyi yapmak için en güzel ülke olmasıyla beraber pek çok şeyin yapılması için de çok tehlikeli. bunların başında da motosiklet kullanımı geliyor.

başka bir ülke vatandaşı yoktur ki motosikletiyle çıkarken tüm aileden helallik alsın, onların ağlamaklı bakışlarıyla kontak çevirsin. ama bu ülke böyle. her motosiklete binişiniz maalesef aile tarafından ölüme yeni bir yolculuk olarak görülüyor.

aslında çok da büyük bir paranoya ürünü değil bu. neden derseniz;

tek eliyle ... çekerken, tek eliyle araba kullanan toplu taşıma aracı şöförleri bizde, sağına soluna bakmadan şerit değiştiren lavuklar bizde, motosikletin uçan bir araç olduğunu sanıp sıkıştıranlar bizde, motosikletin dur diyince duracağını sanan ve o nedenle önüne atlamakta bir sorun görmeyen yayalar bizde, arabasının akıttığı yağdan haberi olmayan, olsa da sallamayan adamlar da bizde.

ee bu kadar çok olumsuzluk varken her çıkışta helallik beklememek abesle iştigal oluyor.

ama ne olursa olsun güzel şeydir motosiklet kullanmak. yani vazgeçmemek lazım.

etrafınızda ne kadar çok hayvan olursa olsun. "

• Beğen
Tepkiler: ozic ve matrixod
Bugun Eskişehir-Savaş caddesi uzerinde ilerlerken hızım 35 - 45 arası idi

birden onumde giden ekmek arabası saga yanaştı ve sofor kapıyı tamamen

actı. sol tarafta sadece araba gececek kadar alan kaldı arkama baktım bide taksi geliyorki sormayın

adam kornaya basa basa hiçte yavaslamadan...

ben frenlere asıldımekmek arabasının soluna gectim o arada durmak uzreyken

soldan küt diye adam gidonuma vurdu kendi aynası kapandı dengemi zor sagladım ve kask falanda yok tu yani

eve geldim kitledim bisikleti ve kaskı alana kadar yollara cıkmayacam...
merhabalar,,,
geçmiş olsun,
böyle şeyler hep olur aslında,istanbulda şahsen ben her gün 2 3 arabanın dikiz aynasına arabanın yanından geçerken çarpıyorum,bir çok arabaya da teğet geçiyorum,geçmek zorunda kalıyorum ,eskiden çok korkardım böyle birşey olduğunda ama şimdi o kadar alıştım ki artık dikiz aynasına çarpmak benim için son derece normal, hatta güvenli,,,size de bu tip şeylerde başınıza gelebilecek olası ihtimalleri düşünüp endişelenmemenizi öneririm,,,
aksi halde (ne yazık ki) maalesef Türkiyede bisiklet süremezsiniz...

• Beğen
geçmiş olsun
İstanbulda bisiklete binmek bile zor :boese157:

• Beğen
Geri