Scudo Sports

Belgrat ormanı 20'yi aşkın köpek etrafımı sardı. Sakinleştirdim, üstünlük sağladım ve tüydüm :)

Alttaki videoyu ilk izlediğimde de aynı tepkiyi vermiştim; "Yürek mi yedin arkadaş?"

Scudo
@isamorgil Bu kadar köpekle karşı karşıya kalıp sakin kalmak kolay değil tebrikler. Geçmiş olsun. Benim de yaşadığım bu tür birkaç olayda serinkanlılıkla olayı kapatmıştık aramızda. Heyecan yok tahrik yok.

• Beğen
Tepkiler: isamorgil
Bu gibi yerler de köpekler yarı vahşileşmiş olabilir. Açlık yüzünden avcı özellikleri baskın olmaya başlıyor. Bir ikisini bilmem de sürü halinde dolaşanlar her zaman için büyük tehlike.

• Beğen
@ilberto

Olay aynen budur. Dikkat ederseniz kuyruk sallıyorlar ve kulaklarını indirip yanınıza sokulmaya çalışıyorlar. Çok zor olduğunu biliyorum ama bir kaç tanesinin başını okşamaya başlasaydınız emin olun size eve kadar korumalık yaparlardı. Onların derdi bir kaç lokma ekmek ve biraz sevgi. Bu kadar kalabalık bir grupla karşılaşınca sizin verdiğiniz tepki çok doğal ve aslında çok da makul. Ancak dediğim gibi onların amacı da size zarar vermek değil bilakis sizden ilgi ve sevgi görmek.

@mehmetsunu Allah muhafaza..

Hocam tebrik ederim gayet sogukkanli davranmışsınız. Yalnız böyle orman gibi yerlerde sürekli bisiklet süren arkadaşlar kendileri için bir önlem aliyor mu acaba ? yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi bunlar evcil veya yarı evcil hayvanlar. Ya vahşi bir surunun içinde bulsaydık kendimizi. O zaman nasıl bir yöntem izlememiz gerekirdi?

Kardeş tebrik ederim. Bunların korkusundan yola odaklanamıyorum.

• Beğen
Tek kelime ile bravo. Bizde sürekli arkamızda oğlumuz ile turluyoruz, bu yüzden yanımızda sürekli köpek kovucu da oluyor. Bu güne kadar işe yaramadığı hiç olmadı. Bazen de hiç kullanmamıza gerek kalmıyor, @alpdeger in de yazdığı gibi çoğu evcil/yarı evcil oluyor çünkü.

• Beğen
Bravo ben 2 tanesi ile baş edemiyorum siz sürüye meydan okumuşsunuz :) benim günlük rotamda da var aynı tip bir köpek yanıma mama vs alıp barışma yoluna gideceğim bakalım :D :D yerse artık numarayı

Turkish Milan Sezar tadında olmuş :)
Onlara zarar vermeyeceğiniz ses tonunuza da yansıdığı için sevdirmeye çalışmışlar. Pek alanı koruma güdüsü gibi değil halleri.
Fakat yine de tedirgin oluyor insan böyle durumlarda. Beslemek amaçlı birkaç lokma birşey verilebilir diyeceğim ama klan olarak oradalar. Hangi birine vereceksiniz. Üstelik paylaşım kavgasına girmeleri daha da sinirlendirebilir içlerinden bazılarını. Kazasız atlatmışsınız, sizin adınıza sevindim.

• Beğen
Buradan geçiş yok aga, sen yanlış gelmişsin. Arkadaşlar sana çıkana kadar eşlik edecek. :koptum:Alfa, kesin birini daha göndermiştir, git bak bakalım gitmiş mi diye.:p
Valla şaka bir yana iyi sakin kaldın,o üzerine uzandığı kısımda ben valla şamarı vururdum korkudan,sonra orada bir ağırlarlardı beni sorma:D
Yalnız hocam bu kayıt yeterli olmamış,kamerayı ayarlayıp tekrat deneyin bence:D

@ultra 700 ersin
daha ne olsun yahu köpek kakasından DNA örneğim mi çıksın :D altı üstü spor yapıyoruz.

@alpdeger

videoda tam olarak gözükmese de arkamdan gelenlerin tamamını sevdim , okşadım , kaşıdım ve öyle ittirip kendimden uzaklaştırdım. sizin dediğiniz gibi olmuyor işte içlerinden bir tanesi saldırgan davranmaya başlayınca tamamının tepkisi değişmeye başlıyor. sakin kalmak ve açık bir nokta bulmak çok önemli yoksa oo sürüden 5 köpeği sevdi hadi brakalım bunu gibi bir durum yok.

@3fgezgin

kullandığınız köpek kovucu nedir bir linkini paylaşır mısınız acaba. ormanda sürmeye devam edeceğime göre bende bir tane edinsem fena olmaz

@shooter06

kattiyen bisikletle gitmem bir daha oraya. ama araç ile gidip besleye bilirim. ne olursa olsun köpekleri severim :harika: ah birde bisiklet ile dertleri olmasa :(

köpekleri çok severim ama geçenlerde bir belgesel izledim sokak köpekleri hakkında. Terk edilen köpekler o kadar vahşileşmişler ki ormanda geyik avlıyorlardı. bu şekilde terk edilmeler devam ederse ve önlem alınmazsa yakın zamanda bizim memlekette de benzer vakalar görülecektir.

• Beğen
Valla sıklıkla denk geliyorum köpeklere ama bu kadar kalabalık bir sürünün içinde hiç kalmadım. Doğrusu bu kadar kalabalıkta işi kazasız belasız idare etmek kolay değil. Normalde ben genellikle dalga geçiyorum. Çok eğleniyorum. Mesela uzaktan niyeti bozduğunu fark ettiysem daha onlar havlamaya başlamadan ben gürültülü biçimde havlayarak üzerlerine doğru gidiyorum. Genellikle kafaları karışıyor, kovalamakla kaçmak arasında kalıyorlar. Yüzlerindeki şaşkın ifadeyii görmek dünyaya bedel bir keyif. Ya da süratle giderken köpek kovalamaya başladığında aniden durup n'oluyo arkadaş filan dediğimde havlaması genelde kursağında kalıp bir panikle kendi açısından güvenli bir mesafeye geriliyor. O boğazda kalan havlama acaip komik oluyor. Şu ana kadar bir kez gerçekten korkuttu bir köpek. Yavruları vardı. Onun dışında hep eğlendiriyorlar. Günün birinde kuduz muduz bir şeyle karşılaşırsam çok fena edecekler beni ama benim bu tavırlarımla.

• Beğen
@isamorgil

İsamor dediğin gibi köpeklerin beklenmedik davranışları gelişebilir.
(link)
Bu örnekte olduğu gibi köpekleri devamlı besleyen birine karşı bile beklenmedik bir şekilde vahşileşip saldırı gerçekleştirebilirler. Bu durumun ana nedeni köpeklerin rakibini kollayıp tartması ve sonucunda dişine göre bulması bir diğeri de köpeklerin ani bir refleks geliştirmesidir.
Yani sonuç olarak verilmiş sadakanız varmış.

• Beğen
Geçmiş olsun. Bu evsiz köpeklere değilde ilk sahiplerine kızıyorum. Bir de yarı sahipli köpekler var yaygaracı. İnsanların, kapı önünde, evine almadan hatta belki bahçesine almadan besledikleri köpekler. Onlar da felaket. Ama hep sahiplerine verip veriştersek de köpekler bir gerçek. Bunları beslesen dahi sen oradan geçerken yine sana saldırgan davranış içinde olacağını tahmin ediyorum. Sevsen dahi biri cozutsa herşey çok kötüye gidecek belli. Köpekleri alıp bir yere kapatıp izole etsen bence canlı haklarına aykırı. Herhalde köpekleri yolda gördüğümüz kırmızı trafik ışığı gibi kabul etmek en doğrusu olacak (antreman bozula dahi) sanırım.

• Beğen
Valla bende köpekleri severim ama bisikletlere, giden araçlara, hiçbir şey yapmayıp yanından geçen kişilere saldıran köpeklerden hiç hazzetmem. Bunlar onların tipik davranışı diyenler olacaktır, lakin bakın her köpek böyle davramıyor. Adam köpeğin yanında redline yapıyor motorla, köpek hiç oralı olmuyor. Sırf bir yerden köpek çıkacak,saldıracak endişesi yüzünden doğayla içiçe olan yerlere giderken kararsız kalıyorum. Hatta bir ara ciddi ciddi, köpekleri kaçıran hani bir ses yayan cihazlar vardı.acaba böyle bir şey alıp yanımda mı bulundursam diye düşündüğüm oldu.Ama kesin işe yaradığını duymadım,bazı köpekler bu sesi tınlamıyor.:D
Yukardaki arkadaş,saldırgan özellikte köğekler değilmiş diyor, bencede.Tamam havlıyor zıplıyor ama ısırma yönünde bir saldırı yapmamışlar çok şükür.Önceden aynen böyle bir yolda giderken, bir köpek peşime düşmüştü.Bisikletle gidiyorum, son hız yardırmıştım ama bir türlü peşimi bırakmamıştı.Şöyle yanıma dönüp bir baktım,hayvan ağzını açıp ayak kısmımdan bir parça koparmaya çalışıyordu, hemen manevra yapıp dahada hızlanmıştı.Tabi o sahneyi görükten sorna kimse beni tutamazdı zaten.:koptum:O günden sonra köpeklerin yanından geçerken, özellikle havlayan hırlayanların, bir tedirginlik oluyor sürekli...

durumu iyi idare etmişsiniz geçmiş olsun. ben olsaydım köpekler bana havlardı ben onlara bağırırdım akşama kadar :acpsnr::acpsnr::):)

• Beğen
@isamorgilhocam geçmiş olsun eğer lider saldırsaydı valla çok kötü şeyler olabilirdi aynı durum parkta sabah koşarken başıma geldi aynı senin yaptığın gibi azarlayarak küfür ederek lideri arada ezikledim arada sevdim koşmadan yürüyerek uzaklaştım verilmiş sadakan varmış

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri