@FaTiH YıLDıZ
Toplu gerçekleştirilen bir turda herkesin güvenliğini sağlayacak önlemleri alması gerektiğini düşünüyorum. Size bir şey olsa belki tur arkadaşlarınızdan hesap sorulmayacak belkide ekibin güvenliğini sağlamadan tur organize ettiği için sorulacak. Huhukçu olmadığımdan net bir şey söyleyemem. Ama şurası bir gerçek ki en azından diğer arkadaşlarınızın morali bozulacak ve ayrıca şundan emin olunki en çok üzüleceklerin ve sizi bir an önce bir sağlık merkezine ulaştırmak için çaba göstereceklerin başında o turu düzenleyen ve tura katılan arkadaşlarınız olacaktır. Durumunuz netliğe kavuşmadan sağlık merkezinden ayrılmayacaklarını da göz ardı etmemek lazım. Ön ve arka takım kaptanının gerekliliğine ise bir örnekle açıklama getireyim. Bu haftaki turumuzda bebeğe geldiğimizde durduk. Arka takım kaptanımız ön takım kaptanımızı bir arkadaşımızın yorulduğu ve aranın açıldığı konusunda uyarmış. Arkadaşımız yanımıza geldiğinde kaptanımız arkadaşımızla görüşüp devam edip edemeyeceğini sordu ve şu anda çok kolay bir parkurda ilerlediğimizi ileride turun daha zorlu olacağını söyleyerek devam etmeyi isteyip istemediğini sordu. Arkadaşımız geri dönmeye karar verince tura katılan arkadaşlarımızdan bir tanesi ona yardımcı olmak için onunla birlikte geri döndü.
Ön takım kaptanını geçmek yasak tezi ise mesnetsiz bir fikir beyanı oluyor. O turla ilgili videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Bir rampaya gelmişinizdir kendinizi denemek istiyorsunuzdur, bir inişe gelmişsinizdir hızın hazzını tam olarak yaşamak istiyorsunuzdur basar gidersiniz. Ama düz yolda ve trafik içinde elbette takım kaptanını geçmek, işi yarış haline getirmek doğru değildir. Gidilecek yeri, güzergahı, mola yerlerini turu düzenleyen daha iyi bilir. Alıp başınızı gittiğinizde o tur turluktan çıkar. Kaldı ki o turun duyurusunda kaskın mecburi olduğu belirtilmişti. Eğer gelmek istediğinizi ama kaskınız olmadığını turu düzenleyen arkadaşa söyleseydiniz size kaskta getirirdi.
Ben hiçbir kurala uymam diyorsak o zaman ya bireysel tur yaparız ki bence bazen en güzeli budur veya şartlarımızı kabul eden guruplarla tur yaparız. Bence tur düzenlemek gerçekten zor ve sorumluluk isteyen bir iştir. Hele ki bunu kalıcı olarak uzun yıllar yapmak. Bu arkadaşlarımıza ister kaskı mecbur tutsun ister tutmasın destek olmamız lazım. Bu tür faaliyetlere bisiklet sporunun gereksinimi vardır. Bu insanlar bisiklete ilgiyi arttırıyorlar ve böylece bisiklet kullananların çoğalması ile bisiklet yolu, alt yapı ve diğer sorunlarımızın daha kolay sonuca ulaşacağını göz ardı etmeyelim. Bu kask işi, ön takım arka takım kaptanı ve konudaki kayıkçı kavgası artık beni baydı. Bundan sonra foruma girmemeye karar verdim. Hoşçakalın. Herkesin yolu açık olsun.