Scudo Sports

Belgrad Ormanı’na Dokunma!

@mehmet roy
youtube linki koyacaktım saniyeleri burada düzenleyemedim.

yetkililer yok yaw tamam tamam diyip geçiştirir. el ayak, tepki çekilince müteahhitlerle birlikte gizli gündemlerini hayata geçirirler.

Scudo
@mehmet roy sözcü de çok farklı sayılmaz milliyetten...al birini vur ötekine
neyse, @ozgur908 'ün yazdığını söylemek istemiştim aslında. mesele tam olarak bu.

@ozgur908
Bu mesajınızda bahsettiğiniz gibi bir icraati, öncesi ve sonrasıyla örnek verebilirmisiniz?

@M.A.Y.
Şüphesiz ki düşünüp akledenler için sayısız deliller vardır. Ancak onların gözlerine menfaat perdeleri indi de, ne düşündüler ne de aklettiler. İşte onları rezil bir son beklemektedir.

@M.A.Y.
kaynak araştırmadan basit bir örnek vereyim. istanbul'daki iki banliyö tren hattı kısa süre daha yenilenmiş olarak hizmete açılmak üzere birkaç yıl önce bakım ve inşaat için hizmet dışı bırakıldı. ne zaman hizmete alınacağı konusunda net tarih veriliyordu. artık öyle bir tarih de verilmiyor sanırım. ne tür bir çalışma yürütülüyor hiçbir fikrim yok. siz de istanbul'da yaşıyorsunuz herhalde. bir malumatınız var mı?

edit: (link)

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangının büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Temizleyerek yeşillendireceğiz."

belki bu konudaki iddiasını gerçekleştiremedi ama o şimdi bir milletvekili.

Arkadaşlar lütfen forumda siyaset yapmayalım diyeceğim gülesim geliyor. Fazla siyasete bulaşmadan tartışalım konu ziyan olmasın.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@trainspotting35
aynı kaygıları ben de yaşıyorum ama change.org'da toplanan imzalar da birilerinin neticelerini çok güldürüyormuş gibi geliyor bir yandan. neyse kimi imza atar kimileri yorumuna siyaset karıştırıp yemeğini yer, işlerini tamamlayıp, dişini fırçalayıp yatağa girer. ne demişler it ürür, kervan yürür, kalantorlar semirir. neyse bilemedim. çok konuşmayın pedal çevirin. ve anlaşıldı ki bir gün herkes yol bisikleti kullanacak, mtb'ler ölsün, betondan selamlar.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden Belgrad Ormanı açıklaması

Orman Genel Müdürlüğü "Belgrad Ormanı'nda Ağaçlara Kırmızı İşaret" başlıklı haberi ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.
17:4325 Ocak 2017
(link)
qweqe.jpg

• (link)

İşaretlemelerin müdürlük tarafından koruma amacıyla yapıldığı belirtilerek şunlara değinildi; “Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğünce 2016 Yılı Doğal Gençleştirme programında bulunan habere konu olan sahada yapılan işaretleme, ağaçların bol tohum tutması ve idare süresinin sonuna kadar meşcerede kalacak ve meşcere artımını üzerinde toplayacak, iyi bir büyüme gösteren, simetrik bir tepeye sahip, herhangi bir yara veya kusur göstermeyen, doğal dal budanması sonucunda ince dallı, düzgün, silindirik ve kaliteli gövdeye sahip olduğu için bu ağaçlar korunmak amacıyla işaretlenmiştir.Ayrıca bu sahadaki bazı ağaçlarda Orman Amenajman planlarının uygulanmasına ait usul ve esaslar tebliği doğrultusunda hazırlanan Orman Amenajman haritalarındaki bölmesınır numaralarının tanımı amacıyla arazi üzerindeki işaretlenmesi yapılmıştır. Yapılan İşaretlemelerin haberin içeriğiyle ilgisi olmayıp, işaretli ağaçların kesilmesi söz konusu değildir”

• (link)
    Belgrad Ormanı'nda birçok ağacın kırmızı ve mavi olarak işaretlenmesi sosyal medyada tepkilere neden olmuş, ağaçların ormanın içinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı' nedeniyle kesileceği iddia edilmişti.
    DHA

haber kaynak sözcü gazetesi

(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Kazdağını da unutmamak lazım.
Resmi açıklamaya da güvenmiyorum. Bunların 5 saniye sonra dedikleri 5 saniye önce dedikleriyle çelişiyor.
Yapsınlar ama bırakın açsınlar ranta her yeri.
Biz dünyayı yok edemeyiz, o bizi yok eder, yoluna devam eder.
Zamanında dinazorlar vardı kömür oldular, şimdi sıra bizde :D
Biraz espiri yazmistim da dine kaydirirlar konuyu diye sildim, baya komikti :D :D

Yazık.. İnsan olan şu yapılan ve bu yapılacak olan ağaç katliamlarına üzülür.. Bir dur der yeter artık der.. Temiz oksijen alamadığımız günlerde görüşmek üzere..

Ormanin daha saglikli olmasi icin kesim yapilmasi lazim derler ama benim aklima su soru geliyor, vahşi, balta girmemis ormanlar çok mu sağlıksız? Buradan bu sonucu cikarmamiz mi gerekiyor?
Belgesellerde izliyoruz, vahsi doga yasami bence gayet de saglikli gorunuyor. Yesile karsi olan yönetimi pek de samimi bulmuyoruz, gecmiste yasananlardan ötürü.
Bu hizla gidersek 50 yila kadar dunyada agac kalmayacakmis. Kuresel iklim etkileri bir yandan, cekirge surusu insan türü diger bir yandan.
Suphesiz akli olan insanlar icin bu bilgilerin de bir uyarisi vardir.
Suphesiz...

Orman bölge müdürlüğünün değil Büyükşehir belediyesinin yanıtlaması gereken sorular var arkadaşlar. Olay işaretli ağaçlardan ibaret değil, bu konuda paylaştığım bir ihale linki var. O ihale hakkında bir açıklama yapmalı Belediye. Halk için halktan gizli proje yapılmaz, bunların rant işi olduğu açık.
Ek; Gören gözler için ne çakallıklar saklıdır bu işlerde @Kuzey Ege

@Kuzey Ege
Evet ormanın sağlıklı olması için zaman zaman kesim yapılması lazım. Ama bu ağaç cinsi, yaşadığı yer gibi etkenler ışığında alınması gereken bir karar.

Cemal Ç.

yazık,yazık,yazık... bu kadar olmaz arkadaş olamaz (dediklerimizin hepsi oldu da bitti)

Ağaç kesimi orman iyileştirmesi için düzenli yapılan bir eylem . Ancak burada başka işler dönüyor bence. Yoksa herkes ağaç kesiminin her ormanda yapıldığını bilir. Dikkatli olmak lazım açıkçası yapılan açıklamalar beni çok da tatmin etmedi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Kuzey Ege
Belgrad ormanı sosyal bir alan olduğu için bu tür güvenlik önlemleri alınmalıdır. Ağaçlar doğal sebeplerden dolayı devrilebiliyor. Bunun için devrilme riski olan ağaçların kesilmesi anlaşılabilir. Başka bir sebepten ötürü kesilme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri