Scudo Sports

Belgrad Ormanı’na Dokunma!

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.866
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
ZLDenGGxNJoqcRC-800x450-noPad.jpg

İstanbul halkını İstanbul'un kalan son doğal orman alanlarından biri olan Belgrad Ormanı’na sahip çıkmaya çağırıyoruz. Devamı ve imza için (link)

Bir imza bir imzadır arkadaşlar... İhtimali bile kötü bu proje için 2 dakikanızı ayırın

Scudo
Ohaaaaaa, bunlar için bir ağaç, bir su, bir tavşan değerlimi sizce?
-Tabiki hayır.

Para için memleketimizde ağaç koymadılar.

Ağaçların üzerini örtün arkadaşlar, bunlar ağaç görünce dayanamıyor, yok etmeden duramıyorlar.

Bakınız: Atatürk Orman Çiftliği'nin yok edilmesi
Bakınız: ODTÜ Ormanı'nın yok edilip yerine sekiz şeritli yol yapılması
Bakınız: Kaz Dağları
Bakınız: Karadeniz'de Altın Madenleri

Belgrad'ın etrafı çevrildi zaten, aynı şekilde Anadolu yakasında Aydos giderek ufalıyor, siteler adım adım ormanın yerine geçiyor. Polonezköy ve İstanbulun kuzey ormanları yeni yollardan nasibini aldı zaten. Ülkenin 4 yanında yeşili, doğayı talan devam ediyor :(

@#ŞARBAY#

Mtb'leri satıp yol bisikletçilerine dönüşeceğiz ama nefes alacak oksijen olmayacak...

25 İmza kalmış... haydi bir el atalım :)

Böyle bir saçmalık gerçekleşirse 2.Gezi Parkı olayı çıkar. Umarım böyle "aptalca" bir şey yapmazlar.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
ağaç katliamına karşı gelip cia'nın maşası olmayınız. bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler. amerikalılar ve almanlar da bizi kıskanmaya devam etsin. kimileri boş boş, kimileri rakamlarla konuşur. Avrupa'nın 1 numarası, dünyanın 5 numarasıyız. o kadarrrr.

(link)

Ne kadar ağaç işaretlenmiş ? işaretlenen ağaçların durumu ve konumu nedir ? bu gibi bilgiler hiç paylaşılmamış bildiğiniz üzere orman arazilerinde kurumuş, kurumaya yakın, hastalıklı ağaçlar içi boş ağaçlar bakanlık tarafından tespit edilip işaretlenip ihale için kesiliyorlar belgrad ormanında ki ağaçların durumu ve ne için kesileceği konuda yok bunların paylaşılması gerekli bence zira yukarıda bahsettiğim ağaçlar eğer kurudu veya çevresi ile ilgili bir etken varsa kesilmesi gayet normal ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bu işler böyle yürüyor sürekli bir kesim var zaten, kesilenlerin yerine gerektiğinde fidan dikimi yapılıyor eğer konu yol vs ise zaten yuh bu kadarda olmaz diyebiliriz

Not: imzaladım.

• Beğen
Tepkiler: ömerözeren
ormanın düzeni ve canlıların sağlıklı yaşaması için bir kesim şart ve düzenli yapılıyor kuru ağaçlara ancak ben durumun öyle olduğunu sanmıyorum çünkü özellikle bir bölgede yoğunlaştığı söyleniyor pek sanmıyorum bakım veya yaşlı kuru ağaçların kesildiğini

Arkadaşlar olay işaretli ağaçların ötesinde, linkte de detayları mevcut olan, dekovil hattı diye bir proje.
Birde (link) sayfasında söz konusu ihale detayları var. Yani işaretli bir iki ağaç görüp galeyan yaratılmıyor, bir proje söz konusu.

(link)
edit: İmzaladım bende. Sadece bu haber denk geldiği için paylaştım

İhalenin sırrı da çözülürse güzel olur :)

Arkadaş ben bu mutahit zihniyetinden bıktım artık. Geçen haftalarda karadeniz de ormanı yakıp araplara peşkeş çektiler. Şimdide İstanbulda kıyım yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri