Scudo Sports

Belgrad ormanına bisikletle giriş ücretli mi oldu?

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
bu pazar arkadaşlarla belgrada gidicez ama başka bi sayfada belgrada bisikletle giriş ücretli diye protesto amaçlı toplanıp tur yapacaklarmış belgrada. valla bizim gideceğimiz gün ve saate denk geliyor neredeyse.

var mı böyle bişey duydunuz mu belgrad bisikletli için artık paralı mı oldu ?

Scudo
Eskiden ücretliydi, artık ücretsiz. En azından ben en son gittiğimde (1.5-2 ay kadar önce) ücretsizdi, tekrar değiştiyse bilmiyorum :)
O protestolar ücretli olduğu zamanlarda yapılıyordu. Siz nerede gördünüz o protesto yapılacak yazısını?

Belgrad ormanı ücretli değil bildiğim kadarıyla ancak çeşitli belediyeler orman içinde belirli bir alanı kiralayıp o alanı çevreleyip kendi masalarını barbekülerini kurup wc ve lavabolarını inşaa edip yaya olarak girenlerden değil de sadece araç otoparkı için cüzi bir miktar ücret alıyorlar diye biliyorum. Bu benim geçen sene gözlemlemiş olduğum bir durumdu. Yİne de yanıltmış olmayım bu sene bir değişiklik olduysa ondan bilgim yok.

en son 2 hafta önce gittiğimde öyle birşey yoktu...istanbulda nefes aldığım bir orası birde çatalca tarafları var orayıda bisikletliye ücretli yapacak kadar komik duruma düşmezler heralde :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
(link)

ahanda burası yazmış. bende pazar günü gidicem zaten bakalım doğruluk payı varmı

Eğer doğruysa yeni bir uygulama olmalı. Hacıosman-Belgrad arası bisiklet yolu yapma planları var, o yolu yapıp bisikletliden para alarak voliyi vurmayı düşünüyorlar herhalde. İşleri güçleri rant...:acpsnr:

Daha dün uğradım, ücret vs söz konusu değil.
daha önce böyle bir durum varmış, o yüzden facebook grubu kurmuşlardır.
(gurubu yeni kurmuşlar, ilginç. o zaman bugün başlandı ücret alınmaya. saçmalık!)

@Ali Demir aydınlattığın için saol aklımda soru işareti kalmıştı.

Bahcekoy kapisindan herdaim giriyorum ucret yok.

Bisiklet için bir giriş ücreti her zaman yazıyordu tarifede ( geçen yıl 3 liraydı sanırım) ancak hiç alındığını duymadığım gibi ben de defalarca gitmeme rağmen hiç ücret ödemedim. Girişe ücret ödeyen var mı gerçekten?

Hemen hemen her hafta belgrada giderim.
Daha önce bisiklet ücreti gördüğümü hatırlamıyorum ancak geçtiğimiz haftasonu 4 liralık ücret tarifesi benim de dikkatimi çekti.
Araçlar da zamlanmış 12 lira olmuş !

Facebook'ta Bisikletliler Derneği bir saat önce paylaşmış.Buraya kopyalıyorum:

Belgrad Ormanı Mesire Alanı...
Son günlerde gelen şikâyetler üzerine, İ.B.B Ulaşım Daire Başkanlığı ve İSPARK ile yapılan görüşmeler sonucunda, Belgrad Ormanı Mesire Alanı girişinde, bisikletlilerden ücret alınması, İSPARK ve Orman Bakanlığı arasında yapılan sözleşme maddelerinden kaynaklandığı belirtilmiştir.
İSPARK Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz sonucunda, bugünden itibaren, bisikletlerden ücret alınmayacaktır.
Saygıdeğer bisikletseverlere duyurulur...

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft ve Tyler
Türkiye'de bisiklet kültürünün yaygınlaşmamasının tek nedeni devlete bir katma değerinin olmamasıdır. Bu da güzel bir örneği.
Dernek olmasaydı almaya devam edeceklerdi

haberi gördüm bende. sonuç olarak bu pazar tartışmasız içeri girebilces :)

Parantez grubu yapacak protesto turlarından birini. 19 Nisan saat 11.00. Bizim grup da yapacak. Tarih belirlemedik. Bu haftasonu keşif turu atıcaz. Girişleri başka yerlerden yapıyoruz hep ama bu sefer kapıdan gireceğiz.

wowturkey muratgezgin61
wowturkey sitesinden fotoğrafı aldım, Belgrad ormanına Bisikletle giriş ücretlendi mi? Zamanında da Sözde ücretlendırme uygulaması yapılmaya çalışılmış, bu başlıkta gördüğüme göre.

belgrad-giris-ucretleri-2018.jpg Bu da eski fotoğraflarından biri

• İnanılmaz
Tepkiler: Hami Bulut
Toprağın ormanına giriş nasıl ücretli oluyor yahu? Ne saçma bir uygulama.
Eğlence alanı, piknik yeri falan olsa, bakımı, temizliği yapılıyor olsa neyse de "ormana" girişten ücret almak nasıl bir kafa.:naslyany:

Vergi alacak başka yer bulamadılar sanırım :/

• Beğen
Tepkiler: qtay ve Cemal Ç.
Belgrad ormanına ücret vermeden girilebilecek noktalar var ama tabi neden ormana girişten ücret alınır orası ayrı bir saçmalık.

Geri